Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Αδελφότητα Πειραιά γλέντησε με πολύ χορό αλλά και “μπουρμπουρέλια”!



Με πολύ χορό, κέφι, άφθονο κρασί και φυσικά μπουρμπουρέλια γιόρτασε η Αδελφότητα το παραδοσιακό έθιμο των απανταχού Κεφαλλήνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν την Κυριακή 20.11 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας μαγείρεψαν τα παραδοσιακά μπουρμπουρέλια καθώς και άλλα φαγητά και γλυκά! Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας μας χορήγησε άφθονο κεφαλονίτικο κρασί να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας, ενώ από το παραδοσιακό τραπέζι μας δεν έλειπε η παραδοσιακή κεφαλονίτικη φέτα, χορηγία της επιχείρησης τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων “Τζωρτζάτος Σπυράγγελος & ΣΙΑ Ε.Ε.”. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για την εκλεκτή ποιότητα των προϊόντων τους. Είναι πάντα πρώτα στις προτιμήσεις των Κεφαλονιτών της διασποράς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η συμπατριώτισσά μας, συγγραφέας κα Ρούλα (Σωτηρούλα) Μουστάκη- Γονατά μας παρουσίασε το βιβλίο της “Κεφαλλήνες Τυροκόμοι” και μας ανέγνωσε απόσπασμα αυτού σχετικό με το έθιμο των Μπουρμπουρελίων.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο συμπατριώτης μας Βαγγέλης Ασκητής, τον οποίον συνόδευσε με το μοναδικό βιολί του ο συμπατριώτης μας Γεράσιμος Κοψαχείλης. Έντονη ήταν η παρουσία του τμήματος Νεολαίας της Αδελφότητας που με τις χορευτικές τους ικανότητες κράτησαν αμείωτο το κέφι της εκδήλωσης. Την εκδήλωσή μας τίμησαν και ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, κ. Γιώργος Κοκκόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών, κ. Κώστας Βουτσινάς, o π. Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νώντας Φαραντάτος, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σκλαβούνος και κα Έφη Αλεξάτου. Ιδιαίτερα πολύτιμη για την εκδήλωση ήταν ο συντονισμός αυτής από την Έφορο της Αδελφότητας Δήμητρας Βαλλιανάτου καθώς και η βοήθεια των μελών του χορευτικού μας, Σοφίας Τσαγγαράτου, Σπυριδούλας Τσετσέκου και Κατερίνας Ματέρη, που με χαμόγελο και προθυμία βοήθησαν στην προετοιμασία και το σερβίρισμα των καλεσμένων μας.
Σημαντική ήταν η στήριξη εκ μέρους συμπατριωτών μας επιχειρηματιών και επιχειρηματιών του Πειραιά που μας προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά μας. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία KEFALONIAN LINES, το ανθοπωλείο Ηρ. Βαλλιανάτου, την εταιρεία TUPPERWARE,το φαρμακείο Κατερίνας Βαρεξάκη, το εστιατόριο SANTA PASTA, το bar – restaurant Μαντζάρου 3, το Κατάστημα Γράτσου, το Κατάστημα Πολιτάκης, το Κατάστημα Καραθεοδωρίδης, το Κρεοπωλείο “Ο Σταμάτης”,το κατάστημα Γκούλης, το Cocktail bar Bragi και το Κοσμητατοπωλείο Τάκης για τα υπέροχα δώρα που μας διέθεσαν.
Ευχαριστούμε όσους ήταν κοντά μας στην προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας!Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες εκδηλώσεις της Αδελφότητας!
Για το Δ.Σ.
Χρύσα Κοκκόση
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
mpoyrmpoyrelia-1mpoyrmpoyrelia-2mpoyrmpoyrelia-3mpoyrmpoyrelia-4mpoyrmpoyrelia-5mpoyrmpoyrelia-6mpoyrmpoyrelia-7mpoyrmpoyrelia-8mpoyrmpoyrelia-9mpoyrmpoyrelia-10mpoyrmpoyrelia-11mpoyrmpoyrelia-12mpoyrmpoyrelia-13mpoyrmpoyrelia-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου