Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Δημοτικό Συμβούλιο για Υγεία - Μαντζαβινάτειο

ΑΙΤΗΣΗ
(ΑΠ 17269/27-5-16)
Προς:
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.:
Δημοτικές Παρατάξεις και μέλη ΔΣ
Θέμα:
«Συζήτηση στο ΔΣ για τα προβλήματα στελέχωσης - λειτουργίας των δομών υγείας στο Νομό και την αποδυνάμωση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου»

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού διοργανώνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, οι δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ. Επίσης, αναδεικνύει την εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων και διεκδικεί μέτρα για τη θωράκιση των υποδομών και την ανακούφιση των πληγέντων. Η κυβέρνηση αντί να καλύψει με τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς το ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου προχωρά σε μετακινήσεις προσωπικού από άλλες δομές και στην πράξη τις υποβαθμίζει και δρομολογεί το κλείσιμό τους, ενώ η υποστελέχωση του ΓΝΝΑ μεγαλώνει. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλλικής το Μαντζαβινάτειο έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα και έχει υποστεί προκλητική αντιμετώπιση στην παραπάνω κατεύθυνση.
Ο λαός μας δεν δέχεται τα τετελεσμένα. Δεν δέχεται παιχνίδια με τη ζωή του. Δεν θα περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διαίρεση που προωθεί η κυβέρνηση αλλά αντίθετα θα δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
Οι εξελίξεις αυτές δρομολογούνται στο πλαίσιο της πολιτικής ΕΕ – κεφαλαίου – κυβερνήσεων προκειμένου να αποδεσμευτούν πόροι για την καπιταλιστική ανάπτυξη, για την εξυπηρέτηση του χρέους και να διαμορφωθούν νέα πεδία κερδοφορίας.
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων στηρίζει την απόφαση της μαζικής Λαϊκής Συνέλευσης που έγινε στο Ληξούρι να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρώτη συνεδρίαση και ως αποκλειστικό. Γι’ αυτό καταθέτουμε την αίτηση αυτή. Επιπλέον, ζητούμε να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το πλαίσιο των αιτημάτων της Επιτροπής και να συμβάλλει στην κινητοποίηση που οργανώνουμε στην Αθήνα 29-30 Ιούνη.

Αργοστόλι 27/5/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου