Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εως τις 5 Δεκεμβρίου ο κίνδυνος αποσύνθεσης της Ευρωζώνης

EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣTην συγκεκριμένη φωτογραφία μας την έστειλε μέλος της σελίδας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ και απεικονίζονται 70.000 Δρχ(σημερινά 205 ευρώ) . 
Κοιτώντας την φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς την διαφορά τι είχαμε και τι χάσαμε, αν αναλογιστεί κανείς τι μπορούσε να κάνει με 70.000 δραχμές και τι με 205 ευρώ



Γιωργος Γκιαφης εποχη που οι Ελληνες μεταναστευαν για μια καλυτερη ζωη αμερικη η ισοτιμι μου εχουν πει ηταν 1 δολαριο= 60 δρχ,,και η τιμη στο σουβλακι ηταν 2 δρχ. Δηλαδη ενα Αμερικανος με ενα δολαριο επερνε 30 σουβακια,,τωρα τι παιρνει με ενα δολαριο αραγε?

Γιωργος Γκιαφης Η δραχμή είναι ένα από τα αρχαιότερα νομίσματα του κόσμου. Από τον 7ο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι έφτιαξαν το πιο εξελιγμένο νόμισμα της εποχής, τη δραχμή! Ήταν το πρώτο νόμισμα που κατασκευαζόταν με καλούπια. Έτσι, όλα τα κέρματα ίσης αξίας ήταν όμοια στη μορφή, ακριβώς όπως συμβαίνει και στις μέρες μας.

Η δραχμή πολύ σύντομα –ήδη από τον 6ο αιώνα- έγινε αποδεκτή σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Μάλιστα οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη διέδωσαν σε μια ακόμα μεγαλύτερη περιοχή, που περιλάμβανε τη σημερινή Σύρια, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, ακόμα και την Ινδία.
Ακόμα και όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία άρχισε να εξαπλώνεται προς την Ανατολή και να κατακτά και τις ελληνικές πόλεις – κράτη, συνεχίστηκε η χρήση της δραχμής. Σταδιακά όμως άρχισε να ατονεί, καθώς επικράτησε το ρωμαϊκό νόμισμα, το δηνάριο.Στο Βυζάντιο η δραχμή πλέον εξαφανίζεται ολοκληρωτικά, καθώς θεσπίστηκε ως επίσημο νόμισμα της Αυτοκρατορίας το «Σολδίο».
Κι όμως ύστερα από τόσους αιώνες, η δραχμή κατάφερε να αναβιώσει, χάρη στον πρώτο βασιλιά της ελεύθερης Ελλάδας, τον Όθωνα. Αν και Γερμανός στην καταγωγή, ο Όθωνας γνώριζε πολύ καλά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον θαύμαζε βαθιά. Έτσι αποφάσισε να καταργήσει τον φοίνικα και να δώσει το όνομα της δραχμής στο νόμισμα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, που άρχισε να κυκλοφορεί το 1833.

Γιωργος Γκιαφης Από το 2002 η δραχμή καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Όμως αξίζει να θυμόμαστε την ιστορία της και θαυμάσουμε τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν μέσα στους αιώνες αφού απεικονίζουν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας.

Γιωργος Γκιαφης Η λέξη δραχμή προέρχεται από το ρήμα δράττω, που σημαίνει αρπάζω (> δράττομαι = πιάνω σφικτά). Στην αρχαιότητα, μία δραχμή ήταν ίση προς 6 οβολούς, νόμισμα το οποίο στην παλαιότερη μορφή του είχε σχήμα σιδερένιας σούβλας. Το πάχος του ήταν τόσο, ώστε η χούφτα ενός ανδρικού χεριού να μπορεί να πιάσει έξι από αυτούς. Έτσι εκ του δράττω (όσους οβολούς μπορούσε ν' αδράξει η παλάμη)
Η δραχμη καθιερωνεται αντικαθιστωντας τον φοινικα επι βασιλειας του Οθωνα.Με το βασιλικο διαταγμα στις 8/2/1833αντικαθισταται ο φοινικας με την ΔΡΑΧΜΗ και απο τον Αυγουστο του 1833 απαγορευεται η συναλλαγη με τουρκικα νομισματα.




«Βόμβα»: Σε λίγες ώρες διαλύεται η Ευρωζώνη - Έρχεται η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία!
NEWSBOMB.GR|ΑΠΟ NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου