Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Λιθοβολισμοί σε σπίτι και απειλές στον Καραβόμυλο


1
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Καραβόμυλο!Εκτός από την διάρρηξη, κλοπή και εμπρησμό που είχαμε σε σπίτι στο χωριό μας, ακολούθησαν και λιθοβολισμοί σε σκεπές σε δύο σπίτια, κοντά στο προαναφερόμενο (το ένα ακατοίκητο).
Απέναντι από το σπίτι που κάηκε μένει ο συγχωριανός μας, Νώντας Αντωνάτος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του (είναι καταγεγραμμένα στη κάμερα), τη Δευτέρα 6/2, νωρίς το βράδυ, είδε κάποιον να κινείται ύποπτα στη περιοχή και κοντά στο σπίτι που βρέθηκε καμένο. Αργά το ίδιο βράδυ άγνωστοι πέταξαν πέτρες στη στέγη του σπιτιού του και διάφορα άλλα αντικείμενα και τον απειλούσαν… “θα σε σφάξουμε”. Το ίδιο “σκηνικό” επαναλήφθηκε τη Τετάρτη 8/2 το βράδυ. Ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία και ερευνά την υπόθεση. Να σημειώσουμε πως στο οικόπεδό του γύρω από το σπίτι του, υπάρχουν πεταμένες πέτρες, όπως το ίδιο και στη σκεπή και σπασμένοι φτερνίτες. Χτες το βράδυ στο σπίτι του ήταν μαζί του και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, Δημήτρης Φιοραβάντες. Ο κ. Φιοραβάντες είναι ένας από τους κατοίκους της περιοχής μας, που βοηθούν τον Αντωνάτο (άπορος και με προβλήματα υγείας), αρκετά χρόνια.

Μας είπε πως ενημερώθηκε από αυτόν τηλεφωνικά για τα γεγονότα, “ήρθα στο σπίτι του και τον βρήκα σε άθλια κατάσταση. Ίσως αυτά που συμβαίνουν στον Νώντα, να έχουν σχέση με το καμένο σπίτι απέναντι. Πριν από λίγο ήρθε, γιατρός από το Κ.Υ. Σάμης και τον εξέτασε. Η ψυχολογία του είναι σε άθλια κατάσταση. Είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε, είναι σε κατάσταση πανικού. Κάνω έκκληση σε όλους, στον Δήμαρχο, στη Δικαιοσύνη, να συμπαρασταθεί σ’ αυτό τον άνθρωπο”. Μας είπε επίσης, πως θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που έκαψαν το σπίτι. “Είναι απάνθρωπο αυτό που έκαναν και να βρεθούν αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα στον Νώντα”.
Εμείς από τη μεριά μας να πούμε, πως πέρα από τα γεγονότα που περιγράφουμε, ο κ. Αντωνάτος χρειάζεται φροντίδα και υποστήριξη σε μόνιμη βάση, από κρατικό φορέα. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς, να τον βοηθήσουν. Όποιος πάει σπίτι του, δει σε τι κατάσταση ζει και μιλήσει μαζί του, θα καταλάβει, γιατί κάνουμε αυτή την έκκληση. Ναι μεν κάτοικοι του Καραβομύλου και της ευρύτερης περιοχής τον βοηθούν, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό!
Ρεπορτάζ Τάσος Καβαλλιεράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου