Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ε.Α.Σ. : Επίκαιρη ενημέρωση ντόπιων Αμπελουργών


Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης  εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή του Κεφαλλονίτη και Θιακού επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη Αμπελουργού της Ρομπόλας, του Βοστιλιδιού, του Τσαουσιού, του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης ώστε, να διαπιστώνονται έγκαιρα πιθανές προσβολές από τα παράσιτα στα αμπέλια.  
Η βλαστική ανάπτυξη του αμπελιού αυτή την περίοδο είναι ταχύτατη, με αποτέλεσμα να σχηματίζει συνεχώς νέους ιστούς, οι οποίοι είναι επιδεκτικοί μολύνσεων ενώ οι θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη του περονόσπορου και ωιδίου (χολέρα). Για τον λόγο αυτό τα αμπέλια χρειάζεται να είναι καλά προστατευμένα.

Προκειμένου οι Αμπελουργοί να προλάβουν πιθανή αρρώστια των αμπελιών τους και κατ’ επέκταση μείωση του εισοδήματός τους, συνίσταται προληπτικός ψεκασμός με θειοχαλκίνη ή/και θεραπευτικά, μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα. Για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και αποφυγή εμφάνισης φαινόμενων ανθεκτικότητας του μύκητα που προκαλεί ωίδιο (χολέρα) συνίσταται εναλλαγή των ωιδιοκτόνων - παρεμποδιστών - με άλλα κοινά σκευάσματα. Στο στάδιο της άνθησης συνίσταται επίπαση με θειάφι (σκόνη ή βρέξιμο) προσέχοντας πάντοτε αν οι θερμοκρασίες υπερβούν τους 28-30 βαθμούς.
Ο Ε.Α.Σ., ως σταθερός και συνεχής συνεργάτης των ντόπιων Αμπελουργών τονίζει την κεφαλαιώδη σημασία της πρόληψης για υγιείς αμπελώνες αφενός και αφετέρου της ορθής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων σχετικά με τη συνδιαστικότητα, την αναλογία, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ανθρώπινης δηλητηρίασης.
                         Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου