Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΕΔΗΚΕ για τη Χορωδια ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΦ

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΗΚΕ για την θρυλική χορωδία «ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΦ»
που σίγησε για πάντα.


Το θλιβερό νέο του αεροπορικού δυστυχήματος στο Σότσι της Ρωσίας, σοκάρισε τους ανθρώπους και συγκλόνισε τον πολιτισμό παγκοσμίως.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς, όλα τα πολιτιστικά της σχήματά και οι άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό, εκφράζουμε τη θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς όλων των θυμάτων του ατυχήματος.
Η Χορωδία «Αλεξαντρόφ» ή αλλιώς «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού», αποτελεί πολιτιστικό σύμβολο για τη Ρωσία από το 1928 έως σήμερα.

Περισσότερα από 60 μέλη της Χορωδίας επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ TU-154, ήταν μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και δημοσιογράφοι. Πήγαιναν στη Συρία για καλό σκοπό σε μια αποστολή ειρήνης. Ο χαμός τους αποτελεί ανεπανόρθωτη πολιτιστική απώλεια.
Το 2012 κατά την επίσκεψη της Χορωδίας «Αλεξαντρόφ» στην Αθήνα τραγούδησαν στα Ελληνικά το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Μίκη Θεοδωράκη https://www.youtube.com/watch?v=SDdD1vdHepk  μπροστά στο ενθουσιώδες ελληνικό κοινό που τους καταχειροκρότησε.
Ευγνωμονούμε την Χορωδία  και την Μπάντα του Κόκκινου Στρατού για το πολιτιστικό έργο και τις ποιοτικές εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο.
Παρηγορούμαστε από αυτό που πρεσβεύει η εκκλησία και η θρησκεία μας, ότι ο θάνατος είναι η μετάβαση από τα πρόσκαιρα στα αιώνια και από το εδώ στο εκεί.
Ευχόμαστε να έχουν ψυχική δύναμη οι συνεχιστές της θρυλικής χορωδίας.
  
                             Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

           Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου