Μια είδηση που μόνο χαρά δημιουργεί στους συμπολίτες μας Κεφαλλονίτες έδωσε πριν λίγο, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τονIonian galaxy 90,8, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης. Συγκεκριμένα είπε πως την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Αργοστολίου, για την ανάπλαση της Πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου «Παναγή Βαλλιανού».
«Μετά από μισό αιώνα περίπου, ήρθε η ώρα για την ανάπλαση της Πλατείας, θα μπουν οι μπουλντόζες, θα κλείσει και η Πλατεία και η Παναγή Βαλλιάνου και οι γύρω δρόμοι, επιτέλους θα αποκτήσουμε ένα κέντρο αντάξιο της κουλτούρας μας και του πολιτισμού μας», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής, συμπληρώνοντας πως οι επαγγελματίες της πλατείας θα ταλαιπωρηθούν για λίγο, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ταλαιπωρία και αγώνα…  «Ως Δημοτική Αρχή ζητάμε συγνώμη από τους φίλους μας επαγγελματίες που θα ταλαιπωρηθούν. Μπορούν να παραπονεθούν ή να γκρινιάξουν, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» είπε ο αναπληρωτής προσθέτοντας στη συνέχεια ότι όλοι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως από το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούμε να χαιρόμαστε ένα ιστορικό κέντρο που θα μας αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο μέλλον σε οικονομικό επίπεδο κυρίως.
Ο κ. Λυκούδης έδωσε και κάποιες λεπτομέρειες για τα έργα, αναφέροντας συγκεκριμένα πως η πλατεία θα κατέβει ένα μέτρο κατά τη διάρκεια των εργασιών, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για το ρεύμα, την ύδρευση και την αποχέτευση. Έτσι θα λυθούν και χρόνια προβλήματα, όπως οι πλημμύρες. Επίσης, μετά από ερώτηση για πιθανή εμπλοκή στο έργο μετά από παρέμβαση πολιτών, ο κ. Λυκούδης είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει δουλέψει με τέτοιο τρόπο , ώστε από νομικής άποψης κανείς να μην μπορεί να προσβάλει το έργο. Παράλληλα, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει Κεφαλλονίτης που θα θέλει να σταματήσει ένα τέτοιο έργο και να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος». Αντιθέτως,οφείλουμε όλοι να δούμε το κοινό καλό για τον τόπο μας και να βοηθήσουμε, ώστε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
πηγη ανεξαρτητος