Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ:

Κανένας διάλογος με τους "νεκροθάφτες" των δικαιωμάτων μας.
Δεν μας πιάνει στον ύπνο Ομοσπονδία-Κυβέρνηση-Εργοδοσία.
Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας δεν έχει τέλος. Μέσα σε εφτά μέρες, εκβιαστικά, καλούμαστε να αποφασίσουμε ,την μετατροπή του ΤΑΠΙΤ σε Επαγγελματικό Ταμείο,εκχωρώντας τα χρήματα και τον ιδρώτα των συναδέλφων, στα κοράκια της αγοράς,απαλλάσοντας την ευθύνη Κυβέρνησης,Εργοδοσίας, Τραπεζών,για την καταβολή  και τη φυλλαξή τους.


Κυβέρνηση,Ευρωπαϊκή Ένωση, ξενοδόχοι, και ¨οι νεροκουβαλιτές τους" στο κίνημα, μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο χωρίς ημερομήνια λήξης.Από τη μία για το κοινό τους συμφέρον  μας τρομοκρατούν επιβάλλοντας εργασιακές σχέσεις λάστιχο,μας αφήνουν ανασφάλιστους,μας εξαντλούν στη δουλειά και από την άλλη μας καλοπιάνουν να συννενέσουμε κάνοντας χαρακίρι στα δικαιωματά μας.Οι εργαζόμανοι του κλάδου από την Κεφαλονιά είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν με κλιμάκωση της πάλης και να μην δεχτούν,'οπως και στην περίπτωση του εφαπαξ να είναι τα προβατα επι σφαγή.
Κανένα διοικητικό συμβούλιο, κανένας Συνδικαλιστης του Κλάδου,που σέβεται και υπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων δεν έχει το δικαίωμα να σηκώσει το χέρι του και να απφασίσει να παραδώσει τα χρήματα των συναδέλφων στα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
Το παιχνίδι είναι στημμένο
  • Η εργοδοσία επιδιώκει την πλήρη απαλλάγη από την καταβολή εισφορών στο ΤΑΠΙΤ για τη χορήγηση εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπάλληλους.
  • Η κυβέρνηση και η ΕΕ στοχοπροσηλώνονται στην πλήρη ισοπέδωση των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων μας και σε ό,τι έχει απομείνει.
  • Η Ομοσπονδία και οι λαγοί της παίζουν το ρόλο τους για τη μετατροπή του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Απαντάμαι, όχι!
Οπλισμένοι με πείρα και γνώση, θα τους κόψουμε τα χέρια.
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
  • Επαναφορά του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2012 και την επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού.
  • Το εφάπαξ της 20ετίας να αποτελεί προκαταβολή και οι υπόλοιπες εισφορές μας μέχρι να συνταξιοδοτηθούμε -αν ποτέ αυτό συμβεί μέσα από τον κλάδο- να αποτελέσουν την εκκαθάριση και όχι απλά επιστροφή εισφορών. Δηλαδή να υπολογιστεί ως ΕΦΑΠΑΞ συνταξιοδότησης.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 2010 ως σήμερα.
Κανένας διάλογος, καμία συζήτηση με τους "νεκροθάφτες" των δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου