Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Νεκρός από σφαίρα βρέθηκε ο Θεοδόσης η φώκια μασκότ της Ίου που ομόρφυνε τα καλοκαίρια μας

Ο μικρός Θεοδόσης που έγινε γνωστός ως η μασκότ της Ίου και οι φωτογραφίες του στις παραλίες του νησιού και στο λιμάνι έκαναν το γύρο του διαδικτύου συχνά, βρέθηκε νεκρός σήμερα σε παραλία του νησιού από πυροβολισμό!
Ηδυσάρεστη είδηση που μας ήρθε από τον Ίο έρχεται να προστεθεί στα περιστατικά φρικιαστικών εκτελέσεων θαλάσσιων ζώων και θηλαστικών των τελευταίων μηνών. Ο Θεοδόσης, μία αρσενική μεσογειακή φώκια είχε από το 2015 τραβήξει την προσοχή του κόσμου και των επισκεπτών με τις συχνές επισκέψεις και τις «βόλτες» του στην στεριά.
12472314_1744978005720425_5583309880706860426_n
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.naxospress.gr, ο Θεοδόσης εντοπίστηκε σήμερα νεκρός στην παραλία της Αγίας Θεοδότης στην βορειοανατολική Ίο.
theodosis-fokia-maskot-iou-1
Οι κάτοικοι του νησιού είχαν αγκαλιάσει τον Θεοδόση ο οποίος σε κάθε εμφάνιση του συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα και πολλές επιδείξεις αγάπης. Η οργάνωση για την προστασία της μεσογειακής φώκιας MΟm είχε ζητήσει από τον κόσμο να είναι προσεκτικός στις εκδηλώσεις του και να μην επιδιώκει την προσωπική επαφή για να μην τραυματίσει τον μικρό που κινδύνευε από την εξοικείωση με τους ανθρώπους.
22557673_fokia-limghandler
Δυστυχώς σήμερα αποδεικνύεται πως αυτή η εξοικείωση ήταν ο λόγος που του στερήθηκε η ζωή. Σε επικοινωνία του mediafree.gr με το λιμεναρχείο της Ίου, μάθαμε πως ενημερώθηκαν από τηλεφώνημα κατοίκου για την ύπαρξη νεκρής φώκιας στην παραλία και ανακάλυψαν πως επρόκειτο για τον εμβληματικό Θεοδόση.
theodosis-fokia-maskot-iou-7
Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου είχαν αναλάβει την προστασία του και το περιστατικό συνέβη σε μέρος της δικαιοδοσίας τους. Από Δευτέρα αναμένεται να επιληφθεί του θέματος ο αρμόδιος, για να διεξαχθούν οι κατάλληλες έρευνες που ελπίζουμε να οδηγήσουν στην σύλληψη του δράστη.
theodosis-fokia-maskot-iou-5
Ο Θεοδόσης υπολογίζεται πως γεννήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Ίου στα τέλη του 2014 και άρχιζε να εμφανίζεται μεταξύ Ίου και Ηρακλειάς περίπου έναν χρόνο μετά. Από τότε και κάθε καλοκαίρι έκτοτε, είχε εντοπιστεί άπειρες φορές στις παραλίες ανάμεσα στους λουόμενους, αλλά οι πιο χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του από το λιμάνι της Ίου.
Η μικρή αρσενική φώκια έβγαινε συχνά στο πάρκινγκ και τους τριγύρω χώρους του λιμανιού, κυρίως την εποχή που άλλαζε τρίχωμα και επιζητούσε πιο άγριες επιφάνειες για να ανακουφιστεί.
12794555_1088028524595019_4616322355346802604_n
Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο φτωχό για την χώρα μας και για τα δύο νησιά που είχαν αγαπήσει τις καθημερινές του επισκέψεις. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί ήταν τόσο «σημαντικό» σε κάποιον να εξαφανίσει ένα ζώο που δεν ενοχλούσε πραγματικά κανέναν και πρόσφερε τόση δημοσιότητα στο νησί. Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που τον αγάπησαν και εκτιμούσαν την παρουσία του, είχαν φτιάξει μία σελίδα στο facebook για να ενημερώνουν για τα νέα του.
theodosis-fokia-maskot-iou
Εκτός από απειλούμενο είδος των μεσογειακών θαλασσών, οι φώκιες είναι και μοναχικές καθώς επιλέγουν πιο απομονωμένα μέρη χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Εμφανίσεις σαν τη δική του μας θύμιζαν την ομορφιά της θαλάσσιας ζωής και την υποχρέωση μας να την διατηρήσουμε ως μέρος της ομορφιάς και βιωσιμότητας κάθε τόπου. Δυστυχώς για τον Θεοδόση, που μοίραζε μόνο χαμόγελα, είναι πολύ αργά.
πηγη  http://www.mediafree.gr/nekros-apo-sfera-vrethike-o-theodosis-fokia-maskot-tis-iou-pou-omorfyne-ta-kalokeria-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου