Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

«ναιετάω δ' Ιθάκην ευδείελον: εν δ' όρος αυτή Νήριτον εινοσίφυλλον, αριπρεπές: αμφί δε νήσοι πολλαί ναιετάουσι μάλα σχεδόν αλλήλησι, Δουλίχιόν τε Σάμη τε και υλήεσσα Ζάκυνθος. αυτή δε χθαμαλή πανυπερτάτη ειν αλί κείται προς ζόφον, αι δέ τ' άνευθε προς ηώ τ' ηέλιόν τε», (Οδ. ι, 21-26) «Πατρίδα μου είν΄ η Ιθάκη η ξέφαντη, με το καμαρωμένο το Νήριτο, το φυλλοσούσουρο βουνό της, κι ένα γύρο νησιά πολλά προβάλλουν, όλα τους κοντά κοντά βαλμένα, η Σάμη, η δασωμένη Ζάκυθο και το Δουλίχιο· κι είναι η Ιθάκη χαμηλή, στο πέλαγο ψηλά ψηλά, στη δύση, μα τ΄ άλλα αλάργα στου ήλιου βρίσκουνται και στης αυγής τα μέρη». (μετάφραση Καζαντζάκη-Κακριδή )

(Απο Αβρααμ-  που  με  ρωταει,, "Γιώργο ο Ομηρος  αναφερει πουθενά ότι η Ιθάκη ήτανε Νησι???") 



kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
και

5 σχόλια σε



ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
  1. Φίλε μου «Πόρος» πολλά έχουν μαζευτεί σχετικά με την Ομηρική Ιθάκη, εγκυκλοπαίδεια έγινες!!
    Μήπως πλέον θα πρέπει να ψάξουμε όλοι μαζί να βρούμε 5 – 6 ή και περισσότερα κρίσιμα και χαρακτηριστικά σημεία για την Ιθάκη και να τοποθετηθούμε ο καθένας από την πλευρά του και την άποψή του?
    Αυτό βέβαια θέλει δουλειά και όρεξη από τους συμμετέχοντες, που αρχικά κατόπιν σκέψης θα μπορούσαν να προτείνουν τα σημεία που νομίζουν ό,τι είναι καθοριστικά και απαραίτητα για την απόδειξη του τόπου της Ομηρικής Ιθάκης.
    Προτείνω αυτό γιατί αρχίζει να γίνεται λόγω ύλης κουραστικό μα και ακατόρθωτο να συνεννοούμαστε.
    Σπ.Ρ. 


  2. Φίλε Πόρος μάθε πρώτα να γράφεις τον συγγραφέα-συγγραφέα και όχι συγραφέα, μάθε να γράφεις σωστά την θεωρία-θεωρία και όχι θεωρεία όπως την γράφεις TΡΕΙΣ φορές και μετά αν δεν σε καταδικάσουν για βιασμό της ελληνικής γλώσσης, μας λες τις ομηρικές θεωρίες.
    ΑπάντησηΔιαγραφή





    1. Εντάξει Takis μας.
      Εσύ άμα σου δείχνουνε το φεγγάρι να κοιτάς τι χρώμα έχει το δάχτυλο.
      Κά κα κα κα κα.
      Διαγραφή

  3. http://porosnews.blogspot.gr/2016/01/blog-post_517.html

    Δεκτη η σωστη παρατηρηση σου,,φιλε Τάκη,, ζητω συγνωμη,αλλα οπως απαντω και στην αναρτηση,, δημοσιευσης των σχολιασμων,,τα λαθη μου ειναι τακτικότατα,, λόγο μή ελένχου, και προς βιασύνης,, να κάνω αναρτησεις,, μην χάνω χρόνο! Μερικά είναι τραγικά,, αλλά ελπίζω αυτό να μην εκμηδενίζει την προσπάθεια στο να συγκεντρωθουν όλες οι θεωρίες με Γιώτα,, και να γίνει ένας ομορφος διάλογος σε οσους μας ενδιαφέρει το θέμα Ομηρικής Ιθάκης,, γιατι νομίζω μας αφορά όλους

  4. Οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Μεταλληνό για την ανάρτηση "Giovanni Antonio Ghega, 1787, χάρτης φρουρίου Άσσου Κεφαλληνίας".
    Δυστυχώς είναι χαμηλής ευκρύνιας και δεν έχω τη δυνατότητα να ξεχωρίσω όλες τις λέξεις. Δεξιά εκεί που γράφει «Molin da Vendo» ήταν το δεύτερο λιμάνι που μερικοί ψάχνουν μεταφράζοντας κατά μία έννοια τη λέξη «αμφίαλος» στα Ομηρικά μας.
    Προφανώς ο Τζιοβάνης είδε τη βάση (που υπάρχει ακόμα) του γκρεμισμένου τότε φάρου και την πέρασε για ανεμόμυλο! Χα χα.
    Διευκρινιστικότατο και το Porto per Barche (λιμάνι για σκάφη) και γραδαρισμένα νερά! Όχι παίζουμε!
    Μετά δέκα χρόνια από αυτή τη έκδοση υπάρχει άλλη των δημοκρατικών Γάλλων πολύ πιο λεπτομερής και με διαφορετική ρυμοτομία εντός του φρουρίου που με είχε μπερδέψει λίγο.
    Φαίνεται οι Γάλλοι είχαν σοβαρά και μεγαλεπήβολα σχέδια για το φρούριο αλλά δεν πρόλαβαν να τα πραγματοποιήσουν.

    Πέρα από όλα αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέσα από μια ερασιτεχνική προσπάθεια και καλοπροαίρετη συνεργασία συλλογής πληροφοριών, μπορούμε να προσφέρουμε πολλά καλυτερεύοντας την εικόνα αυτού του τόπου, γιατί οι επαγγελματίες του είδους κατά τη γνώμη μου το μόνο ενδιαφέρον που έχουν είναι «το μεροκάματο να πέφτει»…
    Έτσι θα αποφεύγονται και λάθη όπως σε πολύ πρόσφατη τοπική έκδοση βιβλίου ιστορικού περιεχομένου, παρουσιάζεται γκραβούρα του παλιού φρουρίου της Κέρκυρας σαν το κάστρο της Άσσου Κεφαλονιάς.
    Κάπου λοιπόν πρέπει να λειτουργήσουμε πιο συγκεντρωτικά γιατί έχοντας ο καθένας το ηλεκτρονικό blog - μπαϊράκι του χανόμαστε.
    Βέβαια πώς να αλλάξει τη νοοτροπία αιώνων κανείς?
    Ένα νησί 365 χωριά!!
    Μην ξεχνιόμαστε κιόλας…

    Χα χα χα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου