Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο,

C:\Users\EUGENE\Videos\0261d7d6b638.pngΑγαπητοί φίλοι,
Την Τρίτη, 9 Μαΐου, γιορτάζουμε μαζί την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, τιμώντας τους πατεράδες και τους παππούδες μας. 

Ο ηρωισμός του ελληνικού λαού στα μέτωπα του πολέμου και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι και θα είναι για πάντα αποτυπωμένος στην μνήμη της ανθρωπότητας. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας δηλώνουν ότι μόνο η άσβεστη μνήμη της Μεγάλης Νίκης, η οποία θα μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, θα αποτελέσει σταθερή εγγύηση αποτροπής νέων πολέμων και θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, της αλληλοκατανόησης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.
Στα πλαίσια των εορτασμών, από τις 3 έως τις 13 Μαΐου διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων,  με αποκορύφωμα  την Πορεία του Αθάνατου Τάγματος στη μνήμη των ηρώων του πολέμου στην πλατεία Συντάγματος και τη Μεγάλη Γιορτινή Συναυλία στο Ζάππειο στις 9 Μαΐου. 
Την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 19.00, τα παιδιά και τα εγγόνια των γενναίων νικητών, με τις φωτογραφίες των πατεράδων, των παππούδων και των προπάππων τους, που πολέμησαν στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είτε εργάστηκαν στο μετόπισθεν για τη Νίκη, θα παρελαύνουν από το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος (Ρωσικής Εκκλησίας) στην οδό Φιλελλήνων προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσουν δάφνινο στεφάνι προς τιμή των Ελλήνων  ηρώων,  και από κει - στο χώρο του Ζαππείου για να παρακολουθήσουν τη Συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 20.30 με συμμετοχή της Ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας Υπουργείου Αμύνης και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Η  γιορτή θα κλείσει με πυροτεχνήματα.

Οι  εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με υποστήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, της Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αθήνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου