Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 2014 /Θυμός & λύπη/Σεισμός αδιαφορίας

ΓΡΑΦΕΙ  Ο  ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Δεν είναι τραγικό η ΕΕ να έχει δώσει από τον Απρίλιο του 2015 3.683.000 ευρώ για να φτιαχτούν τα σχολεία και οι δημόσιες κατεστραμμένες δομές του Ληξουριού και να κινδυνεύουν
να χαθούν τα χρήματα? Με λυπεί μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός γιατί εγώ ήμουν αυτός που έφερε στο Ληξούρι τον κύριο Πάνο Καρβούνη 
τον επικεφαλής της ΕΕ στην Ελλάδα και τον πίεσα ασφυκτικά για να μεσολαβήσει στον αρμόδιο αυστριακό επίτροπο της ΕΕ να δώσει αυτά τα χρήματα.
Τα χρήματα ήλθαν και σε έξι μήνες χάνονται και το λιμάνι θα μείνει κατεστραμμένο όμως και κάποιοι δρόμοι.

Σας παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε το επισυναπτόμενο κείμενο του αρχείου paliki

Θυμός και λύπη.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου βρέθηκα με κάποιους φίλους ληξουριώτες στο cafe Pero. Τα παράπονά τους πολλά και προς πάσα κατεύθυνση. Όχι μόνο αισθάνονται ότι άπαντες έχουν εγκαταλείψει το Ληξούρι αλλά εύκολα το βλέπει κάποιος και με την πρώτη ματιά. Ένα από τα παράπονά τους είναι ότι ο σεισμός που έκανε τρομερές ζημιές σε δημόσιους χώρους όπως δρόμοι και λιμάνι δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Είναι επίσης θλιβερό ότι όσοι παλικισιάνοι προσπάθησαν να πάρουν την δεύτερη δόση για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια τους, τους ζητήθηκε φορολογική δήλωση. Δηλαδή αν κάποιος έχει μείνει στον δρόμο και το σπίτι του είναι χωρίς σκεπή δεν μπορεί να πάρει την βοήθεια να το σκεπάσει γιατί οφείλει στην εφορία ένα ελάχιστο ποσό! Απίστευτα πράγματα. Αυτό όμως που είναι θλιβερό και πραγματικά ασυγχώρητο είναι το γεγονός ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποί μας δεν έχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να πάρουν το σύνολο του ποσού των EUR 3 683 320 που χορήγησε η ΕΕ ώστε να αποκαταστήσουν  τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό κατεβλήθη στο υπουργείο οικονομικών στις 8 Απριλίου 2015 και ενώ είχε προηγηθεί ασφυκτική πίεση προς τον αρμόδιο αυστριακό επίτροπο από τον κύριο Παναγή Καρβούνη που είναι επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα με τον οποίο αυτοπροσώπως είχαμε επισκεφτεί το Ληξούρι μετά τους σεισμούς. Δυστυχώς οι θεσμικοί εκπρόσωποί απορρόφησαν μόνο το ενάμισι εκατομμύριο  ευρώ για τα σχολεία και άφησαν τα υπόλοιπα στο υπουργείο. Έτσι ξαφνικά οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι θυμήθηκαν μετά από τις καταγγελίες που κάναμε ξανά  πριν 1-2 μήνες  ότι υπάρχουν άλλα €2.200.000 ευρώ και στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 έκαναν αίτηση να τους δοθεί παράταση για να εκτελέσουν τα εν λόγω έργα ενώ μπορούσαν να τα είχαν πάρει πριν ενάμισι χρόνο! Στις 24 Οκτωβρίου 2016 η ΕΕ έδωσε μία εξάμηνη παράταση να εκτελεστούν τα έργα ειδάλλως τα χρήματα θα της επιστραφούν. Λυπάμαι που θα το πω αλλά ως φαίνεται ανίκανοι και αδιάφοροι άνθρωποι να διαχειρίζονται την τύχη του νησιού μας. Και είναι να διερωτάται κανείς, πως είναι ποτέ δυνατό ένας και μόνο ιδιώτης να μπορεί να συλλέγει όλες αυτές τις πληροφορίες και να κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για να βοηθηθεί ο τόπος του και οι θεσμοί εκπρόσωποί μας ούτε καν να εκμεταλλεύονται κάτι που τους προσφέρεται έτοιμο.
Σας επισυνάπτω την αλληλογραφία των θεσμικών μας εκπροσώπων και την αλληλογραφία της ΕΕ που μου κοινοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24.10.2016. Ευελπιστώ τουλάχιστον οι επόμενοι έξι μήνες να είναι οι μήνες αναδόμησης των πληγέντων από το σεισμό δημόσιων υποδομών της Παλικής. (Θα ξυπνήσουν άραγε αυτοί που πρέπει να ξυπνήσουν τώρα που διάβασαν αυτό το κείμενο);
Σημείωση

Για το πρώτο θέμα που απαιτείται φορολογική δήλωση για να πάρουν οι σεισμοπαθείς την δεύτερη δόση βοηθείας περιμένω απάντηση από το γραφείο του υφυπουργού οικονομικών κυρίου Αλεξιάδη εντός των επόμενων ημερών. (Όπως πληροφορήθηκα δεν γνωρίζουν τίποτα)!
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΞΛ,ΜΙΛΑΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑΧΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ, Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΟΛΙΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 6 ΜΗΝΩΝ !


      State of play regarding the implementation of the EUSF ( EU SOLIDARITY FUND) aid in relation to the Kefalonia earthquake of 2014.

         -       The EUSF ( EU SOLIDARITY FUND) aid of EUR 3 683 320 was paid out on 8 April 2015 to Greece (Ministry of Finance) with the implementation period ending on 8 October 2016 (18 months).
·         Just before the end of the 18-months implementation period, in September 2016, Greece notified the Commission that it was unable to use in full the EUSF contribution for eligible operations in the field of transport as laid down in Annex I of decision C(2015) 1983 because of implementation delays caused by the financial restrictions imposed on Greece. However, Greece reported that other eligible operations in the field of education had already been completed and paid. On 20 September, Greece therefore officially requested the amendment of Annex I of the decision in order to include eligible operations in the field of education.
·         The amending decision C(2016)6923  was adopted on 24 October (see attached).
·         In 6 months' time, Greece has to submit an implementation report and will have to explain in detail on what projects the EUSF financial contribution was spent. Moreover, under the principle of "shared management" (δηλαδή διαχείριση από Ελλάδα) ,Greece is responsible for selecting the types of operations. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου