Το καθιερωμένο έθιμο διανομής της “αγιοβασιλίτσας” (κουτσουνοκάρας στα Κεφαλονίτικα) αναβίωσε και φέτος, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Αργοστολίου.
Η Πρόεδρος, Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη συνοδευόμενη από μέλη του Συλλόγου, ντυμένα με την παραδοσιακή αγροτική φορεσιά της Κεφαλονιάς, συγκεντρώθηκαν λίγο πρίν,στο χώρο του Δικαστηρίου και μοίρασαν πρωτοχρονιάτικες ασκινοκάρες που είχαν ετοιμάσει μαζί με ημερολόγια του νέου έτους Στο μήνυμα της για τη νέα χρονιά, η κα Μοσχονά-Μαραγκάκη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους .
Για το έθιμο της “αγιοβασιλίτσας” και την παράδοση που το συνοδεύει, μίλησαν τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, Η αγιοβασιλίτσα, αγριοκρεμμύδα ή ασκινοκάρα χαρακτηρίζεται το φυτό της γονιμότητας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη λατρεία του Πάνα. Πιστεύεται ότι φέρνει γούρι, δίνει ζωή και δύναμη στον άνθρωπο και αποτρέπει κάθε δυσάρεστο γεγονός, για αυτό ακόμη και σήμερα κάποιοι κρεμούν στην εξώπορτα το φυτό αποξηραμένο.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΟΠΗ  !!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!
Φωτογραφίες – ρεπορταζ: Σπύρος Σακαλής  
πηγη  kefaloniapress.gr
√  Μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερες φωτογραφίες απο το συμβάν , εδω (κλικ)
lykeio-agiobasilitsa-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%cf%89%ce%bd01lykeio-agiobasilitsa-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%cf%89%ce%bd04lykeio-agiobasilitsa-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%cf%89%ce%bd06