Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
     [ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ]
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ                                 



                                                                                                   29 Δεκεμβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ


         To Eφορευτικό Συμβούλιο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με την ευκαιρία της λήξης του 2016 και στο πλαίσιο του απολογισμού της δράσης του για την απερχόμενη χρονιά νιώθει την ανάγκη να αναδείξει την προσφορά των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Παλικής σε σχέση με τις δραστηριότητες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και αισθάνεται την υποχρέωση να τους ευχαριστήσει δημόσια.
         Συγκεκριμένα, φέτος, το 2016, ξεκινήσαμε και ελπίζουμε να εδραιώσουμε σταθερή και γόνιμη συνεργασία με τα Σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Παλικής. Αναφέρουμε τα βήματα που κάναμε:


 Πριν από τη λήξη του προηγούμενου σχολικού έτους 2015-16 επισκεφθήκαμε τα Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού και ανταλλάξαμε σκέψεις και προτάσεις για επικοινωνία και συνεργασία. Καταγράφηκε η θετική διάθεση και η προθυμία για συνεργασία. Έμενε πια η πρακτική εφαρμογή, η οποία είχε θετικά αποτελέσματα, όπως θα φανεί από τα παρακάτω.

Το καλοκαίρι εκπαιδευτικοί της περιοχής συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία του Προγράμματος της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας»  με αποτέλεσμα να ξαναγεμίσει παιδικές φωνές η Βιβλιοθήκη και ο Κήπος της Ιακωβατείου και κυρίως να αρχίζουμε να συντάσσουμε τον κατάλογο των σταθερών μικρών βιβλιόφιλων/αναγνωστών της Βιβλιοθήκης μας.
●  Και από τη θέση αυτή ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς Αρακλησιάνου Ελευθερία, Βαλσάμου Βασιλική, Ευαγγελάτου Ιωάννα, Κουρούκλη Μαίρη, Λουκέρη Αρετή, Λουκέρη Ρεγγίνα, Μαρκαντωνάτου Ελένη, Μήλα Γεράσιμο, Μοσχοπούλου Αικατερίνη, Μουρελάτου Νάνσυ, Ρεπούση Μέμα, Σταθάτου Διαμαντίνα, Συνοδινού Καμήλου Άννα.

 Με τη νέα σχολική χρονιά 2016-17 και ήδη από το Σεπτέμβριο Βιβλιοθήκη και εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι από τα Σχολεία Ληξουριού και Αγίας Θέκλης συναντηθήκαμε, για να οργανώσουμε την επίσκεψη στα Σχολεία της συγγραφέα παιδικού βιβλίου Ελένης Σβορώνου. Για να έρθει ένας συγγραφέας σ’ ένα Σχολείο απαιτείται σοβαρή προεργασία: καθορισμός υπεύθυνων εκπαιδευτικών, καθορισμός τάξεων και μαθητών, καθορισμός βιβλίων που πρέπει να μελετηθούν από τους  μαθητές με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ.λπ. Τον όλο συντονισμό ανέλαβε η εκπαιδευτικός του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουριού Άννα Συνοδινού, η οποία κατόρθωσε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα επισκέψεων της  Ε. Σβορώνου όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού και της Αγίας Θέκλης. Η επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όλες οι πλευρές έμειναν πολύ ικανοποιημένες. Έτσι, υπάρχει θετική εμπειρία για την επόμενη πρόσκληση άλλης συγγραφέα, που προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2017.
●    Και από τη θέση αυτή ευχαριστούμε θερμά τη συντονίστρια του προγράμματος  Άννα Συνοδινού καθώς και τους/τις νηπιαγωγούς και δασκάλους/ες, που συμμετείχαν  με τους μαθητές τους στο πρόγραμμα αυτό: Καραγιάννη Έφη και Συνοδινού Άννα από το Α΄ Δημ. Σχ. Ληξουριού· Βασιλάτο Δημήτρη, Κρικόνη Ευδοξία, Κουρούκλη Μαίρη και Μαρκαντωνάτου Ελένη από το Β΄ Δημ. Σχ Ληξουριού· Βόγλη Σπύρο, Κατσιβέλη Όλγα, Μαρούλη Σαράντη και Παπακωνσταντίνου Θεοδώρα από το Δημ. Σχ. Αγ. Θέκλης· Συνοδινού-Καμήλου Άννα από το Α΄ Νηπιαγωγείο Ληξουριού· Σαμόλη Μαργαρίτα και Σταθάτου Ντίνα από το Β΄ Νηπιαγωγείο Ληξουριού· Βαλσάμου Βάσω από το «Καραβάκι»· Παρίση Μαριολένη και Ρηγάτου Γεωργία από το Νηπιαγωγείο Αγ. Θέκλης.
●  Ευχαριστούμε επίσης τους Διευθυντές/τριες των παραπάνω σχολικών μονάδων που στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία μας: Γεράσιμο Κατσιβέλη του Α΄ Δημ. Σχ. Ληξ., Βαγγέλη Θεοφιλάτο του Β΄ Δημ. Σχ. Ληξ., Σαράντη Μαρούλη του Δημ. Σχ. Αγ. Θέκλης, Άννα Συνοδινού-Καμήλου του Α΄ Νηπιαγωγείου Ληξ., Μαργαρίτα Σαμόλη του Β΄ Νηπιαγωγείου Ληξ., Βάσω Βαλσάμου του Νηπιαγωγείου «Καραβάκι» και Μαριολένη Παρίση του Νηπιαγωγείου Αγ. Θέκλης.

►  Κατά τη διάρκεια του 2016 η Βιβλιοθήκη «έστησε» Eργαστήρια με την καθοριστική συμβολή του Γεράσιμου Γαλανού, υπεύθυνου των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος πάντοτε πρόθυμα στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Έργαστήριο λειτούργησε στις Αποκριές και τα Χριστούγεννα του 2016.
●  Ευχαριστούμε θερμά τον Γεράσιμο Γαλανό καθώς και την Αγγελική Μαρκάτου για για το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» των Χριστουγέννων.

 Λειτούργησε, επίσης, στις αρχές του Δεκεμβρίου «Εργαστήριο ευχών» και οι ευχές των μικρών μαθητών μας βρίσκονται ήδη στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης – στο Πολιτιστικό Κέντρο-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
●  Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς Αρακλησιάνου Ελευθερία, Βασιλάτο Δημήτρη, Θεοτοκάτου Μέμη, Κουρούκλη  Μαίρη και Μήλα Γεράσιμο για τη συνεργασία και βοήθεια τους  στο «Εργαστήριο ευχών».
►  Στο πλαίσιο της όλης συνεργασίας μας με τα Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού μας παραχωρήθηκε αρκετές φορές η αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου για εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης (παρουσίαση βιβλίου, ομιλίες κ.λπ.). και ευχαριστούμε γι’ αυτό το Διευθυντή του Σχολείου Γερ. Κατσιβέλη.

 Σε όλες αυτές τις δραστηριότητές μας αφανείς υποστηρικτές είναι πάντοτε οι γονείς των μικρών μαθητών, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

►  Δεν μπορούμε, βέβαια, να μην ευχαριστήσουμε τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Παλικής για την ανταπόκρισή τους στις προσκλήσεις μας. Γνωρίζουμε ότι ως Βιβλιοθήκη κάνουμε πολύ λίγα γι’ αυτούς. Μπορούμε όμως να τους υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να πλουτίσουμε τις δραστηριότητές μας.

►  Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να είναι ανοικτή η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη. Το Υπουργείο Παιδείας μάς έχει δυστυχώς αφήσει με μία μόνο υπάλληλο, αποσπασμένη και αυτή, η οποία πέρα και πάνω από τυπικότητες –αρεστές κατά τα άλλα στο Υπουργείο -  και ωράρια δίνει την ψυχή της για τη Βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά την υπάλληλο της Βιβλιοθήκης Βάσω Μαθιουδάκη, που με όρεξη και μεράκι την κρατάει ανοικτή και προπάντων ζωντανή.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, που ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για τις παραπάνω δραστηριότητες και γενικά προβάλλουν το έργο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Καλή Aποκοπή, Καλή Xρονιά σε μικρούς και μεγάλους.

                                             ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                              ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου