Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Επιδρομή και από θαλάσσης περιμένει και φέτος το νησί μας από την Ιταλική τουριστική αγορά. Τα μηνύματα για τα Ιόνια νησιά και στον τομέα της ακτοπλοΐας είναι παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό δείχνουν και οι προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια από το Μπάρι και το Μπρίντιζι της Ιταλίας προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Μετά, λοιπόν, την προχθεσινή άφιξη του “Red Star 1” που κατάπλευσε στο λιμάνι του νησιού μας από το λιμάνι του Μπρίντιζι και έδεσε στο μώλο του Αγίου Νικολάου, αποβιβάζοντας 94 επιβάτες, 18 οχήματα και 2 μοτοσικλέτες, σειρά πήρε χθες το πλοίο “Bari” της Ventouris Lines μεταφέροντας από το Μπάρι 247 επιβάτες, 25 ΙΧ, και 2 μοτοσυκλέτες.
Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται και από την European Management Maritime με το πλοίο της Vastervik, ανεβάζοντας στα τέσσερα τα δρομολόγια που θα εκτελούνται μέχρι τέλος της σεζόν.
Τα στοιχεία
Παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις από την Ιταλία σε σχέση με την τελευταία 20ετία, παρά το γεγονός πως στις αρχές της δεκαετία του ’90 η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της γειτονικής μας χώρας ήταν καθημερινή. Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών προς το νησί μας με το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο είχε καταγραφεί το 2011. Κατά κανόνα επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς νεαροί ιταλοί που περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες γνωστές τουριστικές περιοχές.
ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ…
KEFALLHNOSΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

“Σαν πρώτο δρομολόγιο είναι αρκετά ικανοποιητικό. Έχει 247 επιβάτες, 25 ΙΧ., 2 μοτό. Φέτος έχει πλαισιωθεί η γραμμή από τρία πλοία που έχω εγώ. Είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Έχουν αναβαθμιστεί τα πλοία της γραμμής από τα προηγούμενα χρόνια. Ικανοποιητικά φαίνονται προς το παρόν οι κρατήσεις. Οι περισσότεροι είναι νέοι που πάνε στο Λαγανά. Δεν υπάρχουν Ιταλοί της παλιάς εποχής που πήγαιναν με οικογένειες και παίρνανε σκάφη”
KOKKALASΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

“Φέτος έχουμε δρομολόγια τεσσάρων πλοίων. Ένα πλοίο θα κάνει κάθε Δευτέρα, ενώ κάθε Τρίτη θα έχουμε δυο πλοία και ένα ακόμα την Πέμπτη. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι θα έχουμε αυξημένη κίνηση. Δεν είχαμε πρόβλημα σχετικά με την αγκυροβολία των συγκεκριμένων καραβιών. Ευελπιστούμε να μην έχουμε προβλήματα. Λαμβάνονται κάποια επιπλέον μέτρα ασφάλειας και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας οχημάτων και επιβατών. Όσον αφορά τον απόπλου δεν επιτρέπουμε να επιβιβαστούν άτομα που δεν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα για το εξωτερικό και εστιάζουμε την προσοχή μας σε πρόσφυγες και σε μετανάστες”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου