Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς Ιθάκηςγια την απεργία της 17 Μαϊου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ψηφίζεται στις 18 Μάη το 4 μνημόνιο. Δεν χρειάζονται πολλά για να κατανοηθούν τα μέτρα, αρκεί η παράθεσή τους. Μειώνουν το αφορολόγητο. Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ. Φόρο θα πληρώνουν πλέον και όσοι αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα. Καταργούν ουσιαστικά το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μειώνουν όσα επιδόματαa κοινωνικής πρόνοιας απέμειναν, όπως το επίδομα ανεργίας με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Μειώνουν εκ νέου τις συντάξεις. Καταργούν την Κυριακή αργία κατά απαίτηση των πολυεθνικών. Μακροπρόθεσμα το μέτρο επιδρά και στους εργαζομένους στα φροντιστήρια, με δεδομένο ότι η εργασία την Κυριακή (επιτηρήσεις, αναπληρώσεις κ.α.) θεωρείτο μέχρι σήμερα εργασία σε μέρα αργίας και αμείβονταν με την ανάλογη προσαύξηση. Ιδιωτικοποιούνται περαιτέρω ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, υποδομές δηλαδή τις οποίες οι εργαζόμενοι δημιούργησαν και σε αυτούς ανήκουν. Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Προωθείται η πάγια επιδίωξη της εργοδοσίας, των επενδυτών όπως αποκαλούνται, να μη υπάρχει καμιά διαμαρτυρία, καμιά αντίσταση στους εργασιακούς χώρους (απελευθέρωση απολύσεων, lock out, συνδικαλιστικός νόμος). Στο χώρο μας υπάρχει εμπειρία από την ύπαρξη του εργοδοτικού σωματείου στα ξενόγλωσσα σωματεία στην Αθήνα, από την αντιδημοκρατική του λειτουργία, την οικιοθελή υπογραφή του σε μείωση μισθών και πριν την οικονομική κρίση.

Τα αντίμετρα είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα συζητηθεί στο τέλος του προγράμματος και αν τότε το επιτρέπει η οικονομία και δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσέλκυση επενδυτών. Αν η κυβέρνηση ήθελε να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις μπορεί να υιοθετήσει τη σχετική νομοθετική πρόταση 535 σωματείων κατατεθειμένη εδώ και καιρό. Οι διακηρύξεις «κίνητρα για την απασχόληση», «ενίσχυση της ανεργίας» δεν είναι τίποτα άλλο από τα γνωστά προγράμματα επιδότησης επιχειρηματιών, προκειμένου να προσλαμβάνουν δωρεάν εργαζομένους. Οι προβλέψεις για την ακραία φτώχια (γεύματα, συσσίτια κ.α.) είναι βοηθήματα αφού πρώτα η εφαρμοζόμενη πολιτική σε οδηγεί σε κατάσταση να τα χρειάζεσαι.
Στο βάθος όλων των παραπάνω, μέτρων και αντίμετρων, συνθημάτων περί «δίκαιης ανάπτυξης», «παραγωγικής ανασυγκρότησης» και «αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας» υπάρχει η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, η ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, οι ανάγκες της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού, η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Η επιτυχία της απεργίας και η οργάνωση της πάλης είναι δικό μας καθήκον, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων. Όπου υπάρχουν αγώνες, όπου οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στο σωματείο τους, όπως έδειξε ο πρόσφατος αγώνας των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, υπάρχουν νίκες, υπάρχουν αποτελέσματα.
Μπορούμε, εργαζόμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο και στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων.
Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση. Με τα μονοπώλια ή με το λαό Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Εργασία με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
17 Μάη Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - μονοπωλίων! Εμείς έχουμε το δίκιο. Εμείς έχουμε τη δύναμη.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17 Μάη 10.00 π.μ.. Πέμπτη 18 Μάη συγκέντρωση στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης την ώρα ψήφισης των μέτρων στη βουλή.
Επικοινωνία siekef@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου