Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η Τροία έπεσε το 1218 π.χ. και ο Οδυσσέας ταξίδευε... 11 χρόνια

ΑΠΟ  ΓΕΡΑΣΙΜΟ  ΒΑΛΣΑΜΗ

Αν, «ο Μυκηναϊκός πολιτισμός εμφανίστηκε κατά τον 16ο αι. π.Χ. κορυφώθηκε στα μέσα του 13ου π.Χ. αιώνα και τελείωσε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 50 ετών, με πυρκαγιές και σεισμική δραστηριότητα, περί το 1130 π.Χ. Κάτι που μπορεί να εξηγηθεί, αν ο πόλεμος τέλειωσε το 1207 π.Χ.» όπως αναφέρουν οι ανωτέρω επιστήμονες,
ΤΟΤΕ

Η πιο διάσημη και καταστροφική ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου της Σαντορίνης, το 1450 π.Χ όπως ΕΠΙΣΗΜΩΣ έχει ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΘΕΙ από τους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (κι εδώ δεν χωρά καμία αμφιβολία από όλο τον επιστημονικό κόσμο) που έμελε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ Ν.Α. λεκάνη της Μεσογείου (Αιγαίο, Κρήτη, Αίγυπτος, Μέση Ανατολή κλπ),
1. Θα άφηνε «ανεπηρέαστο» τον Μινωικό ή τον Μυκηναικό Πολιτισμό; (Το πενήντα μέτρων παλιρροϊκό κύμα που σηκώθηκε, μέσα σε 30 λεπτά έπληξε με τόση δύναμη τις ακτές της Κρήτης, ώστε εξαφάνισε τον Μινωϊκό πολιτισμό. Έκτοτε η Κρήτη δεν ανέκαμψε ποτέ, περιέπεσε σε μαρασμό και έχασε εντελώς πια τη δόξα και τη λάμψη της. Ομοίως, το ίδιο παλιρροϊκό κύμα την επόμενη ώρα είχε ήδη πλήξει με την ίδια σφοδρότητα, τόσο τις ακτές της Συρίας, Παλαιστήνης, όσον και της Αιγύπτου. Όλα τα ευρήματα από αυτό το παλιρροϊκό κύμα και της καταστροφής που επέφερε, μαρτυρούν ότι έφτασε μέχρι και στα ενδότερα της Αιγύπτου έως και της πόλης των Θηβών!)
2. Κάτω από αυτήν την «Παγκόσμια καταστροφή» της «Κοιτίδας του Πολιτισμού» της Ανθρωπότητας, ΠΩΣ οι Πόλεις-Κράτη του Αρχαίου Ελληνισμού, Βρίσκονται σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Πολιτιστική-Οικονομική-Στρατιωτική) και ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ σε μια ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ εναντίων της ΚΡΑΤΑΙΑΣ (και όχι φθίνουσας) ΤΡΟΙΑΣ;
3. Το 1216 π.Χ., που αναφέρει η «νέα έρευνα» περί της Άλωσης της Τροίας, ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΥΝΑΔΕΙ με τα ανωτέρω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
4. Αγαπητοί ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, έχετε πολύ δρόμο ακόμη, για να ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ σε ΣΑΦΗ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ συμπεράσματα για την ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ των ιστορικών στοιχείων εκείνων των περιόδων (Άλωση Τροίας, Ομηρικά Έπη κλπ)...!

6 σχόλια:

  1. Βαρέθηκα να ακούω αρλούμπες.
    Το παλιρροϊκό κύμα δεν δημιούργησε προβλήματα στην αρχαία Ελλάδα γιατί έχει κατηφόρα προς την Αφρική και επήε όλο προς τα κεικάτου!
    Κακακακακα!!!
    Λοιπόνε εγώ Τσελέντης δεν είμαι αλλά θεωρητικά το παλιρροϊκό από τον τρόπο που σχηματίζεται έπληξε κάπως την Κρήτη, όμως το κυρίως κύμα το έφαε η Αίγυπτος και οι γύρω ακτές.
    Το Παλιρροϊκό ξεκινάει από μικρό κυματάκι και ταξιδεύοντας μεγαλώνει, για κάνω λάθος που έλεε κι ο νόνος ο δικός μου και κάποιονε άλλωνε???

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΠΑΊ,,ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΦΑΙΑΚΕς= ΑΤΛΑΝΤΕς ΧΑΧΑΧΑ,, ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ Ο ΟΜΗΡΟς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ,, ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε να μπω στη μέση μπας και βγεί καμιά άκρη.
    Μπορεί φίλε Γιώργο και να καταλήγουμε για τσού Φαίακες αλλά όχι στην χαμένη Ατλαντίδα (αν αυτό εννοείς), αλλά στον Άτλαντα ένα βουνό από Τυνησία μέχρι Μαρόκο.
    Έπειτα και χρώμα φαιό είχανε (Φαίακες) σαν το κάστανο δηλαδή που άμα βάλει κανείς και κάτι τσιληπουρδήσματα του Δία με τη μάνα τους αν και δεν το έχω ψάξει δικαιολογείται.
    Αλήθεια οι Κερκυραίοι μπας και ήτανε καφετιοί και τσου άσπρισε ο Άη Σπυρίδωνας γιατί το ίδιο έκαμε παλιά όταν ήτανε στη Τσύπρο με τσου εκεί μελαμψούς. Χα χα.
    Άμα πάρουμε όμως αυτή τη θεωρεία έρχόμαστε πολύ κοντά στο Σχερία = Μάλτα.
    Άσε που εκεί κάτου έχει κάτι Αράπηδες δίμετρους όμοιους με κύκλωπες?
    Δε ξέρω όμως άμα και καταφέρνανε να χτυπάνε σα σαρδέλες τους τότε κοντούς Αχαιούς και να τσου τρώνε σα παστές σαρδέλες.
    Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ,,ΜΕ ΘΕΜΑ ΛΟΓΙΚΗ ΟΠΩς ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ ΠΟΡΟΣΒΡΕΣΣ!!
    ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕς ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕς ΠΟΥ ΜΑΘΕΥΥΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ!!
    ΚΑΠΟΙΟς ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΦΑΙΑΚΩΝ ΤΗΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ Ο ΟΜΗΡΟς, ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑς ΚΑΠΟΥ ΚΑΙΤΑ ΕΜΑΘΕ Ο ΟΜΗΡΟς! Ως ΕΔΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ Ας ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!! http://porosvress.blogspot.gr/2016/11/blog-post_21.html
    ξεκινάει με τον Οδυσσέα πάνω σε μια σχεδία η οποία μετα από 18 ημερες ταξίδι τον βγάζει σε ένα μέρος την Σχερία, και στην οποία θα ξετυλιχτει ολή η περιγραφή των περιπετειών ,,που μόνο ο πρωταγονιστής γνώριζε.
    ΕΠΙΣΗς ολα τα υπόλοιπα που συνεβησαν στην Ιθάκη, καλιστα αν τελικα ο Ομηρος ηταν απόγονος του Οδυσσεα (πιθανον από Τηλεμαχο) μπορουσε να τα γνωριζει με καθε λεπτομερια, οπως και ολες τις ομηρικες τοποθεσιες στην περιοχη. Αν λοιπόν σαν πολυ καλος συγραφεας τα πριν την σχεδια τα κατασκευασε, ωστε το εργο να αποκτησει την αιγλη της περιπέτειας , χωρις φυσικα να εχουν αυτα συμβει,, νομίζω παιζει σαν ενα παρα πολυ καλο σεναριάκι! τι λες λοιπόν και σε αυτο?
    http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2016/05/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ας περασουμε στο δικό σου σενάριο Σχερια την Μαλτα,,Αυτο που δεν μου κολαει σε αυτό,,αν και με την υποθεση στις αποστασεις μας βγαινει μια χαρα,, ειναι οτι πως τόσο μακρια και απόμερα,, απο τα συμβαντα ετυχε να εχουν καποιον να τραγουδαει τα κατορθωματα των Αχαιων σε τροια? Αυτοι θα επρεπε να ειχαν στα δικα τους τους καρχηδόνιους ,και λοιπους πολιτισμους από δυση, η Αφρικη. Γιατι να μην ελεγε για το πως χτιζανε τσι πυρμιδες στην Αιγυπτο π.χ Παρτο σαν ερωτηση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή