Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

3rd Kefalonia Bike Challenge: Όλες οι λεπτομέρειες για την μεγάλη ποδηλατική πρόκληση


Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Μια διαδρομή που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και διατρέχει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κεφαλονιάς καλούνται να απολαύσουν εκατοντάδες ποδηλάτες το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου.
Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ποδηλατικές διαδρομές που πραγματοποιείται για τρίτη χρόνια φέτος και που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μη ανταγωνιστική ποδηλασία.
Ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι από όλο τον κόσμο  θα φτάσουν στο όμορφο λιμάνι του Πόρου, για να πάρουν μέρος στην «απόλυτη ποδηλατική οδύσσεια» όπως αναφέρει το Kefalonia BIKE CHALLENGE που μαζί με το Δήμο Κεφαλονιάς  και το Σύλλογο “Πρόνησος” έχουν αναλάβει τη διήμερη διεξαγωγή  των αγώνων. 
Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τις πλαγιές του όρους Αίνου, του ψηλότερου των Ιονίων Νήσων, από την πανέμορφη παραλία του Μύρτου, το Φισκάρδο ,το Αργοστόλι και να καταλήξουν ξανά στον Πόρο.
Τη διαδρομή κάνει ελκυστικότερη η δυσκολία της καθώς οι επίπεδες επιφάνειες είναι ελάχιστες σ’ ένα νησί όπου βασιλεύουν τα ψηλά βουνά γι αυτό και ονομάστηκε “ποδηλατική Οδύσσεια”.
Αυτό είναι το Kefalonia BIKE CHALLENGE που φιλοξενεί αναβάτες όλων των  επιπέδων ικανότητας από όλο το κόσμο. 
Ξεκίνησε το 2015 με μία εναρκτήρια διαδρομή 207 χιλιομέτρων και με μόλις 42 συμμετέχοντες.
Συνεχίστηκε το 2016 με 123 συμμετοχές, και φέτος αναμένονται πάνω από 300 αθλητές και συνοδοί,  γεγονός που δείχνει  τη δυναμική της εκδήλωσης που έχουν αγκαλιάσει οι Κεφαλλονίτες και επιθυμούν να αγκαλιάσει και ο κόσμος της ποδηλασίας .


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ    E-KEFALONIA.NET  Και  PORTONI.GR







Της Γιάννας Κουλουμπή
Η απόλυτη ποδηλατική εμπειρία το Kefalonia Bike Challenge θα πραγματοποιηθεί και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με αφετηρία τον Πόρο τις 13 και 14 Μαϊου και δύο διαδρομές γεμάτες με πανέμορφες εικόνες και πολλά χιλιόμετρα…
Για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του πραγματικά σκέτη πρόκληση διημέρου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεφαλονιάς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας,  ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και φυσικά οι διοργανωτές η Πρόεδρος του Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» Σταματία Γκιάφη, η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Ασπρογέρακα αλλά και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του ποδηλατικού αγώνα Δημήτρης Πανταζής.
Ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε ότι μέσα από την διοργάνωση του Ποδηλατικού Αγώνα Bike Challenge προβάλεται όχι μόνο ο μαζικός αθλητισμός αλλά και η Κεφαλονιά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με πολλές συμμετοχές αθλητών αλλά και ανθρώπων που αγαπάνε το ποδήλατο και τη φύση.
Με τη σειρά του ο κ. Κεκάτος εξέφρασε την στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και τον πολιτισμό και βέβαια προβάλουν με το καλύτερο δυνατόν τρόπο την Κεφαλονιά ενώ υπογράμμισε δε ότι ο Σύλλογος Πρόνησος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς παρουσιάζει μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η Πρόεδρος Σταματία Γκιάφη αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη που τους παρέχουν αυτά τα τρία χρόνια στάθηκε στο γεγονός ότι το Kefalonia Bike Challenge δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά αυτό που τους ενδιέφερε σαν Σύλλογος ήταν οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την φύση, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την Κεφαλονιά, κάνοντας ποδήλατο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Ασπρογέρακα, στη συνέχεια ο  κ. Δημήτρης Πανταζής, αναφέρθηκε την διαδρομή αλλά και τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια αυτού του γεμάτου διημέρου.
Συγκεκριμένα η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα μικρά παιδιά που θα συμμετέχουν σε έναν στίβο δεξιοτεχνίας με διάφορα αγωνίσματα που θα πρέπει να ολοκληρώσουν ενώ η βραδιά θα κλείσει με το καθιερωμένο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο του Πόρου. Την επόμενη ημέρα το πρωϊ θα δοθεί εκκίνηση και στις δύο διαδρομές που περιλαμβάνει η φετινή αθλητική εκδήλωση, την gran route των 134 km και την panzer route των 194 km όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλά μέρη και αξιοθέατα του νησιού μας όπως τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης αλλά και τον Μύρτο. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τις απονομές των νικητών αλλά και ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου