Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Βασικη υποπτος τη δολοφονίας του πρεσβη στην Βραζιλια,, η συζυγος του


Στη φυλακή οδηγήθηκε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο σε περιοχή του Ρίο. 

Κατά την εφημερίδα OGlobo, η ίδια ομολόγησε συμμετοχή στο έγκλημα.

H Αστυνομία εκτιμά ότι ο φόνος διεπράχθη στο σπίτι του ζεύγους στην Νόβα Ιγουασού του Ρίο. Σε καναπέ του σπιτιού εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Εκτιμάται ότι ο διπλωμάτης ήταν νεκρός όταν τον έβαλαν στο νοικιασμένο ΙΧ αυτοκίνητο, που αργότερα βρέθηκε καμένο σε περιφερειακό δρόμο.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Folha de S.Paulo, για το έγκλημα κατηγορούνται ο 29χρονος στρατονόμος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο. Ο νεαρός διατηρούσε σχέση με την 40χρονη.

Ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί. Στη Δικαιοσύνη ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε πάλη με το θύμα, ενώ μετά τη δολοφονία του, ζήτησε (έναντι αμοιβής) από ένα συγγενικό του πρόσωπο να τον βοηθήσει ώστε να απαλλαγούν από τη σορό.

Ο Αμοιρίδης θα παρέμενε στην πόλη του Ρίο ντε Ζανέιρο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2017, οπότε θα επέστρεφε στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια.

Τη βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο του Κυριάκου Αμοιρίδη εκφράζει το ΥΠΕΞ μετά την ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών για την επίσημη ταυτοποίηση της σορού του.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ένας πραγματικός φίλος της Βραζιλίας και ήταν η δεύτερη φορά που υπηρετούσε στη χώρα αυτή, όπου είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα», σημειώνεται και τονίζεται πως ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Συλλυπητήριο μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ.
http://www.inkefalonia.gr/…/48787-nekros-o-ellinas-presvis-…

Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ε...
INKEFALONIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου