Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σύλλογος "ΝΤΟΡΙΣ" έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του





Μια πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες στο 2o Λύκειο Αργοστολίου στο νέο Περιφερειακό ,όπου ο Σύλλογος μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ανέπτυξε αναλυτικά τα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, παρουσίασε το σχεδιασμό της τρέχουσας και τέλος έγιναν οι καθιερωμένες τιμητικές βραβεύσεις σε άτομα, υπηρεσίες και οργανισμούς που διακρίθηκαν για την φιλοζωική τους δράση.
Την πίτα μας ευλόγησε, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, ο Άξιος Παπά- Ανδρέας Σβορώνος, ενώ φέτος είχαμε τη μέγιστη τιμή να μας κρατήσουν καλλιτεχνική συντροφιά οι άριστοι καλλιτέχνες και φίλοι.Διονύσης Φραγκόπουλος,Δημήτρης Αραγιάννης και Χρήστος Τζούφης
Ιδιαίτερη για όλους μας, η στιγμή που η εθελόντρια μας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τζόις Μπρόεκμαν χαιρέτησε την εκδήλωση στα…Ελληνικά ,και φυσικά μας συγκίνησε η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος παραδοσιακών χορών του σχολείου όπου δροσερές παρουσίες μας βοήθησαν και έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό αποδεικνύοντας εμπράκτως το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς που τιμούν το λειτούργημα τους!!! 

Πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά,ενώ ο μπουφές ήταν με σπιτικές δημιουργίες φίλων του Συλλόγου μας.
Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας και ευχόμαστε το 2017 να είναι μια χρονιά ειρηνική,με υγεία και αγάπη..περισσότερη αγάπη!!!
Ακολουθούν η παρουσίαση μας και οι τιμητικές βραβεύσεις μας.
Με τιμή
Από το Δ.Σ.
A very nice evening yesterday at 2o Argostoli High School in New District of Argostoli where our charity has cut the New Year cake, developed in detail the achievements of last year, presented the current and end design became the standard honorary awards to individuals, services and organizations distinguished for their animal-friendly action.
Our pie blessed, as every year, moreover, the prist Andreas Svoronos, while this year we had the maximum value to keep our artistic companionship are excellent artists and friends.Dionysis Fragopoulos Dimitris Aragiannis and Christos Tzoufi
Special for us all the time that our volunteer and vice president of the charity Joyce Broekman welcomed the event in ... Greek, and of course the young students the help us and dance folklor greek danceses...
Held and lottery, while the buffet was homemade creations of friends of our Association.
Thank you all very much for your participation and wish 2017 to be a year of peace, with health and agapi..perissoteri love !!!
Here are our speach and our honorary awards.
With price
By the Board of our charity
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την σημερινή σας παρουσία ,που αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή ..εσείς είστε ή κινητήριος δύναμη μας, το κουράγιο μας ,που μας στηρίζετε για να συνεχίζουμε να προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Η δική σας αγάπη και αγωνία για να βελτιώσουμε την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα παραμένουν πηγή έμπνευσή μας!!!
Σαν όνειρο μας φαίνεται να διοργανώνουμε την κοπή της πίτας μας σε αυτό το εξαιρετικό σύγχρονο σχολικό συγκρότημα..
Να μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων στο πιο σημαντικό χώρο που θα μπορούσαμε να βρούμε ,ένα σχολείο ,στοχεύοντας ακριβώς εκεί που προσδοκούμε και προσπαθούμε συνεχώς ,την νέα μας γενιά!!!
Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευαισθησία του διευθυντού κου Κοσμάτου Γιάννη και των καθηγητών του 2ου Λυκείου Αργοστολίου,στα πλαίσια του προγράμματος σχετικά με τον εθελοντισμό,και τους οποίους θερμότατα ευχαριστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία τους αυτή θα βρει άξιους μιμητές!!!
Στο χώρο προσωρινής διαμονής ΑΡΚ στην ΒΙ.ΠΕ. φιλοξενούνται περίπου 350 αδέσποτοι σκύλοι και 80 γάτες .
Σε καθημερινή βάση ,γίνονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένω ο χώρος να μένει καθαρός ,να σιτίζονται το σύνολο των ζώων που αναφέραμε, να πραγματοποιούνται όλες οι κτηνιατρικές αναγκαίες πράξεις ,δηλαδή εμβολιασμοί ,αποπαρασιτώσεις ,εξετάσεις κ.λ.π. με την φυσική παρουσία των κτηνιάτρων μας και με την καθοδήγηση τους καθώς επίσης και να γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία των εγκαταστάσεων για να παραμείνουν επισκέψιμες στο κοινό που θέλει να κάνει τις επαφές του με τα ζώα του καταφυγίου είτε για να βοηθήσει εθελοντικά στις εργασίες ,ή να προαυλίσουν κάποια από αυτά ή να προσφέρουν την δωρεά τους και τα χάδια τους ή στην καλύτερη περίπτωση να προετοιμάσουμε κάποια νέα υιοθεσία!!!
Περίπου 25 ακόμη αδέσποτα ζώα τα φροντίζουμε σε διάφορες μεριές της πόλης μας,ενώ είναι και πολλά άλλα αυτά που διάφοροι ευσυνείδητοι συμπολίτες μας τα φροντίζουν από μόνοι τους και σε συνεννόηση μαζί μας ανεβάζοντας το πραγματικό σύνολο τους σε εξαιρετικά μεγάλο νούμερο,που συγκριτικά και με το μέγεθος του τόπου μας το καθιστά αυτομάτως τεράστιο και μας δείχνει περίτρανα ότι οι προσπάθειες μας και της πολιτείας πρέπει να εντατικοποιηθούν .
Αν δε σε αυτό το σύνολο προσθέσουμε και τον αριθμό των ζώων που υιοθετηθήκαν ,εύκολα καταλαβαίνουμε όλοι μας για το τελικό αριθμό αδέσποτων ζώων που διαχειρίστηκε ο Σύλλογος μας τη προηγούμενη χρονιά, που σίγουρα καταδεικνύει μια πραγματικότητα που δε μας τιμά καθόλου σαν τοπική κοινωνία!!!
Για να γίνουν όλες οι παραπάνω ενέργειες καθημερινά, βρίσκονται μαζί μας εθελοντικά πολλοί άνθρωποι ,άλλοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας αλλά και πολλοί αλλοδαποί που ζουν αρμονικά μαζί μας ή έρχονται από την πατρίδα τους αποκλειστικά για την εθελοντική προσφορά εργασίας τους ή διαθέτουν ένα σημαντικό τμήμα από τις προγραμματισμένες διακοπές τους στο νησί μας.
Έτσι περισσότεροι από 50 άτομα ,από πολλές χώρες της Ευρώπης ,αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας πέρασαν αρκετές μέρες στο πλευρό μας ,δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ευζωία των ζώων μας, ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που μας επισκέφθηκαν για λίγες ώρες .
Ο αριθμός των ξένων αλλοδαπών που μας στέλνουν αιτήματα για να μας επισκεφθούν και εργαστούν μαζί μας σαν εθελοντές διαρκώς αυξάνεται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι φοιτητές αντίστοιχων κτηνιατρικών σχολών στη πατρίδα τους που μέσω των πανεπιστημίων τους επιλέγουν το νησί μας για να κάνουν τη πρακτική τους ,με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγετε και για την τοπική οικονομία.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι από τους ελάχιστους δήμους της Ελλάδας που έχει ευθυγραμμιστεί με τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις του νέου φιλοζωικού νόμου 4039/12 και των άρθρων 46 και 47 του πολυνομοσχέδιου 4235/14 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν τις αλλαγές και βελτιώσεις της κείμενης νομοθεσίας ,μια πραγματικότητα που οφείλουμε να την πιστώσουμε στη Δημοτική αρχή. Όλοι μας εξάλλου έχουμε πρόσβαση στη πληροφόρηση, και μπορούμε να ενημερωθούμε για τα έργα και ημέρες άλλων Δήμων στην επικράτεια μας και να εξάγουμε με ασφάλεια τα συμπεράσματα μας.
Συνεργαστήκαμε με άλλους συλλόγους και ομάδες πολιτών αναζητώντας από κοινού λύσεις σε προβλήματα βάναυσης συμπεριφοράς τόσο σε ζώα παραγωγής όσο και άστοχων και επιβαρυντικών παρεμβάσεων στη φύση.
Η συνεργασία μας με την εισαγγελία είναι εξαιρετική..θα θέλαμε περισσότερη και πιο ουσιαστική όμως συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα,που λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως, αδυνατούν πολλές φορές να συνδράμουν το έργο μας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάζεται άψογα μαζί μας και η φιλοζωική στάση της διοίκησης και του προσωπικού της πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης για όλους .
Δεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας πολλά σχολεία με μικρούς μαθητές ,προκειμένω μια πρώτη τους επαφής με τον κόσμο των ζώων και προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε την σημασία της υπεύθυνης κηδεμονίας για να μην έχουμε στο μέλλον άλλα θύματα εγκατάλειψης στους δρόμους του νησιού μας ,κάτι που δεν μας τιμά καθόλου .Η επαφή μας με τους μαθητές,μικρούς και μεγαλύτερους έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην δραστηριοποίηση θαυμάσιων εκπαιδευτικών που τους διδάσκουν την αγάπη και το σεβασμό στα σχολειά μας
Εξαιτίας και αυτού εξάλλου είναι δυνατή η σημερινή μας παρουσία εδώ.
Ο Σύλλογος μας,με την πολυτιμότατη συμβολή της φιλοζωικής ΚΑΤΣ, την προηγούμενη χρονιά πραγματοποίησε περίπου 50 στειρώσεις ζώων ενώ σε συνδυασμό με τις 36 που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς και την αρμόδια πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς φθάσαμε συνολικά τις 90 στειρώσεις ,νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό!!! Οι 36 στειρώσεις που δόθηκαν από τον Δήμο συμπεριλάμβαναν ακόμη τσιπάρισμα και εμβολιασμούς σε κάποια από αυτά τα ζώα που δεν είχαν γίνει.
Συνολικά προβήκαμε σε 72 υιοθεσίες ζώων ,με την μερίδα του λέοντος να γίνονται στο εξωτερικό και αρκετές στο νησί μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα .πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 72 από τα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας εγκαταλείψαν στους δρόμους ,αυτή την στιγμή έχουν την τύχη μιας δεύτερης ευκαιρίας κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα..αυτό το νούμερο δε ,τηρουμένων των ιδιομορφιών του νησιού μας είναι πολύ μεγάλο και φυσικά μας φέρνει στις πρώτες θέσεις υιοθεσιών στην πατρίδα μας!!!!
Mε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό που εργάζεται στο αεροδρόμιο και βοηθούν τα μέγιστα για να πετάξουν τα ζώα μας και οι συνοδοί τους με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις νέες τους ζωές!!!
Επιπλέον προβήκαμε μόλις σε 7 επανατοποθετήσεις ζώων στους χώρους όπου τα παραλάβαμε ,αφού κάναμε όλες τις σχετικές ενέργειες που ορίζει η σχετική νομοθεσία ,αριθμός σαφέστατα ελάχιστος σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να γίνουν.. όμως οι δυσκολίες εξεύρεσης κατάλληλων χώρων επανατοποθέτησης εξαιτίας των περιορισμών της κείμενης νομοθεσίας είναι πολλές, όπως μεγάλη είναι και η δυσφορία του να συμβεί αυτό από μερίδα συντοπιτών μας που προφανώς δεν αντέχουν να μοιράζονται τον δικό τους ιδεατό ανθρώπινο κόσμο με άχρηστους αδέσποτους τετράποδους συνοδοιπόρους…
Ίδωμεν και ελπίζουμε σε αλλαγή σκέψης και συμπεριφορών.
 Είμαστε σχεδόν έτοιμοι..Αναφερόμαστε βέβαια στο μεγάλο στόχο της ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού κτηνιατρείου..τον τρόπο λειτουργίας του τον έχουμε επαρκώς περιγράψει. Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ φίλε Λούκα Νιφοράτε ,αγαπητοί συμπολίτες που αποτελείται τα μέλη του Δ.Σ. αγαπητέ συμμαθητή και συνοδοιπόρε γραμματέα της Δημοτικής κοινότητας Σίμο Παυλάτε σας ευχαριστούμε θερμά για την βούλησή και υποστήριξή σας.. είμαστε σίγουροι πως όταν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο χώρος, θα αξιολογήσουν κατάλληλα την κομβικής σημασίας απόφασης σας και το σύνολο των συντοπιτών μας .
Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε στην εκπληκτική προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του Κατς ,για να επισκευάσουν και καταστήσουν λειτουργικό τον χώρο,τους δωρητές που βοηθούν τα μέγιστα για το κόστος των επισκευών και της πλήρωσης του εξοπλισμού που απαιτείται για να λειτουργήσει ο χώρος ,και τους οποίους τους ευχαριστούμε θερμά!!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα..
Τον Δήμο Κεφαλλονιάς για τις συνολικές προσπάθειες που καταβάλει για την όσον το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.
Όλα τα παιδιά ,τους συνεργάτες μας ,στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στο τμήμα Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά στο πλευρό μας .μας συγκινεί το πάθος τους να μας συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις ,καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους ,το είναι τους..
Το πρόεδρο κο Μοσχονά Αλέξανδρο και τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν
Τα ΜΜΕ του νησιού μας που επιτελούν άριστα το λειτούργημα τους, μας στηρίζουν και προβάλουν τις δράσεις του συλλόγου μας.
Τους Άριστους κτηνιάτρους του νησιού μας που πραγματικά τιμούν το λειτούργημα τους και επιδεικνύουν υψηλότατο περίσσευμα ανθρωπιάς!!!
Το σύλλογο ΚΑΤΣ που δραστηριοποιείται στο νησί μας ,τρέχοντας ένα τεράστιο έργο στειρώσεων και βοηθώντας τα μέγιστα το σύλλογο μας με δωρεές τροφίμων ,στειρώσεις και συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία των υιοθεσιών μας
Την οργάνωση TIERFREUNDE KEFALONIA στην Αυστρία για την πολύτιμη οικονομική βοήθεια τους αλλά κυρίως την προσφορά τους στις σίγουρες υιοθεσίες των αδέσποτων ψυχών μας στο εξωτερικό.
Τους κυρίους Πήτερ Λη και Πήτερ Σερριγκτον για την υπερπολύτιμη βοήθεια τους όπου τους ζητηθεί.
Όλους τους εθελοντές μας που έχουν περάσει λίγο ή περισσότερο χρόνο μαζί μας στο καταφύγιο και γυρίζοντας στην πατρίδα τους κάνουν προσπάθειες με όλες τους τις δυνάμεις για να μας βοηθήσουν .συμμετέχουν σε παζάρια, διοργανώνουν χοροεσπερίδες μεταφέρουν το μήνυμα της προσπάθειας μας
Τους επαγγελματίες του νησιού μας που μας στηρίζουν εξαιρετικά σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον
Όλους και όλες εσάς που με την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας περιβάλετε μας οπλίζετε με δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.η καθημερινή σας παρουσία και τα αντανακλαστικά που δείχνετε σε κάθε κάλεσμα βοήθειας που σας απευθύνουμε μας συγκινεί ιδιαίτερα.
Ένα μεγάλο ,από καρδιάς ευχαριστώ στους φίλους μουσικούς για την σημερινή τους παρουσία ..
Ευχόμαστε σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία ..
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Τιμητικές πλακέτες έλαβαν για την φιλοζωική τους στάση οι
Α) εκ μέρους ταυ Δήμου Κεφαλλονιάς--Honorary from the municipal
Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου
Petra Elbe
Gill Zacharou
Katerina Lorenzatos Makris
Tierfreunde vienna (Claudia Stellatou)
Olga Kougianos Durban
Andreas Papadatos
Petani Bay Hotel Voula Nicomani
Γεωφροντίδα Κεφαλλονιάς Ζαχαράτος-Τραυλός
Β) εκ μέρους του Ντορίς – Αρκ Honorary from Doris-Ark
ΕΠΑΙΝΟΥΣ- COMMENDETIONS
Τιμητικούς επαίνους έλαβαν για την φιλοζωική τους στάση εκ μέρους του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Ντορίς –Αρκ οι
Τα δώρα που κληρώθηκαν στη λαχειοφόρο αγορά ήταν προσφορές των καταστημάτων:
κοσμηματοπωλείο Καππάτος
Pet Spa Κομμωτηριο κατοικιδιων
Κοκκόσης Ανδρέας-Κλέαρχος
Λιβερέτος Κατεψυγμένα
Αφοι Κολαίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου