Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συνεργασίες Συλλόγων-Φρεσκάδα στον «Αιγιαλό» Σάμης

Είναι κοινό μυστικό ότι οι άνθρωποι και δει οι Κεφαλλονίτες με την πλέον αγέρωχη, επίμονη και κυριαρχική προσωπικότητα, δυσκολευόμαστε να τα βρούμε ο ένας με τον άλλο, πολλών δε όταν η επαφή ξεπερνά την δυαδικότητα και εκτείνεται σε περισσότερους ή δυσκολότερα σε πολύ περισσότερους.

Η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο επίπονη όταν προσπαθούμε με βάση την κοινή λογική να συγκεραστούμε, να συνενώσουμε ομοειδής πρωτοβουλίες συλλόγους με ίδια ή ανάλογα ενδιαφέροντα και δράσεις.
Συνήθως αντί να επικρατεί σύνεση ώστε να πορευτούμε από κοινού υπηρετώντας τον αυτό σκοπό, συχνά οδηγούμαστε σε προστριβές καθώς πρυτανεύει δυστυχώς, ο ηγεμονικός, εγωκεντρικός και ανταγωνιστικός Κεφαλλονίτικος για να μην πω επτανήσιος εαυτός μας. Για όλους όσους δραστηριοποιούμαστε ομαδικά πολιτιστικά ή αθλητικά η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η σύμπνοια και η εύρεση χρυσής τομής τόσο στην μεταξύ μας συνεργασία όσο και στην επαφή με άλλους οι οποίοι έχουν κοινή σκέψη, δράσεις και στόχους. Καιρός όμως είναι να περάσουμε επί της ουσίας από το εγώ στο εμείς , από το άτομο στην ομάδα, από τον σύλλογο στους συλλόγους.
Θέλει προσπάθεια επιμονή και πνευματική άσκηση προκειμένου να πειθαρχήσουμε στο ατίθασο εγώ μας και να το εντάξουμε συντροφικά στο σύνολο. Και δεν υπάρχει θαρρώ άλλος τρόπος τουλάχιστον για αρχή από το να παντρέψουμε δράσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά. Δηλαδή συλλόγους και ομάδες που δεν δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο αλλά ο ένας μπορεί να πλαισιώσει την προσπάθεια του άλλου ώστε να προσθέσει την διαφορετικότητα σε μία διοργάνωση και να αυξήσει το κοινό –αποδέκτη της χωρίς δυστοκίες και προσκόμματα. Πχ ένας αθλητικός σύλλογος μπορεί να συνεργαστεί με έναν αθλητικό σύλλογο άλλου αντικειμένου, αφήνοντας ισότιμο χώρο ή έναν πολιτιστικό όπου θα διανθίσει ψυχαγωγικά την προσπάθεια. Δεν μοιράζεται έτσι η ίδια πίτα σε πολλά κομμάτια αλλά οι παραβρισκόμενοι απολαμβάνουν μία ποικιλία ειδών. Άλλωστε τα ετερώνυμα έλκονται αξιωματικά.
Αυτήν την λογική την ενστερνίζονται πλέον πολλοί οργανώνοντας δρώμενα που ο ένας σύλλογος αγκαλιάζει έναν άλλον άλλου αντικείμενου επάγοντας μια υγιή εξέλιξη χωρίς προστριβές και διεκδικήσεις για αναγνώριση, προβολή και διάκριση στον ίδιο χώρο και στις ίδιες δράσεις.
Στα πλαίσια αυτά κινείται και ο Αιγιαλός Σάμης. Ένας παλαιός σύλλογος με ένα νεοσύστατο ΔΣ προσφέρει φρεσκάδα, κέφι, δημιουργικότητα και θετική αύρα στην Σάμη. Μία ανάσα νεανικής πνοής πλαισιώνει την γνώση και την εμπειρία των παλαιών χαρίζοντας απλόχερα ζωντάνια και όραμα. Κυρίως όμως σκέφτονται σύγχρονα, καινοτόμα, επιδιώκουν να δώσουν το χέρι σε εμάς, σε εσάς σε όλους όσους μπορούν να ενισχύσουν το διαφορετικό, το διευρυμένο, το συλλογικό.
Με μουσική χορό και διάθεση για κούλουμα, διάθεση για γιορτή, τα μέλη του συλλόγου και το ΔΣ πρόσφατο στην ηγεσία , έδωσαν πρόσφατα χρώμα, άρωμα, γεύση παράδοσης μεταφορικά και κυριολεκτικά στην όμορφη πλατεία της Σάμης αποδεικνύοντας περίτρανα, την ανανέωση και την δημιουργικότητα που εισήγαγαν στο νησί.
Το νέο ΔΣ του συλλόγου
ΠΡΟEΔΡΟΣ:ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α’:ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΑΡΤΕΜΗ
ΤΑΜΙΑΣ:MΑΡΚΕΤΟΥ ΠΟΠΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β’:ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΕΛΗ: ΑΡΤΕΛΑΡΗ ΝΤΕΡΟΖΑΡΙΟ ΑΛΙΚΗ
ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ ΣΟΥΛΑ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΡΕΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΟΥ ΛΙΖΑ
Για όσους δεν γνωρίζουν , αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέες κοπέλες που υπό την καθοδήγηση παλαιών στελεχών υπόσχονται να κάνουν την διαφορά.
Με νέα διάθεση και νέα σύσταση πλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης Αιγιαλός, ο οποίος έχει διαγράψει σπουδαία πορεία έως σήμερα.
Όπως εύστοχα μας είπαν οι εκπρόσωποί του :
«Ο Στόχος μας, συνίσταται στο να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά, να μάθουμε αλλά και να διδάξουμε. Να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού και να ξεφύγουμε από κλισέ στερεότυπα, με σκοπό τη χάραξη μιας ακόμα πιο λαμπρής πορείας και το άνοιγμα νέων μονοπατιών στην διασκέδαση και την γνώση, με σεβασμό στην παράδοση, πίστη στην καλή διάθεση, αφοσίωση και δημιουργικότητα.
Σκοπός μας μέσω της εφευρετικότητας και της συνεργασίας να γίνουν νέα πράγματα στον τόπο μας, να ενώσουμε κόσμο διαφόρων ηλικιών και να δείξουμε πως με μεράκι και δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Η ποικιλία των χαρακτήρων που απαρτίζει τον Σύλλογό μας, είναι λαμπρό παράδειγμα για όσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι μαζί. Ανοιχτοί πάντα σε νέες προτάσεις, έχουμε βάλει στόχο να διατηρήσουμε την υπάρχουσα δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος, άλλα και να εντάξουμε ακόμα πιο πολλές δράσεις, να τις κάνουμε θεσμό και να δουλέψουμε διασκεδάζοντας..
Ελπίδα μας…. να μας πιστέψετε και να μας στηρίξετε!»
Εμείς ως Σύλλογος Δρομέων Κεφαλληνίας παραμένουμε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία που θα συμβάλει στην ανάταση της περιοχής της Σάμης αλλά και του νησιού μας γενικότερα. Καλούμε και όλους εσάς, μαζί με όλους εμάς, σε ανάλογες κοινές προσπάθειες προκειμένου να επικεντρωθούμε σε όλα ως μας ενώνουν και όχι σε αυτά που τρέφουν τον εγωκεντρισμό μας, μας διαιρούν και μας αποδυναμώνουν, ως τόπο, ως προορισμό και ως κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου