Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΩΤΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ


ΑΠΟ  ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΜΠΟΓΙΟ
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
ΤΟΥ ΑΠΑΧΘΕΝΤΟΣ, ΕΝ ΣΩΤΗΡΙΩ ΕΤΕΙ 1998, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΩΤΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΑΠΟ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣ, ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΜΠΟΓΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αγαπητέ Ορέστη Καππάτε...Απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση, να γνωμοδοτήσω!!!! επί της υπαγωγής φωτογραφίας του απαχθέντος από τους Ληξουριώτες, Αργοστολιώτη Καρναβάλου μια αποφράδα νύκτα του Φλεβάρη του 1998, απαντώ χωρίς καμία αμφιβολία ναι. Και τούτο γιατί η απαγωγή έγινε παραμονή του Καρναβαλιού, προκαλώντας σημαντικές αναταράξεις στις "πατροπαράδοτες" σχέσεις των δύο πόλεων... Προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού τούτου γεγονότος στο αρχείο της ομάδας, αναρτώ ακόμη δύο φωτογραφίες.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ διακρίνεται ο Αργοστολιώτης Καρνάβαλος, όπως βρέθηκε δίπλα στον Λασκαράτο, με την ανατολή του ηλίου, την αποφράδα εκείνη Κυριακή. Είναι όπως βλέπετε δεμένος από τον Λασκαράτο και κάπου υπάρχει και μία ταμπέλα που έλεγε " ¨Ηρτα σιορ Αντρέα μου, εδώ, γιατί εφκείνει απο κιο πίσω με έχουνε ζουρλάνει"
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ είναι από τα Επιστρόφια του Καρνάβαλου στο Αργοστόλι. Διακρίνεται το όχημα του Καρνάβαλου να ξεφορτώνεται από το φέρρυ μπώτ στο Αργοστόλι. Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Φόρτες και Κατσιβέλης έχουν ολοκληρώσει τις διπλωματικές επαφές, και η κρίση βαίνει προς εκτόνωση. Πάντως στην παραλία στο Ληξούρι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί Ληξουριώτες για να αποχαιρετήσουν τον απαχθέντα προς μεγάλη τους λύπη... Τα μάτια όλων ήταν δακρυσμένα!!!!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιστορικά το επεισόδιο αυτό καταγράφεται ως το τελευταίο και σοβαρότερο μέχρι σήμερα επεισόδιο μεταξύ των δύο πόλεων. Και σύμφωνα με την γνώμη των ψυχραιμοτέρων το μοναδικό από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

1η φωτο Διακρίνεται ο Αργοστολιώτης Καρνάβαλος, όπως βρέθηκε δίπλα στον Λασκαράτο, με την ανατολή του ηλίου, την αποφράδα εκείνη Κυριακή. Είναι όπως βλέπετε δεμένος από τον Λασκαράτο και κάπου υπάρχει και μία ταμπέλα που έλεγε " ¨Ηρτα σιορ Αντρέα μου, εδώ, γιατί εφκείνει απο κιο πίσω με έχουνε ζουρλάνει"
2η φωτο
ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΧΘΕΝΤΟΣ
Διακρίνεται το όχημα του Καρνάβαλου να ξεφορτώνεται από φέρρυ μπώτ στο Αργοστόλι. Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Φόρτες και Κατσιβέλης έχουν ολοκληρώσει τις διπλωματικές επαφές, και η κρίση βαίνει προς εκτόνωση. Πάντως στην παραλία στο Ληξούρι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί Ληξουριώτες για να αποχαιρετήσουν τον απαχθέντα προς μεγάλη τους λύπη... Τα μάτια όλων είναι δακρυσμένα!!!!



Καλημερα στην ομαδα !!!Παραθετω και εγω ενα δημοσίευμα που ειχε γραφτει 2 χρονια πριν στα "επτανησιακα" παιρνοντας αφορμη απο την προσφατη αναρτηση του κ.Κουτουφα στην ομαδα!!!
Περιοδικό λόγου και τέχνης με θέματα φιλολογίας, λογοτεχνίας, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, ναυτιλίας, φιλοσοφίας, επιστήμης, τέχνης, ειδήσεων, πολιτισμού,… για την Ιθάκη, τη Κεφαλονιά και τα άλλα νησιά του Ιονίου.
EPTANISIAKA.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου