Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου στη Νέα Υόρκη

  • Συνάντηση με την Δ/ντρια του ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά Γκρέτα Καματερού
  • Μεγάλη σύσκεψη και εποικοδομητική συζήτηση με τα σωματεία των Ιονίων Νέας Υόρκης
  • Συνεντεύξεις στα ομογενειακά ΜΜΕ για τα Ιόνια Νησιά, τα τοπικά προϊόντα και τις ευκαιρίες επενδύσεων
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στη Νέα Υόρκη με τους ομογενειακούς συλλόγους και οι προγραμματισμένες συναντήσεις για την προώθηση των Ιόνιων Νησιών.

Ο Περιφερειάρχης το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από τον  Πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκο Μπάρδη συναντήθηκε με την Δ/ντρια του ΕΟΤ Αμερικής & Καναδά Γκρέτα Καματερού, με την οποία συζήτησαν σε εγκάρδιο κλίμα τις πιθανότητες συνεργασίας για την προβολή των Ιονίων Νήσων. Η κα. Καματερού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις δυνατότητες τουριστικής προβολής και μέσω της προώθησης τοπικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά και συζήτησε μαζί του τις ευκαιρίες επέκτασης της ΠΙΝ στις αγορές της Αμερικής. Οι τουρίστες από την Αμερική είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ενδιαφέρονται για θεματικό τουρισμό (πολιτιστικό, καταδυτικό, κρουαζιέρα) καθώς και για την ιδιαίτερη γιαστρονομία της Ελλάδας με βάση την μεσογειακή διατροφή, η οποία παρουσιάζει ανοδική πορεία στις ΗΠΑ.
Η κα. Καματερού τέλος συζήτησε με τον Περιφερειάρχη και το ενδεχόμενο φιλοξενίας δημοσιογράφων από ΜΜΕ της Νέας Υόρκης προκειμένου να δουν από κοντά τα Ιόνια Νησιά. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προβολή των Ιόνιων Νησιών στην Αμερική.
Με τον πρόεδρο του συλλόγου «Αίνος» Νέας Υόρκης
Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Βασίλη Κοκκόση πρόεδρο του συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Αίνος», με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο κ. Κοκκόσης, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη, ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο για τα προβλήματα των ομογενών και τις δραστηριότητες του «Αίνου» και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της ΠΙΝ για να υπάρξει στενότερη συνεργασία και επαφή των Ιόνιων Νησιών με τους απόδημους.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   KEFALONIAPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου