Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Εκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στη Λέσβο!



Για 4.000 πρόσφυγες στους δρόμους μιλούν οι πρώτες πληροφορίες - Είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα τα παιδιά από τον καταυλισμό - Προηγήθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το hot spot της Μόριας, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί. 


Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό, με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων. Αυτή την ώρα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα κυρίως μαρτυρίες εθελοντών από διάφορες οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό. 

Όλα αυτά, μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Από το πρωί, σήμερα, επικρατεί ένταση στο νησί, με κατοίκους να διαδηλώνουν στην περιοχή της Μόριας, αλλά και πριν από λίγο μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot να επιχειρούν να κάνουν πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν φήμες περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία. 



Μεταφορά των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ 

Όπως μετέδωσε, νωρίτερα, το ΑΠΕ από τη Λέσβο, βρίσκονται σε εξέλιξη εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας. 

Από τις 7, περίπου, το απόγευμα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot. 

Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, η φωτιά στην αγροτική έκταση ετέθη υπό μερικό έλεγχο.
πηγη http://www.proklitiko.gr/

kai  Σήμερα, είναι φασίστες οι Μυτιληνιοί, αύριο οι Κρητικοί και μεθαύριο οι Ροδίτες… Έτσι μας βολεύει… Ο Νίκος Συρίγος γράφει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου