Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέα απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες - Άλλες 54 ώρες δεμένα τα πλοία

Μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής



Για τουλάχιστον άλλες 54 ώρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς πριν από λίγη ώρα, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, με νέα απεργία που θα ξεκινά από τα μεσάνυχτα απόψε, οπότε και λήγει η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες.
Η νέα απεργία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 6.
Πριν τη συνεδρίαση της ΠΝΟ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε επανέλθει  διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Επίσης, ξεκαθάριζε ότι «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».
Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με την υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία όλων των κατηγοριών είναι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας εδώ και μία εβδομάδα, από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.
Ήδη στα νησιά παρατηρούνται πλέον προβλήματα στην τροφοδοσία τους.
Ενδεικτικά, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, επισημαίνει ότι «η διαρκούσα επί μέρες απεργία της ΠΝΟ αρχίζει να στερεί από την ευρύτερη Σαμιακή κοινωνία και από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βασικά ήδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης» και ζητά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να παρέμβει «για τη λύση απεργίας το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των απεργών, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και για να μην τεθεί σε δοκιμασία ακόμη μια φορά η κοινωνική αντοχή των κατοίκων του νησιού μας που έχουν επιλέξει να ζουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
»Ακόμη και η κατ' εξαίρεση δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου, άπαξ, για την τροφοδοσία της Σάμου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το υπουργείο σας διαθέτει» καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου