Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στην πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης “Βγάλε την ετικέτα” για τον HIV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στην πανελλαδική καμπάνια
ενημέρωσης “Βγάλε την ετικέτα” για τον HIV
του Κέντρου Ζωής και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Με κεντρικά πρόσωπα τη Τζένη Μπαλατσινού και τον Θοδωρή Μαραντίνη,
η καμπάνια ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και αποδομεί τα στερεότυπα του HIV/AIDS.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας συμμετέχει στην πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης “Βγάλε την ετικέτα” για τον HIV του Κέντρου Ζωής και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Η 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, θεσπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να ενωθεί ο κόσμος στον αγώνα εναντία στον HIV, να δείξει αλληλεγγύη στους οροθετικούς αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού. Ο HIV συνεχίζει να είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, το οποίο έχει στοιχίσει περισσότερες από 35 εκατομμύρια ζωές από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκε.

«Πήγαινε γυρεύοντας», «μακριά από εμένα», «ανίκανη για μάνα», «ανώμαλος», «ανήθικη»...
Αυτές είναι μόνο λίγες από τις «ετικέτες» που έχουμε κολλήσει στου ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS εδώ και χρόνια, εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με το θέμα.

Σας δίνεται η δυνατότητα να «βγάλετε» τις ταμπέλες των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS, μέσω της ευρηματικής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ζωής, που θα υλοποιηθεί μέσα από τα social media και της διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλη τη χώρα.
Η 1η φάση της καμπάνιας, θα τρέξει μέσα από την επίσημη Facebook σελίδα του Κέντρου Ζωής, όπου θα αναρτηθεί φωτογραφία με άντρα γεμάτο ετικέτες και στερεότυπα, που συχνά αποδίδονται στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS. Ο κόσμος καλείται να βγάλει τις ετικέτες, πατώντας “angry” (reaction) και όχι “like”, δηλώνοντας έτσι την εναντίωσή του. Κάθε μέρα, με την υποστήριξη του κοινού, θα κατεβαίνει από μία ετικέτα, απαλλάσσοντας τον άντρα της φωτογραφίας από όλες εκείνες τις ταμπέλες, δίνοντάς του το δικαίωμα να ζήσει μία φυσιολογική ζωή μακριά από ρατσισμό και στερεότυπα.
Κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας, είναι η παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού και ο τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος ONIRAMA, Θοδωρής Μαραντίνης, οι οποίοι μέσα από 2 έξυπνα videos, παρουσιάζουν τις ετικέτες που στους ίδιους έχει κολλήσει ο κόσμος κατά καιρούς. Μέσα από την προσωπική τους εμπειρία, μιλούν για το πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να βγάλει την ετικέτα που του κόλλησαν και να προχωρήσει στη ζωή του, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο θετικό στον HIV.
Στη 2η φάση της καμπάνιας, το Κέντρο Ζωής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), θα διανείμει περισσότερα από 100.000 ενημερωτικά φυλλάδια, σε πάνω από 40 δήμους της χώρας στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Δήμος Κεφαλλονιάς . Βασικός στόχος της καμπάνιας «Βγάλε την ετικέτα», είναι η ενημέρωση του κοινού για τον ΗΙV, καθώς η άγνοια είναι ο κύριος λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους σε παρανοήσεις που προκαλούν ή ενισχύουν τον φόβο και τις προκαταλήψεις απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή και το AIDS.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου  «Στηρίζουμε μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος συνανθρώπων μας που ζουν με τον HIV ή και το AIDS. Η σωστή ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση όλων είναι απαραίτητη για τη μείωση παρανοήσεων και προκαταλήψεων».
Καλούμε τους δημότες μας να στηρίξουν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία μπαίνοντας στην επίσημη Facebook σελίδα του Κέντρου Ζωής και πατώντας ”angry” (reaction) στη φωτογραφία που θα αναρτηθεί, και δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή σας απέναντι στις ταμπέλες, οι οποίες δυσκολεύουν τη ζωή των συνανθρώπων μας που ζουν με τον HIV ή και το AIDS.
Η καμπάνια πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ζωής και καλεί την πολιτεία, τους συνεργαζόμενους φορείς και την κοινωνία να δράσουμε όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό στίγμα.

Στα παρακάτω links μπορείτε να βρείτε τα videos της κ. Μπαλατσινού και του κ. Μαραντίνη: https://youtu.be/DmO2qyvPuj0



Η φετινή καμπάνια του Κέντρου Ζωής πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστραλίας, καθώς και με την ευγενική χορηγία των ΕΛΤΑ και των εταιρειών MAC, GSK-ViiV, Gilead, Bristol-Myers Squibb & της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας- ISIC.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΡΟΝΟΙΑΣ
                                                                                                                                                ΚΕΚΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου