Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

“Χρυσός” ο Σάββας Καππάτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Ο Σάββας Καππάτος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το «2017 World Masters Games» το οποίο διοργανώνεται από τον οργανισμό «The International Masters Games Association» (IMGA) και περιλαμβάνει ευρεία γκάμα αθλημάτων. Το εν λόγω πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 21 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου και είναι το μόνο στο οποίο δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την ηλικία.
Ο ομογενής Σάββας Καππάτος, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε με την ελληνική αντιπροσωπεία και έζησε ανεπανάληπτες στιγμές.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να βρίσκεσαι στο βάθρο και να βλέπεις την γαλανόλευκη να υψώνεται στο υψηλότερο σημείο και το γήπεδο να αντηχεί από τον εθνικό ύμνο», είπε συγκινημένος ο κ. Καππάτος.
Ερωτηθείς εάν είναι το πρώτο μετάλλιο, ανέφερε ότι το πρώτο βραβείο ήταν το αργυρό το οποίο έχει λάβει το 2000 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Ορλάντο της Φλόριδας, ενώ το δεύτερο ήταν έναν χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κεφαλονιά όπου κέρδισε το χρυσό.

Στις 8 Μαρτίου 2013 κατέκτησε την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Αμερικής στη Νέα Ιερσέη. Παράλληλα είχε κατακτήσει και χάλκινα μετάλλια Πρωτάθλημα που είχε πραγματοποιηθεί στο Κουσάντασι της Τουρκίας και στο Τορίνο της Ιταλίας.
Ο Σάββας Καππάτος είναι 72 ετών και θεωρείται ο μεγαλύτερος σε ηλικία Ελληνας αρσιβαρίστας ο οποίος κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Γεννήθηκε το 1945 στην Κεφαλονιά και από την ηλικία των 16 ετών συμμετέχει στα πρωταθλήματα.
«Η πρώτη συμμετοχή μου ήταν στο Εφηβικό Πρωτάθλημα Ελλάδας στο οποίο συμμετείχε και Χρήστος Ιακώβου, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, ο οποίος με τον Πύρρο Δήμα χάρισε πολλά χρυσά μετάλλια και στιγμές δόξας στην Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Καππάτος.
Ερωτηθείς για την ενασχόλησή του με την άρση βαρών επεσήμανε ότι είναι ερασιτεχνική και τόνισε ότι ακόμη και τα έξοδα της συμμετοχής τους στο «2017 World Masters Games» τα κάλυψαν εξ ιδίων και με χορηγίες φίλων.ψΟ Σάββας Καππάτος αθλείται τέσσερις φορές την εβδομάδα τόσο όταν βρίσκεται στην Κεφαλονιά, όσο και στη Νέα Υόρκη.
Ο κ. Καππάτος ανήκει στην πρώτη γενιά των μεταναστών. Ηρθε στη Νέα Υόρκη το 1969 λίγο διάστημα μετά την απόλυσή του από το Πολεμικό Ναυτικό και όπως πολλοί άλλοι συμπατριώτες του εργάστηκε στα εστιατόρια. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Αμβροσιάτου με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια την Ελένη και την Βίκυ.
Τα τελευταία χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του μοιράζεται τον χρόνο μεταξύ Νέας Υόρκης και Κεφαλονιάς. Μετά το Πρωτάθλημα στη Νέα Ζηλανδία επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει μέχρι και τον Ιούλιο για να παραστεί στο γάμο της κόρης του.
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας  &  http://e-kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου