Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΗΜΕΡΑΣ

μια φωτο απο Ομορφη Ασσο, και μια από Προν-ασσους!



11 σχόλια:


  1. Ναι αλλά δεν βλέπω «βοήθειες» φίλε Poros μόνο σε αφήσανε!!!
  2. καλησπέρα!!! Δεν πειραζει φιλε Σπύρο,,οταν με το καλο θα βγουνε στην φορα,,, θα λεω σας το φωναζα αλλα κανεις δεν εδινε σημασια!! χαχαχα,, ασε που αμα καθυστερησουνε πολυ,, και δεν προλαβω να το ζησω,, θα με καμουν μετα θανατο Προφητη χαχαχαχα







    1. Και για δε μου λέτε ορέ γιατί έχω και εγώ σαν άσχετος τσι απορίες μου:
      Ο Αίνος από τί στοιχεία βγαίνει σα το παλιό Νήριτο?
      Γιατί και εγώ τη νόνα μου θα εμπόραα να τηνε πω νόνο αλλά δεν υπήρχανε αποδειχτικά στοιχεία άμα και την εκοίταα, ούτε καν ενδείξεις.
      Το ίδιο παθαίνω και με τον Αίνο.
      Για σε άσχετους δεν απαντάει κανένας?
      Και τότε πως θα μάθουμε ορέ???
      Εκτός και αν η έρευνα εδώ μέσα βασίζεται στο γνωστό «Πίστευε και μη ερεύνα».
      Αλλά αυτό γίνεται με τσου Θεούς.
      Μπας και εφτού κάτου είσαστε Θεοί και δε το ξέρω?
      Χα χα.
      Σπ.Ρόκκος
  3. ΑΝΕΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ,, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΙΩΣΗς ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΣ,, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΣΕ ΠΟΡΟΣ ΒΡΕΣΣ,, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΕς ΟΝΟΜΑΣΙΕς ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙς ΑΚΡΗ! ΤΩΡΑ ΠΩς Ο ΑΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΗΡΙΤΟ,, Ας ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ , ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ! ΑΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΑΙΝΙΑΣ,, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΙΑ ΙΤΑΛΟΥς,, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑς ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑς ΝΩΡΙΤΕΡΑ,, ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ Ας ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΙΝΟ,, ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΕς ,,,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ...,,,, σΩΣΤΑ? ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕς? ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟς,, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ? ΠΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΗΡΙΤΟ? ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ,, ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΠΟΜΠΕς ΕΧΕΙς ΧΑΧΑΧΑ
  4. Ψηλό βουνό το λέει ο Όμηρος σκέτα, όχι το ψηλότερο των νησιώνε.
    Έπειτα γιατί να μη το λέγανε Solatium, (Λατινιστί παρηγοριά), θα ταίριαζε περισσότερο σε μερικούς Ομηριστές.
    Έτσι λοιπόν που το έψαξα από περιέργεια ανάθεμάτι και ένας κεφαλλονίτης έχει γράψει κάτι που να έχει κάποια έστω μυθολογική βάση.
    Το να ρίχνω μπόμπες όμως μου έχει γίνει ανιαρό, κάτι δηλαδή σα τον κυνηγό με τον Αρκούδο που στο τέλος του λέει ο Αρκούδος όλο βαριεστιμάρα: Μπας ορέ και τελικά δε σου αρέσει το κυνήγι?? Το ξέρεις?
    Καλά ορέ πάλε σε κρεβατώσανε? Τα χιόνια φταίνε που δε τα έχουμε συνηθίσει !
    Και δε γράφει και ο Όμηρος κάνα γιατρικό! Μόνο για ανεμογκάστρια γράφει…
    Περαστικά ορέ.
    Βγες όξου να ρίξεις καμιά δεκαριά τρίποντα, μπές γρήγορα μέσα, φάε μία ζούπα από δυνατό κρασί στη χόβολη και σε τρείς ώρες θα είσαι περδίκι.

    Κα κα κα κα κα κα κα.
  5. Έλα, σκοπεύω τώρα να σου δείξω σήματα της Ιθάκης για να πεισθείς…και αυτό είναι το Νήριτον, βουνό κατάφυτο από δένδρα.
    Ο Οδυσσέας κυβερνούσε τους μεγάθυμους Κεφαλλήνες,
    που κατείχαν την Ιθάκη και το σύδεντρο Νήριτον,
    κατοικώ στην περίβλεπτη Ιθάκη
    πάνω σ’ αυτήν υπάρχει ένα μεγαλοπρεπές και σύδεντρο όρος το Νήριτον
    Καθώς πλησίαζε [το πλοίο] στις Φερές (το σημερινό Κατάκολο) καμαρωτό απ’ του Δία τον ούριο άνεμο,
    κάτω από τα νέφη φάνηκε σ’ αυτούς το απόκρημνο όρος της Ιθάκης,
    το Δουλίχιο και η Σάμη και η δασώδης Ζάκυνθος
    το όρος Νήριτον είναι πανταχού παρών σε κάθε περιγραφή της ομηρικής Ιθάκης 
     
  6. http://homericithaca.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html
     
  7. Άμα θες να «κλέψω εκκλησιά» εγώ κλέβω αλλά εσύ θα είσαι ο ηθικός αυτουργός απέναντι του «Κυρίου».
    Μου έβαλες ιδέες λοιπόν έτσι στα καλά των καθουμένωνε!
    Επειδή όμως πριν 2-3 χρόνια έγραψα ένα άρθρο σε άλλο ιστότοπο και το πήρανε κάποιοι και το κάμανε βιβλίο μόνο που βιαστήκανε και γράψανε μπαρούφες, θα το μελετήσω καλά το πράμα αλλά τη μπόμπα θα τη φάτε. Κακακα΄.
    Δε πιστεύω να έβρω το μπελιά μου ως τζιχαντιστής ορέ??
    Υ.Γ.
    Οι Φερές δεν είναι οι Φεές του Κατάκολου αλλά οι Φερές ή Φαρές τση Αχαγιάς λίγο πιο πίσω και Ανατολικά τση αρχαίας Δύμης, αλλά τη Δύμη που αναφέρετε λίγο πριν στον ύμνο την έφαε το μαύρο σκοτάδι. Μπές στο χάρτη της Gοοgle να τα βρείς μετά τον Άραξο, ή ψάξε «αρχαία Δύμη». Τα υπόλοιπα τα ανατρέπω εν ριπή οφθαλμού, αλλά στο μπλόγκ μου μελλοντικά γιατί μπορεί να δούμε άλλο βιβλίο πάλε!!
    Είδες βαράω πάντα με προειδοποίηση και όποιος θέλει κάθεται στο θυσιαστήριο αμαχητί.
    Χα χα.
  8. ΠΑς ΝΑ ΜΕ ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙς,, ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΙς ΦΕΕς ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΕΡΕς ή ΦΑΡΕς. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΜΗ , ΚΑΙ ΤΣΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥς ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥς, ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗς ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΗΡΙΤΟ!
    Οπως στην περιπτωση που εχω αναφερει με Φορκυνα,,ο μονος μου προβληματισμός ειναι οτι αν ηταν ο καραβόμυλος ,,θα έπρεπε να υπαρχει και η αναφορα στο απεναντι νησι, ετσι και στις Ομηρικές αναφορές το σημερινο Βουνο της Κεφαλονιας σιγουρα υπηρχε με καποια ονομασία, και λογικα θα απότελουσε το σημα κατατεθεν! Στην δική μας λοιπόν θεωρεια το Νηιον ,,που εχει αμεση σχεση με την Ναυσιπλοια,, δεν μπορει να ειναι αλλο από το Πευκοδασωμενο Παχνι (Παχυ-Νηιον) και στο βαθος πισω από αυτό να δεσπώζει το Νηριτο,, με Δάσος από Ελατα,,βασικη υλη για την κατασκευη πλοιων, καταρτιων, κουπιων και ολων των ειδων ναυσιπλοιας 


  1. Και άμα σε αποπροσανατολίσω θα κερδίσω τη κουλούρα?
    Εδώ ψάχνουμε, δεν πάει να κοροϊδέψει ο ένας τον άλλονε, τί νόημα έχει άμα εσύ κοροϊδέψεις εμένα ή το ανάποδο??
    Το σημείο στο Κατάκολο το αναφέρω γιατί η θεωρεία σας το παίρνει σαν απόδειξη ότι από εκεί το μόνο βουνό που φαίνεται είναι ο Αίνος και επειδή ο Ύμνος λέει ότι από εκεί φαίνεται το Βουνό της Ιθάκης σας ταιριάζει γάντι, μόνο που το πραγματικό σημείο (αποδεδειγμένα από την περιγραφή) είναι στο κέντρο του Πατραϊκού (μετά τον Άραξο προς Πάτρα) από όπου όμως φαίνονται και άλλα βουνά.
    Έπειτα το Νήιον είναι αυτό που έχει σχέση ίσως με ναυσιπλοΐα (αν γίνεται σωστή μετάφραση) και έδινε τα ξύλα για πλοία όχι το Νήριτο που είχε τα έλατα.
    Βγάζεις άκρη? Άκρη βγαίνει βέβαια αλλά πάντα υποθετικά βασιζόμενη σε κάποια λογικά στοιχεία πάντα που είναι όμως τα περισσότερα ενδείξεις.
    Σα τον Σωκράτη με τον Πλάτωνα καταντήσαμε εδώ μέσα!
    Χα χα.
  2. Πλατωνικες καταστασεις,, σαν την περιπτωση του Πλατωνικου ερωτα χαχα,, οταν δεν το εχει στο χερι τον φανταζεσαι!!! Ετσι λοιπον εφοσον Τα υπουργεια Πολιτισμου δεν κοπτονται να βρουν το τροπο να βρουμε τις αποδειξεις,, μενουμε στην δυνατοτητα μας, και χομπι μας,, με την ελευθερια που υπάρχει ακόμη να κανουμε σεναρια και υποθέσεις! κουβεντα την κουβεντα ομως θα λυθει ο γριφος που θα παει
TA  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ 
ΣΤΟ  ΝΕΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ ΠΟΡΟΣΒΡΕΣΣ



kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

17 σχόλια:

  1. Εφκείο που γλέπω είναι ότι γεμίσαμε κατασκόπους εδώ μέσα!
    Και το άλλο που γλέπω είναι ότι αρχίνησες να ρίχνεις το γάντι των διαπραγματεύσεων.
    Μη φοβάσαι όμως, ακόμα τα κανόνια του κάστρου τα έχουμε στραμμένα προς Βορράν (Λευκάδα και περίοικους).
    Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προλαβα το τεστ,, οποτε ξεκολησε! Τι να πω ειναι αμα θελει να σου σπασει τα νευρα,, να σε κανει να ψαχνεσε τι φταει και τελικα,, απλα το εχει πιασει το γλυκι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρόμαξες?
    Γυμνάσιο Κυβερνοεπίθεσης από aris ήτανε.
    Τι νομίζετε ότι είμαι ακόμα με το τόξο του Οδυσσέα ή τη σπάθα του Αβραάμ?

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα ερθω καμοια βολτα ποτε από Ασσο θα σου φερω πεσκεσι κανα αδεσποτο σκυλακι Σπυρο που τα συμπαθει ο Αρης να του το καμεις δωρο,, να με αφησει με τις μπομες του που επηρεαζουν τα διαδικτιακα μου!!! ενα οπλο βρηκα και γω τσι προκοπης και κοιτατε να μου το νεκρωσετε!!!! χαχαχα!
    και Εντωμεταξυ πάλι σε τσακωσα φιλε Αρης,,γιατι μια δε ειχα περασει για φκιονε τονε θυληκο (Αριστεα) μια με τα διαδικτιοδιακοπτωμενα,, μπερδεψοσχολιασμους,,σε βλέπω παλι μου φαινετε να μου σχολιαζεις με προφιλ Αρης,, νομιζοντας οτι γραφεις απο consolas kakaka,, Ετσι σου ριξα πολλα προφιλ και εγω,, και παω να σε ξεκαρφωσω!! (για να μην σου ξαναπω και φκιος ο τοτε Ατρος,, παλι εσυ ησουν! Ασε με να ζω στις υπονιες μου!, μου βαλε τσου ψυλους ο Αβραμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έ είπαμε να είμαι γραφικός μακάκας αλλά όχι και πραματικός ΄ώστε να σου σχολιάζω σα consolas, κάτι έχεις μπερδέψει και ποσώς που με νοιάζει δηλαδής. Με το θηλυκό Άρη πράγματι υπήρχε κάποιο μπέρδεμα αλλά πιστεύω τελείως τυχαίο λόγω ίδιων ημερομηνιών εγγραφής. Συμπτώσεις…
    Έλειψα λίγο από το διαδίχτυο και θα πάω σα σκυλί στο αμπέλι μου φαίνεται.
    Και από σκύλους κανένα πρόβλημα, όσοι σας περισσεύουνε φέρτε τους σε μένανε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημερινή είδηση:
    Σκληρές εικόνες αντίκρισαν οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από σκύλο, στη Νέα Ιωνία του Βόλου.
    Πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» αναφέρουν ότι η επίθεση ήταν τόσο άγρια, που έλειπαν ολόκληρα τμήματα από το πρόσωπο του 30χρονου, όπως και από άλλα μέρη του σώματός του, ενώ ήταν δύσκολη ακόμη και η αναγνώρισή του στην αρχή.
    Την υπόθεση ανέλαβε και διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και από τις πληροφορίες που υπάρχουν οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Αν δηλαδή ο άνδρας μπορεί να δέχθηκε την επίθεση από τον σκύλο κατ' εντολή του αφεντικού του για λόγους εκδίκησης ή ο σκύλος να ήταν αδέσποτος -αν και στην περιοχή δεν εντοπίσθηκε αδέσποτο κάποιο σκυλί- ή αν ο σκύλος να ανήκε στον 30χρονο και για άγνωστους λόγους να επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του.
    Και περιμένω σχόλια…

    Αχ αχ αχ αχ αχ γιατί δεν είναι πάντα όλα απλά όσο φαίνουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ετυχε να την δω , και να την αναδημοσιευσω πριν δω το σχολιασμο σου,, και ημουν σιγουρος οτι ηταν κουτι για να την σχοιασεις,, (Πάνω λεω που παω να πεισω να του στειλουμε ενα σκυλακι,, θα διαβασει αυτα τα νεα,, και θα λακηξει χαχαχα) Τα αδεσποτα ειναι θεμα, και μαλιστα οταν αρχισουν να γινονται και αγελη,, σαν ζωα , και κατω απο φροντιδα του ανθρωπου ,, με οριο ομως γιατι οντως και σε αυτο καποιοι ξεφευγουμε, ειναι χρησιμα και απο τις καλυτερες παρεες. Τελος παντον ειναι κατι που ο καθενας εχει την αποψη του, εγω να σου πω οτι παντα περισσοτερο ειχα σε εκτιμιση τα γατια, και ειχα φιλιες μαζι τους παρα τα σκυλια! Το καλυτερο μου ηταν ενα Σιαμεζικο,, που απορουσα με την εξυπναδα του, τελικα καποιοιος εριξε στο χωραφιτου φυτοφαρμακο, και επειδη αυτα συνιθιζουν να τρωνε αγριοχορτα, το βρηκα τεζαρισμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Και το Νήριτο λοιπόνε που εβγήκε δασωμένο και το κοτσάρετε στον Αίνο που έχει – είχε τα έλατα, παίζεται.
    Η λέξη εινοσίφυλλο σημαίνει ΙΣΩΣ αυτό που κουνιούνται τα φύλλα του και πιο κοντά σε αυτό το «ΙΣΩΣ» έρκεται η ερμηνεία «ανεμόδαρτο» (έχει αέρηδες δηλαδή) παρά το δασωμένο. Άλλωστε άλλη λέξη χρησιμοποιεί αλλού ο Όμηρος για την έννοια δασωμένος και μάλλον είναι νούλα η δουλειά περί Αίνου = Νήριτον.
    Αυτά σαν αρχή, να πούμε και για τσι μέλισσες τση Μελισσάνης?
    Πρώτα κατά που φαίνεται πρέπει να μην είχε παλιά νερό γιατί μόνο άμα τη στερέψετε θα έχει δύο εισόδους μία από τσι καταβόθρες του Αργοστολιού και μία από τη λίμνη του Καραβόμυλου. Και πάλε η μία θα είναι Ανατολή και η άλλη Δύση όχι Βορρά- Νότο. Η είσοδος από τη λίμνη του Καραβόμυλου πάντως σας συμφέρει γιατί είναι πάνω στην ακρογιαλιά όπως λέει η Οδύσσεια, άρα βάλετε αντλίες και τραβάτε να νερά και ότα τελειώσουνε εδαύτα γλέπουμε.
    Για αυτά έχω και εγώ τσι πληροφορίες μου, τι νομίζετε ορέ πως θα μας πιάκετε Κώτσους?? Ιδρύθηκε η Β.Ι.Ι.Σ. πλέον (Βόρεια, Ιθακησιακή Ιερά, Συμμαχία), είχαμε κάτι προβλήματα θεσμικά αλλά στο τελευταίο συμβούλιο με λίγη ρομπόλα πάρα πάνω τα λύσαμε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα
    Και να σηκωθείς από το κρεβάτι γιατί μετά θα μιλάς για χτυπιές κάτω από τη ζώνη.
    Καλή ανάρρωση ορέ από τη Β.Ι.Ι.Σ.!! κακακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Βόρεια, Ιθακησιακή Ιερά, Συμμαχία),
    πηγα ωρε μια βολτα Πατρα σημερα,, να δω πως φαινεται το Νηριτον απο κειθε μερια!! κοτσαρισα και βιντεακι,,αλλα μου την επεσε η κακοκαιρια και η συνεφια και δεν φαινετε καλα! Πιστευω απο σημερα αναστηθηκα,, με πιασανε και μια εβδομαδα αντιβιωση, και μαλλον τηνε σκαπουαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΟιθΙΕσ να το εκπλουτησετε ,, καντε την την ονομασια,, και γραψτε με και μενα μελος να κλεβω κμοια ειδηση κακακακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμπλουτισμός έγινε αλλά δύο ανάρτησησεις πιο πίσω.
    Εφαρμόζουμε την Ναπολεόντειο τακτική!!
    Κακα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Πάτρα έφτασες ορέ?
    Σού ΄παμε για τη «ζούπα» και δεν άκουσες 100 χρονώνε πήε ο νόνος μας με δαύτηνε σα γιατρικό κακακα.
    Και τί να το κάμεις το βίντεο ορέ πάρε το χάρτη και κοίτα, τί γλέπεις μέσα από Άραξο?

    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειχε Θολουρα ,,και δεν εβλεπα τιποτες!! Εντομεταξυ κοιτουσα δωθε μερια,, να βρ την Αιγιλιπα, και τα Κροκυλια,, αλλα ουτε αυτα πρεπει να φαινονται κακακακα
    Πάντως Κροκυλια-Κοκυλια εχει μια βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έκαμες μία ανακάλυψη!!!
    Να γιατί λέανε τον Όμηρο στραβό!
    Χειμώνα εταξίδευε…

    Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για το σφραγιδόλιθο που μας πρήξετε λοιπόνε:
    Εφκείνους τσου σφραγιδόλιθους τσου κρεμάανε στο λαιμό των καλύτερων τραγιώνε για να μη τα πιάνει το μάτι.
    Ότα πέθανε εκειός ο «άναχτας» εφτού κάτου, τόνε φυτέψανε μαζί με το καλύτερο τραγί του για νάχει πεσκέσι για το Πλούτωνα. Οπότε μόνο εφκείο έμεινε από το τραϊ, και το βρήκετε. Άμα ψάχνατε πάρα κάτου μπορεί να βρίσκατε και κάνα κέρατο.
    Εμείς από δαύτα έχουμε μαμιά δεκαριά που βρήκαμε μέσα τσου λόγγους, το ένα μαλιστα έχει απάνου τη κοκκινοσκουφίτσα. Πάει να πεί ότι το φόραε τραγί χλεχλέδικο! Κακακακα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βόρεια, Ιθακησιακή Ιερά, Συμμαχία,, Ψαξτε οσο μπορειτε,, σας τρωμε λαχανο στ ευρηματα,, τα κερατα και τσου Τραγους τα εχετε φκιου πανω,,εμεις εχουμε ελατα, και σκυλους κυνηγους.
    Απο νεκροταφια,,φουλαριστοι,,συν τα κερματα ,,αλλα δεν τσου δινουμε και πολυ σημασια, γιατι ευκηνα ειναι Ρωμαικης εποχής (Παλιοκαστρο , και λοιπα) Αυτά που μας ενδιαφέρουν ειναι τσι μυμηναικής εποχης τα ευρηματα, βλέπει εδω κατω εχουμε καμει υποκατηγοριες, τσου φρεσκους, τους παλιοτερους, τα του Οδυσσέα, τα της παλαιοντολογιας (+Δρακαινα) και τα Ενάλια, που πάμε ακόμη πιο πισω!Εχουμε τοσο υλικο,, και τα πακετάρουμε σε αποθήκες,, και ψάχνουμε τα επόμενα! Μυαλο να ειχαμε να αξιοποιουσαμε το ελάχιστο! Εδω τουτονε τον Περσεα, και το μνημεια, πριν λιγα χρονια το φτιαξαμε,, και σε λιγο ουτε να πας περπατωντας δεν θα μπορεις!! Μετα ρωτάμε γιατι δεν εχουμε τουρισμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή