Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

διευκρινισεις στην "Σπηλιά του Οδυσσέα" του Σπυρου Ροκκου

Να κάμω και μια διευκρύνιση:

Η είσοδος της σπηλιάς της φωτό είναι στρογγυλό  μαυραδάκι στο σημείο (1) και η Νότια είσοδος (των Θεών) στο σημείο (2) σημερινή σπηλιά της Παναγίας και παλιά η θάλασσα όταν είχε κύμα έμπαινε μέσα στην κυρίως σπηλιά της φωτό από δύσκολες εισόδους. Κάποτε αμολήσανε ένα σκύλο να περάσει αλλά ο σκύλος σαν μη και τόσο βλάκας γύρισε πίσω. Χα χα.
Το δεύτερο μαυραδάκι είναι η δεύτερη σπηλιά (για τις εκατόμβες).
(Βέβαια ποιά από τις δύο ήτανε η κρυψώνα για τα δώρα του Οδυσσέα που να γνωρίζω).
Το σχεδιάγραμμα είναι από τα ιστορικά αρχεία της Βενετίας και απεικονίζει αυτό που βρήκαν οι Βενετοί πριν ξεκινήσουν το κτίσιμο του δικού τους και σημερινού φρουρίου. Με το «σουτιενεδάκι» απεικονίσανε τις δύο σπηλιές.

μερικά  από  τα σχόλια  στην αναρτηση
Για πάμε από την αρχη,,γιατι πολυ με μπερδευεις,,! Η σπηλια δηλαδη ειναι κοντα στην Ασσο? οπότε και ο φορκυνας!!!!Το ρειθρο ειναι στοΦισκάρδο,, οπως το εχεις φτιαξει στο Χαρτη σου, οποτε Ερωτηση,, ο Μέγης εφκιος που παιρνει σιδερο και φερνει χαλκο,, αν θυμάσαι αραξε το πλοιο του στο Φισκάρδο, και ανεβηκε με τα ποδια του στην Ασσο,, ? κουρλος ήτανε? Από Ασσο επειδη δεν καταλαβα ποια ακριβως ειναι η παραλία Φορκυνα,,,Δεν θα τους βλεπανε τσου Φαιακες πρωι -πρωι οτι καποιον απολυσανε στην παραλία? Στα Ψέματα στην Αθηνα επειδη δεν την γνώρισε της ειπε οτι ερχοταν από Κρήτη,, τι διαολο πορεια ειχε και περαε από Ασσο? Για το Δουλίχιο που ειχε προορισμο το θεσπριωτικο καραβι δηλαδη κατα την αποψη σου την σημερινη Ζακυνθο,, κουρλο καπετάνιο ειχε και τον περασε απο την αγριεμένη θάλασσα ανοικτα του νησιου μας!? Πολλές ερωτησεις σου εβαλα,, για να σε δω!!!? σε Ο ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΩΝ, ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
μία από τις ερωτήσεις μου,, και αμεσα η απάντηση:


  1. Πάμε λοιπόνε:
    Λιμάνι Φόρκυνα το λιμάνι της Άσσου.
    Οι σπηλιές είναι εκεί που ξεκινάει ο «λαιμός» για το κάστρο.
    Λιμάνι Ρείθρον και Μέντης από Τάφο τώρα:
    … «Τὸ πλοῖο μένει σὲ ξοχή, παράοξω ἀπὸ τὴν πόλη,
    κάτω ἀπ' τὸ Νεῖο τὸ σύδεντρο, στοῦ Ρείθρου τὸ λιμάνι»…
    Τα ρείθρα είναι οι παραλίες από εδώ και από κεί του σημερινού καναλιού Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, άρα άραξε σε οποιοδήποτε λιμανάκι από ακρωτήριο Φισκάρδου μέχρι χοντρικά Αγιά Σοφιά που ξεκινάει το Νήριτο βουνό (Καλό όρος), γιατί από κεί και Βορειότερα προς Φισκάρδο ήταν το Νήιον το σύδενδρο. Ο Μέντης πέρναγε για ασφάλεια το πλοίο του από το Καναλέτο λοιπόνε, έτσι θα περπάταε και κανιά δυό ώρες για την Άσσο
    Τσου Φαίακες δεν τους είδανε οι Ασσιώτες (Θιακιοί) γιατί και η πόλη για ασφάλεια ήταν ψηλότερα από το λιμάνι αλλά η Αθηνά τα είχε εξαφανίσει όλα μέσα στο μπούσι (ομίχλη).
    Οι Φοίνικες υποτίθεται ότι πληρώθηκαν να τόνε φέρουνε από Κρήτη στην Πύλο και να γυρίσουνε Συρία (Σιδώνα), τους έπιασε θάλασσα όμως ξέφυγαν του προορισμού τους και τον αμολάρανε όπου βρήκανε εκεί κοντά. Έπειτα την Αθηνά ο Οδυσσέας την είχε καταλάβει από την εμφάνιση που είχε κατά τα γραφόμενα του Ομήρου.

    Έπειτα τι το ψάχνεις τώρα?
    Κλέβουμε «εκκλησιές» πλέον!!
    Εδώ μές΄ το σπήλαιο φωτογραφίσαμε την Ωκεανίδα Καλλιρρόη που αναφέρεται και σα μία από τσι Νύμφες που αποτελούσαν την ακολουθία τση Περσεφόνης, γι΄ αυτό φοράει μαύρα. Εκεί απουκάτου στον Άδη όλες μαύρα φοράανε! Εκειό που δε ξέρω ακόμα είναι ποιό μωρό τση κρατάει αγκαλιά, τον Μινύα από το Ποσειδώνα ή τη Χιόνη από τον Νείλο? Αλλά θα το βρούμε και αυτό από το DNA.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα

  2. καλά τα μπαλωσες χαχα,, επειδη λοιπόν μου βγαινεις,,εκαμα και νεα αναρτηση,,να καμω θαλασσοταραχη,, εγραψα για δρακους0δρακαινες κλπ, κοτσαρα και το Αυγο του δεινοσαυρου για να μαθετε! Βρε ο Πορος εχει ιστορια! Παλαιοντολογικη και βάλε! Πιστευω και οι εξωγηινοι (εκεινοι οι ΑΝΟΥΝΑΚΙ,, δωθε πρεπει να προσεδαφιστηκανε και κουρλαθηκανε με την γη! κακακακα


Και  μιας και μιλάμε για Ασσο,,μερικές παλιες φωτο του Γιανγκου Μεταξα,, εκει περιποθ μετα το 1970

Ο Γιωργος Γκιαφης κοινοποίησε το άλμπουμ του Yangos Metaxas


1970 Εκείνη την εποχή τα αυτοκίνητα έφταναν επάνω και έμπαιναν και μέσα στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Άσσου. Από αριστερά: Αντώνης Μολφέτας, Κώστας, Σπυράτος, Λύντια, Μάκης Βανδώρος. Μπροστά αναγνωρίζω μόνο την Ολγα Βανδώρα, δεξιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου