Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Οι ναυτεργάτες απαντούν με "ΚΡΑΤΕΙ ΟΛΑ" σε εφοπλιστές, Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, με νέα 48ωρη Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Κυριακή στις 6.00πμ μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι απάντηση στη βάρβαρη, φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης, που από τη μια επιβάλλει νέες περικοπές στους μισθούς και αυξάνει τη φορολογία στους ναυτεργάτες που θαλασσοπνίγονται, ενώ για τους εφοπλιστές, που ξεζουμίζουν και με τα πανάκριβα εισιτήρια τους νησιώτες και όσους χρησιμοποιούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δίνει νέες φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια.

Το ΕΚΚΙ καλεί τα σωματεία του Νομού, τον λαό της Κεφαλονιάς,να εκφράσουν πολύμορφα και μαζικά την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.Ο αγώνας τους είναι αγώνας συνολικά της εργατικής τάξης. 
ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑΡΘΟΥΝTAΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ
Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των εκβιαστικών διλλημάτων για να προωθήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με πρόσθετες ανατροπές σεεργασιακά δικαιώματα, μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές παροχές – λαϊκό εισόδημα, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, ένταση της καταστολής, ενώ απαίτηση του κεφαλαίου είναι να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η ανατροπή της φορολόγησης των ναυτεργατών, που αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα θα είναι να φορολογείται μέχρι και το 54% του εισοδήματος.
Αντίθετα το εφοπλιστικό κεφάλαιο διατηρεί την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην ναυτιλία, με πακτωλό δις ευρώ σε αγορές και ναυπηγήσεις πλοίων, απολαμβάνει πάνω από 56 φοροαπαλλαγές, έχουν λεηλατήσει το ΝΑΤ, και με φορολόγηση «ψίχουλα».
Οι ναυτεργάτες βιώνουν τις παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανεργία, την διεύρυνση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.
Να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ παντού, σε κάθε πλοίο, χώρο δουλειάς, σχολές, γειτονιές, με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε:
● Την κατάργηση των αντεργατικών νόμων
● Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
● Την κάλυψη των απωλειών
● Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Με αγωνιστική αισιοδοξία προετοιμάζουμε την Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ναυτεργάτων, στήνοντας εργατικά λαϊκα μπλόκα σε όλα τα λιμάνια της Κεφαλόνιας,μπρόστα στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία των συναδέλφων ναυτεργατών,περιφρουρώντας τον αγώνα τους.




για το Δ.Σ
ο Πρόεδρος    η γ.γραμματέας
Γ.Γαβρίλης              Α.Ζιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου