Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗς - Με τη βαλίτσα στο χέρι…

Γιώργος Μεσσάρης: Με τη βαλίτσα στο χέρι… ΜΕΡΟΣ 10ον ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Γιώργος Μεσσάρης: Με τη βαλίτσα στο χέρι… ΜΕΡΟΣ 10ον ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη χωρίζουν 963 χιλιόμετρα και τις ενώνουν δύο μεγάλες ομογένειες.
Δεν τολμώ να αναφέρω πόσοι ακριβώς Έλληνες ζουν στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας (ή κρατίδιου, όπως το αποκαλούν στην Ελλάδα) της Βικτώριας, πρώτον γιατί δεν νομίζω ότι γνωρίζει κάποιος τον ακριβή αριθμό αλλά και γιατί οι απόψεις διίστανται. Ένα, όμως, είναι γεγονός. Η Ελληνική Ομογένεια της Μελβούρνης είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Στη Μελβούρνη επίσης εκδίδεται και μία τις πιο έγκυρες ελληνόφωνες εφημερίδες του εξωτερικού που την κυκλοφορία της θα ζήλευαν πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, ο «Νέος Κόσμος», με τον οποίο με συνδέουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας.

Μετά τις τρεις προβολές του ντοκιμαντέρ μου «Λουλούδια Του Πελάγους» στο Σίδνεϊ, πήγα στη Μελβούρνη για να παραβρεθώ στην προβολή που είχε οργανώσει η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Βικτώριας αλλά και για να ξανασυναντήσω –μετά από αρκετά χρόνια– αγαπημένους φίλους και συναδέλφους.
Η Μελβούρνη ξεχωρίζει από το Σίδνεϊ για τους πλατιούς της δρόμους και γενικά την απλοχωριά της. Στους δρόμους του κέντρου της η κίνηση είναι λιγότερο εκνευριστική, βρίσκεις ευκολότερα χώρους στάθμευσης και γενικά κινείσαι ευκολότερα και γρηγορότερα από ότι στο κέντρο του Σίδνεϊ. Διαπίστωσα ακόμα ότι περισσότερος κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους της. Γενικά η Μελβούρνη είναι πιο πράσινη από ότι το Σίδνεϊ και επομένως πιο ανθρώπινη.
Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη γωνία των οδών Λονσντέϊλ και Ράσελ υπάρχει το νέο 15όροφο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. Ένα στολίδι της πόλης! Επισκέφθηκα τους χώρους του και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου