Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μαζεύοντας πορτοκάλια στο Ρατζακλί με την Ντίνα Σπηλιώτη

πορτοκαλια
Mαζί με την αγαπημένη και ακούραστη θεία μας την Ντίνα Σπηλιώτη μαζεύοντας πορτοκάλια από τις πορτοκαλιές της στο Ρατζακλί. Η θεία μας η Ντίνα Σπηλιώτη το γένος Πεντόγαλου ήταν η σύζυγος του αείμνηστου θείου μας, του Γεράσιμου (Μάκη) Σπηλιώτη (τ.Δ/τη Νομαρχίας Κεφαλληνίας).
Οι γονείς της ήταν ο Ηλίας Πεντόγαλος και η Μαριάνθη το γένος Μεταξά Αρμοδώρου οι οποίοι απέκτησαν ακόμη δύο παιδιά, τον διακεκριμένο καθηγητή της Ιστορίας της Ιατρικής Δρ. Γεράσιμο Πεντόγαλο που έφυγε από την ζωή το 2012 και τον Κλείτο ανώτατο στέλεχος των τεχνικών Υπηρεσιών του Ο.Τ.Ε (σήμερα συνταξιούχος). Η θεία μας και ο θείος μας ο Μάκης απέκτησαν δύο κόρες την Σοφία και την Μάρθα που σπούδασαν την Ιατρική επιστήμη την οποία και υπηρετούν με πάθος και αφοσίωση οι οποίες τους χάρισαν τρία εγγονάκια, την Αλεξάνδρα και τον Λευτέρη από τον γάμο της Σοφίας με τον καθηγητή του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, Δρ. Τάσο Τραυλό και την Ελένη από τον γάμο της Μάρθας με τον καθηγητή της Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Αθανάσιο Ευαγγελίου.
Μάκης Μεταξάς
Ο Ηλίας Πεντόγαλος και η Μαριάνθη Πεντόγαλου το γένος Μεταξά Αρμόδωρου.
και  μια παλιοτερη σχετικη ανάρτηση

"Έφυγε" για το τελευταίο ταξίδι του ο καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γεράσιμος Πεντόγαλος. Ο εκλιπών το 2005 οργάνωσε υπό την προεδρία του το πρώτο Συνέδριο της περιοχής των Πρόννων και συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία των σκοπών και των δράσεων της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας της οποίας ήταν θερμός αρωγός. Ας είναι Αιωνία η μνήμη του.

1 σχόλιο
Σχόλια
Makis Metaxas Καλοκαίρι του 1995 μαζί με την ΕΛΈΝΗ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ - ΚΑΜΠΙΤΣΗ και τον ΓΕΡΆΣΙΜΟ ΠΕΝΤΟΓΑΛΟ δύο κορυφαίες προσωπικότητες της Κεφαλληνίας και ιδιαίτερα της περιοχής των Πρόννων που η μνήμη τους θα μας συνοδεύει πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου