Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Για την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Ανακοίνωση
Για την καταστρατήγηση
της Κυριακάτικης αργίας.

Αργοστόλι, 29/10/16
Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κ.Ι. διαπιστώνει την συνέχιση της καταστρατήγησης της Κυριακάτικης αργίας. Όλο το καλοκαίρι, στο όνομα της «τουριστικής περιοχής», καταπατήθηκε συστηματικά στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής «απελευθέρωσης» από κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο. Δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο οι υποτιθέμενες ασφαλιστικές δικλείδες που πρόβλεπε η απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ). Η σεζόν πήγε καλά αλλά από αυτήν κέρδισαν περισσότερα οι εργοδότες κι όχι οι εργαζόμενοι. Μετά τις 16/10 προβλεπόταν στην απόφαση της ΠΙΝ ότι θα σταματήσει η δουλειά την Κυριακή, χωρίς αυτό να υλοποιηθεί από τους εργοδότες και χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση. Το σωματείο μας στηρίζει την παρέμβαση του Ε.Κ. – Κ.Ι. που έγινε στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς για την καταπάτηση της Κυριακάτικης αργίας στο Νομό μας και καλούμε την Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) να σταματήσει να βάζει πλάτη στις εργοδοτικές επιδιώξεις.

Αυτό που επιχειρεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι η απελευθέρωση του ωραρίου και η ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται εις βάρος μας. Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με λιγότερα ένσημα απ’ ό,τι πραγματικά δικαιούνται, με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με την απειλή της απόλυσης. Αυτή είναι η ζωή των εργαζομένων και είναι σε όλους γνωστή. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται ότι δήθεν «η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά» τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία είναι κενά.
Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα «Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο» είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ και υποχρεωτική εφαρμογή της για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αντικατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους,
  • Ωράριο εργασίας 35ωρο - 7ωρο- 5θημερο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο.
  • Σε κανένα σπίτι άνεργου – άνεργης εμποροϋπάλληλου να μην κοπεί το ρεύμα.
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γρηγοροπούλου Κατερίνα   Βαλεντής Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου