Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ-Εργατικό_ατυχημα στο Δημο Κεφαλονιας

Ανακοίνωση
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς εκφράζει τη θερμή της συμπαράσταση στο συνάδελφο εργάτη γενικών καθηκόντων στο Δήμο Κεφαλονιάς, που την Τρίτη 14 Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, τραυματίστηκε σοβαρά από το ανυψωτικό μηχάνημα στο παρκέ του κλειστού Γυμναστηρίου που τον καταπλάκωσε και παρ’ ολίγο να αποβεί θανατηφόρο για τη ζωή του. Ο τραυματισμός του συναδέλφου είναι ένα από τα πολλά εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς. Αναδεικνύει τόσο το πρόβλημα της έλλειψης όρων ασφαλείας στην εργασία σε όλο το προσωπικό του Δήμου, αλλά και την εντατικοποίηση της εργασίας. Υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα στους κανόνες ασφαλείας που έπρεπε να εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους στο Δήμο και σε ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Πολλές φορές ο ατομικός και τεχνικός εξοπλισμός όχι μόνο δεν παραχωρούνται, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φροντίζουν για την απόκτησή τους.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων είτε καταπατιούνται, είτε καταργούνται στα πλαίσια της μείωσης του κόστους εργασίας που επιβάλλει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και που υλοποιείται καθημερινά από την Κυβέρνηση και την ΕΕ, με τη συνδρομή και της τοπικής διοίκησης. Τονίζουμε ότι στο κυνήγι του κέρδους, η ασφάλεια στους τόπους δουλειάς αποτελεί κόστος για την εργοδοσία. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί ως εργοδότης και να πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς και για όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος. Την καλούμε να συνδράμει με όλα τα μέσα τον συνάδελφο και την οικογένειά του.
Να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά! Να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει και τα δικαιώματα και τις ζωές μας για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας και πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια στην εργασία.
Καλούμε το ΔΣ του σωματείου των ΟΤΑ να αναδείξει με τη σειρά του το εργατικό ατύχημα και να συμβάλλει, με θέσεις και δράση, τόσο στην αλληλεγγύη στο συνάδελφο όσο και στην πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Αργοστόλι 16/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου