Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το εβδομαδιαίο θέμα μας - Αλήθειες που όταν λέγονται ερνηνεύονται λάθος...

Επειδή Παγκοσμίως, η βλακεία είναι ανίκητη, κάποιοι συμπολίτες μας, θεωρούν πως μπορούν να την διαχειρίζονται σε βάρος των υπολοίπων , με την υστερόβουλη σκέψη,πως μπορούν να το κάνουν,περνώντας οι πραγματικές τους προθέσεις,απαρατήρητες.Ενδύονται τον μανδύα του πατρωτισμού ,πουλώντας μας χαρακτήρα εθνοσωτήρα,που νοιάζονται και καλά, για την καθαρότητα της φυλής μας, περισσότερο αυτοί,από όλου εμάς ,τους υπόλοιπους.

Ο λόγος,έχει σχέση με τους Σύριους πρόσφυγες,που πέρα από τα όποια προβλήματα επιβίωσης στην καθημερινότητά τους,σε ορισμένες περιοχές,αντιμετωπίζουν, πρόσθετο πρόβλημα ,στο στοιχειώδες και αναφέρετο δικαίωμα ενός ανθρώπου,που είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην γνώση,όπως αυτή παρέχεται στο σχολείο. Αυτό συμβαίνει με κάποιους "ανησυχούντες πατριώτες"συμπολίτες μας, στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, που επιμένουν να επιρρεάζουν και άλλους με τις αρνητικές ξενοφοβικές τους απόψεις,ώστε να μην δέχονται στο σχολείο της περιοχής,τα παιδιά των Σύριων μεταναστών. Αυτή η "ανησυχία", μας γυρίζει,χρόνια πίσω,σε σχέση με το πώς κάποιοι χαρακτηρίστηκαν “πατριώτες” στα χρόνια της Ναζιστικής κατοχής ,από την Χιτλερική Γερμανία,τότε,που πόνεσε η Ελλάδα πολύ και που πονάει ακόμη,από τους εφιάλτες της .Τότε που κάποιοι φρόντισαν να βαφτίσουν ,τους πάσης φύσεως και μορφής στυλοβάτες του φασιστικού καθεστώτος.......δοσίλογους,μαυραγορήτες και λοιπούς ,συνεργάτες του δυνάστη ΓΕΡΜΑΝΟΎ ΦΑΣΊΣΤΑ κατακτητή, ως...... "Εθνικόφρονες ή Εθνικιστές πατριώτες" τρομάρα τους,επιβεβαιώνοντας μοναδικά την ρήση του Σάμουελ Τζόνσον,πως" το τελευταίο καταφύγιο κάθε καθάρματος είναι η ένδυση του ρούχου,του πατριωτισμού”.

Να θυμίσουμε λοιπόν,πως σε παρόμοιες στιγμές, αιώνες αρκετούς πίσω,όταν και τότε τα χρόνια ,τα σκέπαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκαλβιά,από μιά άλλη επάρατη κατοχή, όπως υπήρξε η Ρωμαϊκή κατάκτηση,για την Ελλάδα και τους Έλληνες,πως ο τελευταίος , "Ελληνας" στην συνείδηση,διευθυντής της Ακαδημίας Πλάτωνος,που αντιστάθηκε στο οριστικό κλείσιμο της σχολής,το 529 από τον Ρωμαίο Ιουστινιανό ,ήταν ο Δαμάσκιος που ήταν Σύριος στην καταγωγή.Ο Ελληνιστής Φιλόσοφος Λιβάνιος επί Βυζαντίου και δάσκαλος του Μ.Θεοδόσιου και του Ιουλιανού σεβαστός και αποδεκτός φίλος του Μεγάλου Βασιλείου,της Ορθοδοξίας,επίσης ήταν Σύριος. Σύριοι,ελληνόφωνες ήταν επίσης ο έταιρος των Τριών Ιεραρχών της Ορθοδοξίας,ό Ιωάννης ο Χρυσόστομος ,όπως και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και άλλοι όπου "ούκ εστί αριθμός" από την πλευρά των Ελληνιστών και των Ορθοδόξων. Οφείλουν επίσης, να αντιληφθούν,οι ανησυχούντες “πατριώτες" φίλοι μας,πως δεν εξισλαμιστήκαμε ,τα χρόνια της Τουρκικής κτηνωδίας που διήρκησε αιώνες,και θα εξισλαμιστούμε τώρα ; Επομένως ,πέρα από το ανθρωπιστικό μας καθήκον που είναι σύμφυτο με την Ελληνικότητά μας,μιά άλλη παράμετρος που ζητά την αποδοχή μιάς διαφορετικής μεταχείρισης,έχει σχέση με τους πολίτες της φίλης χώρας Συρίας,που ζούν στιγμές δράματος,όπως εκείνες που ζήσανε οι παπούδες μας και οι γονείς μας, μετά την μικρασιατική καταστροφή του 22ο,στιγμές, που περικλείει, κάθε προσφυγιά ,έτσι κι αλλοιώς. Την Ιστορική αλήθεια,επομένως είναι καλό ,όχι μόνο να την γνωρίζουμε,αλλά και να την λέμε σωστά όταν πρέπει και όχι λάθος....

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ:

Tim Sidiropoulos ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ,
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΗΡΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ; ΤΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΙΣ; ΕΔΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝ ΡΩΤΗΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ!! ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!! ΑΛΛΑ ΟΙΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΑΜΑΣΚΙΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ!! ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΛΙΒΑΝΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ...ΑΝ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΠΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΟΛΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ....ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ!! ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ!!!

Sotiris Kapotis Σωστός.

Vilma Evaggelia Alexandri Με μία παρατήρηση ναι στους κυνηγημένους από πόλεμο Σύριους ,τι ζητάνε όμως εδώ τόσοι πακιστανοί και αφγανοί;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου