Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Σχετικά με τις δημοσιεύσεις που αφορούν σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων στο Δήμο Κεφαλλονιάς.


Θεωρώντας ότι όλοι μας προσπαθούμε για να διατηρήσουμε τον τόπο καθαρό, παρακαλούμε τον κάθε Δημότη που συναντά τέτοια φαινόμενα, που προσβάλουν όλους και τον Πολιτισμό μας, όπως πρωτίστως ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου .
Μερικοί στην προσπάθεια να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, είτε να καταγγείλουν τον Δήμο, άθελα τους, με την δημοσιοποίηση σημείων ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, εκτός των άλλων παράλληλα δημιουργείται μια άσχημη εικόνα για όλο το νησί, με αρνητικές συνέπειες και για τον τουρισμό μας.

Ο Δήμος με τα λιγοστά μέσα και συνεργεία που διαθέτει, δίνει καθημερινά αγώνα για να προλάβει τις τεράστιες ποσότητες κλαδεμάτων και απορριμμάτων σε όλη την επικράτεια του.
Όσα συνεργεία και να διαθέσει και πάλι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην αποκομιδή των πάσης φύσεως απορριμμάτων και κυρίως να αντιμετωπίσει την νοοτροπία μερικών να τα πετούν ανεξέλεγκτα χωρίς καμία ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών  Καθαριότητας, οπουδήποτε βρουν και κυρίως δίπλα στους πράσινους κάδους.

Κατανοούμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να μεταφέρουν τις μεγάλες ποσότητες ογκωδών απορριμμάτων –κλαδεμάτων τους  στους εγκεκριμένους χώρους διάθεσης.
Επισημαίνουμε όμως ότι δεν είναι λύση  να πετούν όπου βρουν απορρίμματα-κλαδέματα, χωρίς να ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τον προγραμματισμό της αποκομιδής, σύμφωνα και με τον Κανονισμό Καθαριότητας του.
Ως γνωστό:   Υπόλοιπα κοπής - κλαδέματος δένδρων, θάμνων, κλαριά κ.α , η ποσότητα των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 κυβικά (το ήμισυ της καρότσας φορτηγού ενός τόνου), συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωση τους, ενώ για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεση τους ακολουθείται η διαδικασία για τα ογκώδη αντικείμενα, η οποία γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Για μια  ακόμη φορά παρακαλούμε τους Πολίτες να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρίψης πάσης φύσεως απορριμμάτων, για ένα καθαρό περιβάλλον για ένα νησί διαφήμιση, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.  

                                                                           Αργοστόλι 23-11-2016

                                                                   Ο Α/Δήμαρχος Καθημερινότητας

                                                                             Σπυρίδων Ματιάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου