Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Απορίας άξια…- του Γιώργου Μεσσάρη

Απορίας άξια…

Πολλά είναι αυτά που δεν καταλαβαίνω στην πανέμορφη, κατά τα άλλα, πατρίδα μας. Ανάμεσα σε αυτά, οι συμπεριφορές και πρακτικές ορισμένων που μου «ανάβουν τα λαμπάκια». Βέβαια τα «απορίας άξια» δεν είναι γνώρισμα όλων των συμπατριωτών μας αλλά μιας μειοψηφίας που, όμως, είναι αρκετά μεγάλη και προκαλεί ανησυχίες αφού δημιουργούν άσκοπα έξοδα σε μια οικονομία που θαλασσοπνίγεται.

Σίγουρα για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, μόνο που στην Ελλάδα το κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτο και ψηφίζει νόμους τους οποίους αμέσως αρχειοθετεί στο ντουλάπι της αδιαφορίας. Πρόκειται για ένα ντουλάπι που παρότι άνοιξε με τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους δεν εννοεί να… γεμίσει και να κλείσει.
Ας δούμε μερικά από τα «απορίας άξια»:
ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Όλοι γνωρίζουμε ότι μια συνεχής κίτρινη γραμμή στο άκρο των δρόμων ή κατά μήκος πεζοδρομίων σημαίνει ότι απαγορεύεται η στάση ή η στάθμευση!
Ο κανονισμός αυτός του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παραβιάζεται κατά κόρο ή για να είμαι πιο σωστός σπάνια τηρείται από τους οδηγούς.
Πριν καιρό έγινα αυτόπτης μάρτυρας οδηγοί να περιμένουν το συνεργείο να τελειώσει το φρεσκάρισμα της κίτρινης γραμμής μπροστά από Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου για να σταθμεύσουν αμέσως μετά καταστρέφοντας τη φρεσκοβαμμένη γραμμή. Και το τραγικό; Απέναντι ακριβώς και έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν αστυνομικοί!
Και τίθεται το βασανιστικό ερώτημα: Αφού το κράτος δεν προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο γιατί δαπανώνται χρήματα για το βάψιμο των κίτρινων γραμμών;
ΟΙ ΡΑΜΠΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ: Το ίδιο ισχύει και για τις ράμπες αναπήρων. Ξοδεύτηκαν ένα κάρο χρήματα για την δημιουργία τους και είναι ευκολότερο να βρεις ψύλλο στ’ άχυρα παρά μια ράμπα που δεν έχει μπροστά της σταθμευμένο αυτοκίνητό!
Κανένας σεβασμός προς τους αναπήρους! Κανένα δείγμα πολιτισμού.
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας δώσανε τα φώτα στον κόσμο και εμείς δεν κρατήσαμε κάτι, έτσι για δείγμα!
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Ορισμένοι θεωρούν τα σκουπίδια διακοσμητικά αξεσουάρ. Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι τα πετούν όπου βρούν και δεν τα κρατάνε, ως διακοσμητικά, σπίτι τους!
Η πανέμορφη ελληνική φύση πλήττεται βάναυσα από ανεγκέφαλους που πετούν παλιά στρώματα, άχρηστες συσκευές, οικοδομικά υλικά και ότι άλλο μπορείτε να σκεφθείτε σε όποιο μέρος τους βολεύει, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και αν θα τα δουν οι τουρίστες και ΟΛΟΙ μας θα επικριθούμε!
Μετά είναι η μερίδα των οδηγών που πίνουν και τρώνε οδηγώντας και πετούν αποφάγια και χάρτινα κύπελλα στους δρόμους! Και αν τολμήσεις να τους πεις κάτι παίρνεις τη στερεότυπη απάντηση: «Κοίτα τη δουλειά σου ρε, δικός σου είναι ο δρόμος;…» ή «Καλά τι με ενοχλείς, στο αυτοκίνητό σου έπεσαν;»! Οι περισσότερο ευγενικοί θα σου απαντήσουν: «Έλα, μωρέ, και τι έγινε;…»
ΤΕΚΜΗΡΙΑ, Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ: Κάποτε όνειρο του Έλληνα ήταν να κάνει οικονομίες για να αγοράσει ένα ακίνητο για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του ή να το έχει για μια δύσκολη στιγμή. Τότε βέβαια που μπορούσε γιατί σήμερα προσπαθεί να απαλλαγεί από περιουσιακά στοιχεία λόγω του ΕΝΦΙΑ αλλά και του τρελού φορολογικού συστήματος των τεκμηρίων!
Εδώ μιλάμε για σχιζοφρενική κατάσταση! Συμπληρώνεις τη φορολογική σου δήλωση αναφέροντας τα εισοδήματα και τα έξοδά σου και έρχεται η κυρία εφορία και σου λέει «έχεις περισσότερα έσοδα που τα κρύβεις» και την ίδια ώρα απορρίπτει αρκετά από τα έξοδα σου.
  • Όχι, δεν είναι έτσι, κύριε, σου λέει η κυρία εφορία. Ψεύδεσαι. Για να έχεις σπίτι 250 τετραγωνικών, αυτοκίνητο, σύζυγο και την υγεία σου (όσο θα σου επιτρέψουν να την έχεις και αυτή) το μηνιαίο εισόδημά σου πρέπει να είναι 4.000 ευρώ…
  • Μα έχω μόνο 3.000 και ζω σα βασιλιάς, απαντάς αγανακτισμένος αλλά η εφορία προβάλλει το… ακλόνητο επιχείρημα:
  • Μόνος σου το ομολόγησες. Ένας βασιλιάς χρειάζεται πολύ περισσότερα από 3.000 το μήνα! Επομένως να μας ευχαριστείς που καθορίσαμε το μηνιαίο εισόδημά σου μόνο στις 4.000 ευρώ!
Σκέτη σχιζοφρένεια. Το ανίκανο κράτος δεν διαθέτει έστω και υποτυπώδεις ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες και βάζει στόχο αυτούς που δεν παρανομούν, πιστεύοντας ότι με τα τεκμαρτά εισοδήματα θα λύσει το πρόβλημα. Λίγο ακόμα και η εφορία θα αναλάβει τη συμπλήρωση των φορολογικών μας δηλώσεων. Εμείς απλά θα συμφωνούμε και θα πληρώνουμε!
Περαστικά μας…
  • Το σκίτσο του ΚΥΡ είναι τόσο χαρακτηριστικό για το πώς αισθάνεται σήμερα ο μέσος Έλληνας.
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά και θα θυμάστε ότι για να περνάτε καλά πρέπει εσείς να σκοτώσετε τις σκοτούρες πριν σας σκοτώσουν αυτές…
  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.omegadocumentaries.com η επικοινωνήσετε με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου