Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Φιάσκο με τη “ρόδα” στη Πλατεία Συντάγματος! Σήμερα ξηλώνεται!

Χθες άρχισαν να βγάζουν τα βαγόνια ενόψει κακοκαιρίας – Πρώτα η ασφάλεια, επισημαίνει ο δήμος Αθηναίων
Ελλείψεις στα έγγραφα ασφαλείας τύπου TUV είναι η αιτία που αντί οι Αθηναίοι να βλέπουν την πόλη τους από ψηλά, επιδίδονται σε… ασκήσεις φαντασίας για το τι θα δουν όταν η ρόδα παρατήρησης των 40 μέτρων που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος τεθεί σε λειτουργία.
«Ρόδα είναι και δεν γυρίζει», «τίποτα δεν πάει καλά στην Ελλάδα των μνημονίων», «προχειρότητα» και «γραφειοκρατία» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν το φιάσκο με τη ρόδα που στήθηκε στο κέντρο της πόλης για να δώσει χαρά και εξελίχθηκε σε ένα ακόμη σήριαλ ελληνικής τρέλας.
Η ρόδα (πρόταση ιδιώτη) ήταν να στηθεί στο Ζάππειο, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από την επιτροπή διαχείρισης του χώρου και τους υπεύθυνους της Αίγλης. Ο Δήμος της Αθήνας, που θεωρούσε την πρόταση ξεχωριστή, επέλεξε ως χώρο εγκατάστασης το Σύνταγμα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υλοποίησαν το έργο, αλλά όταν ήρθε η ώρα του στατικού ελέγχου το πιστοποιητικό τύπου TUV είχε κενά.
Ετσι ορίστηκε νέος έλεγχος και νέα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου της Αθήνας για τις ημέρες που διανύουμε. Αρχικά η ρόδα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει από τα Χριστούγεννα έως τα Θεοφάνια δωρεάν και μετά με εισιτήριο έως τα τέλη του Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων:
«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ’ αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.
Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.
Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.
Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.
Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

http://www.protothema.gr  &  Kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου