Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757 – 2017


«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα» [22.04.17] από kefalonitiscom


Η Katerina Foka πρόσθεσε 5 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: ΡΙΦΟΡΤΣΟ !!! Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ — στην τοποθεσία Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Κέφαλος".
Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τo Σάββατο στο Δημοτικό Θέατ...
KEFALONITIS.COM
Με επιτυχία η εκδήλωση «Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757 – 2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο »

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» διοργάνωσε τo Σάββατο 22 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, την  εκδήλωση με τίτλο :«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757 – 2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο » .



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Βαλλιανάτος, ο Δημοτικός σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης , ο πρόεδρος της Εταιρίας Κεφαλληνιακών Ιστορικών ερευνών κ. Ηλίας Μπεριάτος και πολλοί άλλοι.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του προέδρου του συλλόγου κ. Διονύση Φωκά ο οποίος ανέφερε ότι σκοπός της  εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν άγνωστες πληροφορίες, ακόμα και πριν από την 20η Απριλίου 1757, ημερομηνία που έγινε πρωτεύουσα το Αργοστόλι. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ.


Η  Μαντολινάτα των Νέων της Κεφαλληνίας , υπό την διεύθυνση του κ. Σωκράτη Μπένου έπαιξε Επτανησιακές και Κεφαλονίτικες καντάδες. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον  κ. Διονύση Γαρμπή,  ταμία της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, ο οποίος αναφέρθηκε στα «Στοιχεία για την κοινωνία του Αργοστολίου 120 χρόνια πριν γίνει πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς». Ο κ. Παναγιώτης Δ. Καγκελάρης, διπλωμάτης, Συλλέκτης και Συγγραφέας,  αναφέρθηκε στις «Ειδήσεις από τα πρώτα 50 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς». Στη συνέχεια ακολούθησε ένα trailer από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο σύλλογος για τα 260 χρόνια που είναι πρωτεύουσα το Αργοστόλι και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Η κα Μαριολένη Νεοφύτου πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά» παρουσίασε άγνωστες φωτογραφίες  από το παλιό Αργοστόλι. Οι ομιλίες έκλεισαν με τις ομιλίες του κ. Σπυρίδων Καββαδία, Δρ. Βιολόγος, καθηγητής του 1ου Λυκείου Αργοστολίου και του Γραμματέα   του “Ριφόρτσο” Καππάτου Ορέστη με θέμα  «Γέφυρα Δεβοσέτου, η γέφυρα της καρδιάς μας, η έκφραση της θέλησης των αδάμαστων ανθρώπων».


Στη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικά από το Λύκειο Ελληνίδων - Παράρτημα Αργοστολίου με μια όμορφη παράσταση και κέρασμα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ριφόρτσο καθώς και επισήμων πάνω στη σκηνή. Μετά το πέρας της εκδήλωσης  ακολούθησε Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων.


Ευχαριστούμε  από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσής μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλλαν το γεγονός και το  κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.



        Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου