Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πολλά Μπράβο για τις εορταστικές κάρτες της Εταιρείας «Βικέντιος Δαμοδός» για τη Διάσωση και ανάδειξη του Έργου του





Είναι όμορφη η επικοινωνία να στέλνουμε και να λαβαίνουμε  εορταστικές κάρτες  τούτη την εποχή, που τα εορταστικά SMS- μηνύματα είναι «άψυχα»  λόγω της εύκολης επικοινωνίας με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και ευρύτερα με τους υπολογιστές.

Μας χαροποίησε που λάβαμε τις εορταστικές κάρτες  της  Εταιρείας  για τη Διάσωση  και Ανάδειξη  του Έργου του «Βικέντιου Δαμοδού», κάρτες που συνδύαζαν την εορταστική ευχή, τη λαογραφία, την ιστορία πάνω σε θέματα της περιοχής της Παλικής Κεφαλονιάς.
Την επιμέλεια είχε ο πρόεδρος της Εταιρείας, Γεράσιμος Γαλανός,  και στις κάρτες  εξωτερικά τις κόσμησε με παλιά χριστουγεννιάτικα θέματα,  εσωτερικά δε με ποικίλα θέματα από τη λαογραφία και ιστορία του τόπου του. Θέματα όπως μνημεία, εκκλησίες, αγάλματα, όλα από την περιοχή της Παλικής,  κεφαλονίτικους άρτους του Δωδεκαημέρου, ιστορικά πρόσωπα του Ληξουρίου και άλλα θέματα. Από ότι έμαθα η κάθε κάρτα ήταν διαφορετική  και την εκτύπωση ανέλαβε η γραμματέας της Εταιρείας, καθηγήτρια- Θεολόγος  Ρουμπίνα  Τρομπέτα – Ρουχωτά.  
Επειδή έχω μια συγγενική σχέση με την περιοχή του Ληξουρίου και βρίσκομαι  εδώ για εορτές, γράφω τούτες τις γραμμές,  λόγω που συγκινήθηκα βλέποντας τα μνημεία του Ληξουρίου στις κάρτες όπως ήταν παλιά  και τώρα που βρίσκομαι στο νησί τα βλέπω χτυπημένα από το σεισμό του 2014 και εγκαταλελειμμένα από την Πολιτεία. Επικοινώνησα με τον κ. Γαλανό ο οποίος μου είπε πως το θέμα της αποκατάστασης των μνημείων είναι σε εξέλιξη, έχουν γίνει κινήσεις από τη μεριά του Δήμου  σε συνεργασία με το τοπικό ΑΤΕΙ (Μουσικών Οργάνων και Τεχνολογίας  Ήχου),  μελέτες από ειδικό επιστήμονα τον κον  Ηλία Νομπιλάκη,  για τη σωστή αποκατάστασή τους,  και κατά τα μέσα του Μαρτίου θα ξεκινήσει η εργασία για τα μνημεία. Είναι αλήθεια πως για κάθε μνημείο, χρειάζεται προσεκτική και επιστημονική εργασία και όχι προχειροδουλειά αυθαίρετη που απλά θα ικανοποιήσει το μάτι,  αλλά το μνημείο θα καταστραφεί. Για να μην πολυλογώ… χαίρομαι που κάτι θα γίνει,  γιατί πέρασαν τρία χρόνια σχεδόν από τους σεισμούς και ελάχιστα έχουν δρομολογηθεί προς αποκατάσταση και οικοδόμηση στο Ληξούρι.
Σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση.
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα
Ληξούρι 31 -12- 2016                                                                                              
Δημήτρης Φ. Παλαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου