Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Τι πρόκειται να συμβεί; – Ταξιδιωτική Οδηγία από το Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε αμέσως την Τουρκία»


Τα ισραηλινά Μέσα μεταδίδουν ότι ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, Εϊτάν Μπεν Νταβίντ, προειδοποίησε τους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκεφθούν την Τουρκία και τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, καλώντας όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν αμέσως.
Ενώ η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως «δευτερεύουσα απειλή», η απειλή για Σινά ορίζεται ως ακραία.
Στην ταξιδιωτική οδηγία αναφέρεται ότι υπάρχει φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές, ιδιαίτερα στις χώρες όπου έχει παρακλάδια το Ισλαμικό Κράτος: Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία.
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή οι τζιχαντιστές έχουν υψηλό κίνητρο για να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη, Ρωσία και Ινδία.
«Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσανασχέτηση του Ισλαμικού Κράτους, τόσο περισσότερες θα είναι οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μπεν Νταβίντ.
«Το Ισραήλ δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της απειλής, αλλά οι Ισραηλινοί πρέπει να έχουν επίγνωση. Δεν υπάρχει ειδική προειδοποίηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους Ισραηλινούς να είναι προσεκτικοί στα πολυσύχναστα μέρη και να παραμένουν μακριά από την πολυκοσμία».
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνιστά επίσης στους Ισραηλινούς να μην επισκέπτονται την Τουρκία, και αν βρίσκονται ήδη εκεί, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική οδηγία δεν ισχύει για το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, μέσω του οποίου ταξιδεύουν δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί προς άλλους προορισμούς.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η Ιορδανία και η Αίγυπτος δεν θεωρούνται προορισμοί υψηλού κινδύνου, λόγω της συνεργασίας [του Ισραήλ] με τις υπηρεσίες πληροφοριών σε αυτές τις χώρες, εξακολουθεί να υπάρχει η σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς.
Όσον αφορά την απειλή της σιιτικής τρομοκρατίας από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, ο Μπεν Νταβίντ προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να είναι υπαρκτή, αναφέροντας ότι ενδέχεται να υπάρχει σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινούς στόχους.
«Μπορεί να μην υπάρχει άμεση απειλή όπως στο παρελθόν, αλλά εμείς τους παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία», δήλωσε.
http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=21649:2017-03-29-16-32-54&catid=42&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου