Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ε.Α.Σ. : 850.000€ λιγότερα για την φετινή Εξισωτική στους ντόπιους Παραγωγούς


    Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι η ανακοίνωση από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων των Πινάκων κατανομής της Εξισωτικής Αποζημίωσης για την φετινή χρονιά, έφερε πολλές αντιδράσεις αλλά και ανάδειξη χρόνιας παθογένειας.
   Ο σχεδόν τριπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων Κεφαλλήνων και Θιακών Παραγωγών  οδήγησε σε μείωση περίπου 850.000€ του ποσού της Ενίσχυσης, κυρίως για τους ντόπιους Κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα μόνο Ενίσχυση να μην είναι το ποσό που θα λάβουν…

   Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνετε ο «στόχος» της εν λόγω Ενίσχυσης, ο οποίος σύμφωνα και με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι «το αντιστάθμισμα του πρόσθετου κόστους η/και του διαφυγόντος εισοδήματος που προκαλείται από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά η αλλά μειονεκτήματα».
   Υπενθυμίζεται ότι, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.), πιστοποιημένο Φορέα  Α & Β βαθμών για την Περιφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, βρίσκονται αναρτημένοι οι Πίνακες με τους δικαιούχους και απορριπτόμενους  Παραγωγούς. Κατά των αποτελεσμάτων  των Πινάκων δύναται να υποβληθούν προσφυγές έως  Τετάρτη  30 Νοεμβρίου 2016.
                       Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου