Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Θρίλερ στο τουρκικό δημοψήφισμα: Μπροστά το «ναι» αλλά με πτωτική τάση



Στην Τουρκία πάντως πρέπει να ' χει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία. 
Πρώτα βγαίνουν τ' αποτελέσματα και μετά ψηφίζουν
Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων του τουρκικού δημοψηφίσματος, που θα κρίνει τη μορφή που θα έχει στο μέλλον η Τουρκική Δημοκρατία. Το «ναι» έχει προβάδισμα, αλλά με πτωτική τάση. Οριακά μπροστά το «όχι» σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα. Θα καταμετρηθούν και τα ψηφοδέλτια χωρίς επίσημη σφραγίδα, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εκλογών, προκαλώντας αντιδράσεις. Στο 86% το ποσοστό συμμετοχής.


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το «ναι» προηγείται με 51,7%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 88% των ψήφων το ποσοστό του «όχι» βρίσκεται οριακά πάνω από το 50%. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το cnn turk, στην Αγκυρα με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, το «όχι» προηγείται οριακά με 50,4%. Το cnn turk δίνει και την Κωνσταντινούπολη «κόκκινη», δηλαδή ότι το «όχι» προηγείται, με ποσοστό 51% σε καταμετρημένο 98% ψήφων.

Αν και αρχικά το ποσοστό υπέρ του «ναι» εμφανιζόταν πολύ υψηλό, στη συνέχεια, με την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων εκλογικών τμημάτων, η τάση είναι σαφώς πτωτική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το anadolu, στο 90% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, το «ναι» ήταν μπροστά με 52,8%. Στο 75% των ψήφων, το «ναι» ήταν μπροστά με 54,6%. Νωρίτερα, είχε μεταδώσει ότι στο 50% των ψήφων, το «ναι» προηγείται με 57%.

Τα πρώτα αποτελέσματα που μετέδωσε το NTV έδειχναν ότι με καταμετρημένο το 24% των ψήφων, το «ναι» συγκέντρωνε ποσοστό 63%. 

Ευρωπαίοι παρατηρητές των εκλογών έδιναν 61,8% στο «ναι», στο 30% των ψήφων.

ΠΗΓΗ http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου