Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δραματικό για την υγεία, στη χώρα μας. To 80% δεν κάνουν πλέον προληπτικές εξετάσεις (έρευνα)


 ,
Μεγάλη μελέτη που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2017, επικεντρώθηκε σε υγιή άτομα που είχαν επιδείξει προληπτική συμπεριφορά παλαιότερα. Δηλαδή τα περασμένα χρόνια, παρακολουθούσαν την κατάσταση της υγείας τους και τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο έκαναν προληπτικές εξετάσεις (βιοχημικές, παπ τεστ, καρδιογράφημα, υπερήχους και κάποιοι πιο εξειδικευμένα έκαναν ακτινογραφία θώρακος, έλεγχο ελιών του σώματός τους, οστεοπόρωσης κλπ.
Το δείγμα της μελέτης ήταν 2.000 άτομα, που όλα κάποια στιγμή παλαιότερα είχαν κάνει προληπτικές εξετάσεις. Η μελέτη έγινε τηλεφωνικά. Ο λόγος που επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον σε αυτά τα άτομα ήταν ότι διαπιστώθηκε ιδιαίτερα από τις αρχές του χρόνου μεγάλη αποχή από ιδιωτικούς χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας ατόμων που έκαναν εξετάσεις για προληπτικούς καθαρά λόγους.
Η πρόληψη της υγείας αποτελεί στις μέρες μας σημαντικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των ατόμων και ελαχιστοποίησης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας. Κύριο συστατικό της είναι η προσπάθεια αποφυγής του «κινδύνου», των συμπεριφορών δηλαδή που μπορούν τόσο έμμεσα όσο και άμεσα να οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών από τα άτομα. .....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου