Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πέταξαν πάνω από τον Σκορπιό για να φωτογραφίσουν τον Ωνάση και βρέθηκαν στη θάλασσα


Λίγοι γνωρίζουν τα μυστικά που κρύβει το βυθισμένο αεροπλάνο που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια βυθισμένο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Βαθύ Μεγανησίου -Εκεί κατέπεσε μετά από μηχανική βλάβη το 1971, σύμφωνα με τους ντόπιους οι οποίοι διηγούνται την ιστορία.
Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές ιστορίες και μυθοπλασίες, γύρω από το βυθισμένο αεροσκάφος. 

aeroskafos
Η επικρατέστερη ήταν αυτή που το βάφτιζε γερμανικό βομβαρδιστικό το οποίο κατέρριψαν ηρωικοί Μεγανησιώτες!
Ποιά είναι όμως η πραγματική ιστορία πίσω από το βυθισμένο αεροπλάνο στο λιμάνι του Βαθιού, στην τοποθεσία Σουδαυλακέικα;
Ο κύριος Ερρίκος Καλλίνικος, πρώην δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας που διατηρεί ψαροταβέρνα στο Βαθύ Μεγανησίου, ανέφερε στο thebest.gr την ιστορία του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλίνικο, στο αεροπλάνο επέβαιναν 6 Ολλανδοί και πετούσαν πάνω από τον Σκορπιό τραβώντας φωτογραφίες το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Μηχανική βλάβη τους έκανε να προσθαλασσώσουν αναγκαστικά το μικρό αεροσκάφος. Το μονοκινητήριο βυθίστηκε μετά από λίγο, ωστόσο όλοι οι επιβαίνοντες βγήκαν σώοι, ενώ σε βοήθειά τους έσπευσαν και αλιευτικά της περιοχής.
Το περιστατικό σύμφωνα με τον κ. Ερρίκο συνέβη το 1971. Δύο χρόνια αργότερα μια ανεμότρατα με το όνομα Πάτρα 2 - η οποία βρίσκεται ακόμη και σήμερα στην Ιχθυόσκαλα της Πάτρας- το ανέσυρε άθελά της από το σημείο που είχε βυθιστεί και το έβγαλε από τα σύρματα και τα δίχτυα της στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/742205/petaxan-pano-apo-ton-skorpio-gia-na-fotografisoyn-ton-onasi-kai-vrethikan-sti-thalassa-photo-video#ixzz4PW0EjhJ5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου