Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

τα φαινομενα,,, πια ειναι τακτικοτατα αν την Ελλαδα

Απίστευτες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» ξανά την Ηλεία από τα ξημερώματα της Τρίτης. Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές του Κάμπου και της Αμαλιάδας, όπως αναφέρει το patrisnews.

Επί ποδός βρίσκεται ο Δήμος Ήλιδας και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Καταστροφές από την καταιγίδα στο Παλούκι - Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε το κάμπινγκ





Κεραυνός σκότωσε αγελάδες

Τις πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής μετράνε ακόμη αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι στην περιοχή της Γαστούνης στην Ηλεία. 

H αποτίμηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες φανερώνει το μέγεθος της ζημιάς: Σε στάβλο της περιοχής κεραυνός σκότωσε δύο αγελάδες, ενώ κινδύνευσαν και τα υπόλοιπα ζώα, όπως και ο κτηνοτρόφος. Αλλά και σε άλλους στάβλους οι άνεμοι παρέσυραν και κατέστρεψαν τις στέγες, ενώ την ίδια τύχη είχαν και αρκετά σπίτια στην περιοχή.

Ο κτηνοτρόφος, Κωνσταντίνος Κλάδης, έζησε στιγμές τρόμου την ώρα του ξεσπάσματος του καιρού το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Από τη μια οι ισχυροί άνεμοι να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους και από την άλλη οι κεραυνοί, να αποδεικνύονται φονικοί… «Η ένταση της κακοκαιρίας για 10-15 λεπτά ήταν πολύ μεγάλη και προκάλεσε ανάλογες ζημιές. Το αυτοκίνητό μου το σήκωσε και το μετακίνησε ο αέρας. Ήταν ακραία τα φαινόμενα. Όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα όποτε βρέχει γίνεται η ίδια δουλειά. Ένας κεραυνός σκότωσε δύο ζώα μου, δύο αγελάδες, ενώ τα υπόλοιπα τα είχε ζαλίσει και συνήλθαν μετά από δύο ημέρες. Και εγώ κινδύνευσα. Αν δεν φορούσα τις μπότες μου θα είχα σκοτωθεί και εγώ. Φοβάμαι το χειμώνα, φοβάμαι να έρχομαι στο στάβλο. Ξέρει κανείς τι θα βγάλει; Σε κάθε βροχή πρέπει να φεύγουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» δήλωσε. 
περισσοτερς φωτο και βιντεο στο http://www.protothema.gr/greece/article/618363/keraunos-skotose-agelades-stin-ileia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου