Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο Καζαμίας του 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του θα μιλήσει για νίκη της δημοκρατίας, για την δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού και αφού ασπαστεί τον συνέταιρό του στην κυβέρνηση Πάνο Καμμένο, που δεν θα μπορούσε να μην ήταν παρών, θα αποχωρήσει συγκινημένος στο ιδιαίτερο γραφείο του.
Τον ίδιο μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπει ως Πρόεδρος της Αμερικής πλέον στον Λευκό Οίκο και στις προγραμματικές του δηλώσεις θα δείξει πως έχει διάθεση να ενώσει όλο τον κόσμο υπό την σκέπη του νέου πλανητάρχη.
Οπως θα τονίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις, κανείς δεν θα πρέπει να φοβάται με την εκλογή του αρκεί να είναι λευκός, άνδρας, στρέιτ και Αμερικανός 10 γενεών. Για την μειοψηφία στην οποία ανήκουν οι υπόλοιποι, θα είναι αμείλικτός και θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει.
Παρών στην τελετή ορκωμοσίας θα είναι και η Εφη Θώδη που αποδέχθηκε την πρόταση του Τραμπ για να τραγουδήσει το περίφημο «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί».
Στις δηλώσεις της στον ανταποκριτή μας Πέτρο Κασφίκη (σ.σ. ο καλύτερος όλων μας είναι) τόνισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς αποφάσισε να κάνει καριέρα στην Αμερική και να μεταφέρει την δημοτική μας παράδοση στα πέρατα του κόσμου.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Το ΕΣΡ αναλαμβάνει δράση και πλέον θα μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα επαναληφθεί με άλλους όρους που θα βοηθήσουν και τους πολίτες να έχουν άποψη.
Οι υποψήφιοι καλούνται να επιστρέψουν στα κλειστά δωμάτια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μόνο που αυτή τη φορά θα παραμείνουν έγκλειστοι για ένα μήνα στον ίδιο χώρο και το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει ποιοι τέσσερις θα είναι οι καναλάρχες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή.
Σε ρόλο Big Brother ήταν ο Νίκος Παππάς και παρουσιαστής του σόου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τσάκα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια.
ΜΑΡΤΙΟΣ
25η Μαρτίου και η Ελλάδα θα γιορτάζει την Επανάσταση του ’21 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρες και ενώ όλα τα κανάλια συμφώνησαν να δείξουν τον Παπαφλέσσα, όλα θα σταματήσουν την ώρα που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γυρνώντας στον Λαυρέντη Διανέλλο είπε το μυθικό «Νικάμε αδέρφια. Μην τους φοβάστε. Νικάμε Παπαφώτη».
Επεσε το σήμα του έκτακτου σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και ο Πάνος Καμμένος από την Τω, συγνώμη από την Ρω, όπου βρίσκονταν φορώντας την μεγαλοπρεπέστατη στολή τον ΟΥΚαδων, θα ανακοινώσει πως κανείς δεν θα μας πάρει την Εύβοια.
Την προηγούμενη ώρα (δηλαδή όσο ήμασταν απορροφημένοι στον Παπαφλέσσα) είχαν σημειωθεί περίπου 300 υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκάφων πάνω από το Αγρίνιο. Το διάγγελμα του υπουργού θα ακολουθήσει εθνικός ύμνος και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στην ταινία με τον Παπαφώτη να έχει τελικά σκοτωθεί και τον Παπαφλέσσα να χάνει την μάχη από τον Ιμπραήμ πασά.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Το Πάσχα των Ελλήνων είναι γεγονός και μπορεί να έχουμε μπουχτίσει από την πολιτική αβεβαιότητα και την οικονομική δυσχέρεια αλλά για ακόμη μία φορά η γνωστή εταιρία παιχνιδιών και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, θα φροντίσει να γελάσει το χειλάκι μας.
Μετά τα επιτυχημένα διαφημιστικά από την Κατερίνα Στανίση και την Αντζελα Δημητρίου, αυτή την φορά επιλέχθηκε η Γωγώ Τσαμπά για να ανεβάσει τις πωλήσεις της εταιρίας και να φέρει το Πάσχα μια ώρα αρχύτερα στα σπίτια μας.
Το πασίγνωστό τραγούδι της «Δεν σου κάνω τον Αγιο, αχ αμάρτησα» διασκευάστηκε σε «Δεν σας κάνω τον Αγιο, αχ σουβλίστε με» και εξιστορεί την αγωνία ενός αρνιού βλέποντας το μαρτυρικό του τέλος να πλησιάζει.
Τον ίδιο μήνα, εκτός του ότι θα μείνει στην ιστορία για το ότι ο υπογράφων συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίες ζωής (να με χαίρεστε βρε), αναδείχθηκε και ο πρωταθλητής στην σούπερ λίγκα. Μην μου αναρωτιέστε ποιος είναι; Αυτός που είναι τα τελευταία χρόνια, έστω και αν, για να μπορέσει φέτος ο Ολυμπιακός να πάρει τον τίτλο χρειάστηκε να αλλάξει πέντε προπονητές, 25 φυσικοθεραπευτές και 50 κηπουρούς. Ο προπονητής που σήκωσε την κούπα ήταν ο Τάκης Λεμονής που επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη και δικαίωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την επιλογή του.
ΜΑΪΟΣ
Η Μαρί Λεπέν τρώει τα μούτρα τα στις γαλλικές εκλογές και πλέον ένας άνεμος αισιοδοξίας φυσά σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.
Επιστρέφουμε δυναμικά στην Εurovision με τον Πασχάλη να αναλαμβάνει πάλι δράση μετά το αξεπέραστο «μάθημα σολφέζ». Χωρίς διαγωνισμούς και τέτοια κουραφέξαλα στέλνουμε το «Παραδώσου λοιπόν» με τον αειθαλή Ελληνα τραγουδιστή και κάνουμε θραύση. Τα δωδεκάρια πέφτουν βροχή από όλες τις χώρες που δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς έχουμε βρει το ελιξίριο νεότητας.
Η επιστροφή του Πασχάλη συνοδεύεται με ένα μεγάλο πάρτι στο Καλλιμάρμαρο και την απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί ο εργασιακός βίος στα 79 χρόνια.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Η Ελλάδα θα κλονιστεί από την εξέγερση μικρών και μεγάλων από το μέγιστο αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης (σ.σ. ΝΑΙ ακόμη την ίδια κυβέρνηση έχουμε). Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς μέσα σε μια νύχτα θα περάσει από την Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα φορολογούνται και οι selfies.
Ετσι η αρχή του καλοκαιριού βρήκε όλους τους Ελληνες ενωμένους και με κεντρικό σύνθημα «Τα λεφτά μας τα πήρατε, αφήστε μας τα σελφοκόνταρα» πολιόρκησαν για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες και νύχτες την Βουλή.
Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με δεκάδες απεσταλμένους μετέδιδαν επί 24ωρης βάσης τα όσα γίνονταν στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για εξέγερση που δεν είχε ξαναζήσει η χώρα.
Τελικά, η κυβέρνηση μετά από όλη αυτή την κατάσταση άλλαξε την απόφασή της και όλος ο κόσμος ξεχύθηκε στον δρόμο για να πανηγυρίσει για την ελευθερία της selfie. Τα κοσμικά νησιά βρήκαν πάλι την χαμένη τους ζωντάνια και η σαμπάνια έρεε άφθονη.
Στο τέλος του μήνα, ο δικός μας Δημήτρης Καπετανόπουλος ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Ικαρίας. Με την γνωστή μειλίχια στάση του παραλαμβάνει το κλειδί του νησιού μιλώντας με σθένος για την όμορφη ζωή των χίπιδων που αγαπούσαν την ζωή και δεν άφηναν το άγχος της καθημερινότητας να τους παρασύρει.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Μήνας γιορτής για το EleftherosTypos.gr. O Κωνσταντίνος Ταγαράς θα ξεπεράσει τον ιό γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο και με δόξα και τιμή θα παρουσιαστεί στα γραφεία. Το τι θα γίνει, δυσκολεύομαι να σας το περιγράψω με λέξεις. Ολοι, μία αγκαλιά θα ευχαριστούμε τον Θεό που του έδωσε την δύναμη να επιστρέψει κοντά μας και θα ευχηθούμε ποτέ ξανά να μην συμβεί σε κάποιον άλλον παρόμοιο περιστατικό.
Στην διεθνή επικαιρότητα, θα ολοκληρωθούν οι δίκες στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στην φυλακή θα οδηγηθούν 3,5 εκατ. άνθρωποι και ανάμεσα τους 1.000 γυναίκες που είχαν το θράσος να μείνουν έγκυες την νύχτα που κινδύνευε το καθεστώς (ωχ, συγνώμη) η δημοκρατία του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για απονομή δικαιοσύνης και ανακοίνωσε την απαγόρευση των εκλογών για τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να μην κινδυνεύει το πολίτευμα.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ο υδράργυρος θα φτάσει στο κόκκινο και ο Ανδρέας Ντίνης θα ανεβάσει στο site του EleftherosTypos.gr το υπ. αριθμόν 10.963 ΕΚΤΑΚΤΟ (σ.σ. αυτός είναι ικανός να βγάλει σε έκτακτο και ότι ξημέρωσε). Η είδηση του μήνα θα είναι πως μετά από πάρα πολύ καιρό δεν μπήκε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας στην χώρα μας.
Έτσι, οι αριθμοί των ανθρώπων που λιάζονται και που μπορούν να φάνε κάθε ημέρα τα οικονομικά γεμιστά, όπως έχει πει και μια ψυχή, θα ανέρχονται σε: 200.000 στην Σάμο, 368.000 στην Χίο, 156.000 στην Κω, 70.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα και ένας που πηγαινόερχεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Για τους Ελληνες που έχουν απομείνει θα σας γελάσω, δεν έχω ενημέρωση!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Η Ανγκελα Μέρκελ για ακόμη μια φορά θα κερδίσει, αλλά δεν ήταν αυτή η είδηση από τις γερμανικές εκλογές. Δευτερόλεπτα μετά την ομιλία νίκης από την Μέρκελ, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε με δάκρυα στα μάτια θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. Και όμως, ούτε αυτή είναι η είδηση!
Αυτό που θα σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη, είναι πως ο κακός της παγκόσμιας οικονομίας θα αποκαλύψει πως ο Γιάννης Βαρουφάκης θα είναι αυτός που θα τον διαδεχθεί. «Από την στιγμή που βρεθήκαμε στις ίδιες αίθουσες, διαπίστωσα πως αυτό το παιδί είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα και αναγκαιότητα για την Γερμανία και την παγκόσμια οικονομία. Ο Γιάννης θα φέρει το κάτι διαφορετικό στον κόσμο μας βαδίζοντας πάνω σε όσα του είχα μάθει τόσο καιρό» θα πει σχεδόν με λυγμούς ο Σόιμπλε.
Ο κ. Βαρουφάκης από την Αίγινα όπου θα βρίσκεται, θα μας χαρίσει μόνο το γνωστό του σαρδόνιο χαμόγελο και δεν θα θελήσει να κάνει κάποια δήλωση, την ώρα που οι συγχαρητήριες επιστολές για τη νέα του θέση θα πέφτουν βροχή.
Το πρόβλημα για την οικογένεια του EleftherosTypos.gr ήταν πως όλα αυτά θα γίνουν την ημέρα που θα έχει βάρδια η Σοφία Βαλσάμη. Αποτέλεσμα; Θα πάρουν φωτιά τρεις υπολογιστές, θα χαθεί όλο το αρχείο του site και της εφημερίδας, θα απειληθεί με κατάρρευση το Ιντερνετ στην χώρα και τέσσερα παιδιά στην γειτονιά θα υποστούν σοκ καθώς θα ξυπνήσουν τα άγρια μεσάνυχτα από τις φωνές της Σοφίας μας που σε κατάσταση πανικού θα βγει στους δρόμους φωνάζοντας «Δεν γίνεται»!
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Η τηλεοπτική σεζόν ξεκινά και η είδηση θα είναι η επανένωση στην ζωή και στα πλατό του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. Με κοινή τους επιστολή, που θα μοιραστεί ιδιοχείρως στο Σύνταγμα σε όσους θέλουν να την πάρουν, θα ανακοινώσουνν πως θα ξαναπαντρευτούν και ότι οι μήνες που πέρασαν χώρια ήταν αρκετοί για να καταλάβουν πως δεν μπορεί ο ένας δίχως τον άλλον.
Μάλιστα, μπορεί να παρέμειναν στον ΑΝΤ1 αλλά θα αλλάξουν το ύφος της εκπομπής τους και πλέον θα ασχολούνται με κοινωνικά θέματα και κυρίως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια. Καλεσμένοι στο στούντιο θα είναι πρωταγωνιστές της διπλανής πόρτας που θα εξιστορούν με πάθος το τι περνούν από τον ή την σύντροφό τους και θα υπάρχουν και ψυχολόγοι για να δίνουν την δική τους πινελιά. Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ!
Στην πολιτική επικαιρότητα, όλα θα κινούνται σε ήρεμους ρυθμούς. Η ανεργία θα είναι στο 49,8%, οι συντάξεις θα καταβάλλονται στην ώρα τους καθώς  200 ευρώ που είναι η καθεμία όλο και κάπου θα τα βρίσκουν και τα δίνουν και ο μέσος μισθός θα ανέβει στα 250,86 ευρώ τον μήνα.
Στην Βουλή, οι συζητήσεις γίνονται με ηρεμία με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να ζητά αυτό που ζητά η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι να ζητά αυτό που ζητά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας θα δηλώνει αμετακίνητος στην απόφασή του να πάει στις κάλπες το 2019, στοιχηματίζοντας το πόσοι από τους ψηφοφόρους θα είναι ζωντανοί μέχρι τότε. Τραγική φιγούρα ο Βασίλης Λεβέντης καθώς θα απομείνει μόνος του στα έδρανα που προορίζονταν για την Ενωση Κεντρώων. Ολοι οι βουλευτές του ανεξαρτητοποιήθηκαν αλλά αυτός με πάθος θα ζητά οικουμενική κυβέρνηση.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Ναι, είναι γεγονός. Η ρόδα στο Σύνταγμα μετά από κάποια τεχνικά προβλήματα που διήρκεσαν περίπου 11 μήνες θα αρχίσει να λειτουργεί. Ο δήμαρχος Καμίνης  με δήλωσή του (σ.σ. φυσικά και το ΕleftherosTypos.gr θα την είχε πρώτο, καθώς μια κοπελιά του έχει παθολογική αγάπη και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε) θα μιλήσει για την απόλυτη δικαίωσή του ανακοινώνοντας παράλληλα πως πλέον η ρόδα θα λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο και όλο το 24ωρο για να μπορούν να την χαίρονται μικροί και μεγάλοι.
Αυτόν τον μήνα οι κ.κ. Ζουράρις και Πολάκης θα ανακοινώσουν την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης βασισμένοι στην Θουκιδίδεια φιλοσοφία και την κρητική ντρομπροσύνη. Πληροφορίες που θέλουν τον Αδωνι Γεωργιάδη να παθαίνει υπερκόπωση ανεβάζοντας 3.800 tweets μέσα σε τρία λεπτά, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Την ίδια ώρα, ο Χάρης Αποστολόπουλος θα συνεχίζει να μας ενημερώνει για το πόσες ημέρες πρέπει να κάνουμε σεξ για να είμαστε ευτυχισμένοι, για το ξωτικό που απειλεί την ζωή μας, τις πέντε καλύτερες τοποθεσίες για ύπνο κλπ.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Και όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα το κάνει το δημοψήφισμά του. Αιτία θα είναι η παράλογη κοινοτική οδηγία να απαγορευτούν τα μελομακάρονα, γιατί το μέλι είναι σε έλλειψη και δεν θα πρέπει να ξοδεύεται με αυτόν τον τρόπο.
Το ερώτημα θα είναι σαφές ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην απαγόρευση των μελομακάρονων. Ολες τις προηγούμενες ημέρες του δημοψηφίσματος τα κανάλια θα φιλοξενούν παράγοντες από όλη την πολιτική και εμπορική σκηνή που θα έχουν διαφορετικές απόψεις.
Σε όλη την Ελλάδα θα στηθούν συγκεντρώσεις με θιασώτες της μίας και της άλλης άποψης, αλλά ο λαός με ποσοστό 98% (σ.σ. ήθελα να ήξερα σε τι Θεό πιστεύουν οι άλλοι) όπως αναμένονταν θα βροντοφωνάξουν ΌΧΙ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και μπροστά στον κίνδυνο του αφανισμού της χώρας  κλαίγοντας θα πει στην Βουλή ότι η ετυμηγορία του λαού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μία υπεύθυνη κυβέρνηση και θα ανακοινώσει πως μόνο κουραμπιέδες είναι αποδεκτοί στα ελληνικά σπίτια.
Μάλιστα, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με φυλάκιση από 10 χρόνια έως και ισόβια ανάλογα με το πόσα μελομακάρονα έφτιαξαν. Φέρτε μου έναν κουραμπιέ να πνιγώ στην άχνη του…
ΥΓ. Ευχαριστώ την μαμά μου, τον μπαμπά μου και τον άνθρωπο που ήταν δίπλα μου και άντεξε τόσα πολλά (σ.σ.είναι όλα άσχετα αλλά πάντα ήθελα να τα πω). Καλή Χρονιά να έχουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα. Για όσους τυχόν παρεξηγηθούν, συγνώμη, δεν το είχα σκοπό.      
πηγη



Το 2016 μας αποχαιρετά και δεν θα μπορούσα ως ο πιο μεγάλος σε ηλικία, (περνάνε τα άτιμα χρόνια), αυτής της ηλεκτρονικής παρέας να μην σας κάνω σοφότερους με…
ELEFTHEROSTYPOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου