Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Διπλωματία για συγκλητικούς στο Κραν Μοντανά – Ο Κοτζιάς στρίμωξε τον Μεβλούτ στη γωνία… Σε αφωνία τα παπαγαλάκια

ENHΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΙΑΚΗ,, ΠΗΓΗ  http://www.tribune.gr

Αντικρίζοντας το ειδυλλιακό τοπίο του ελβετικού θερέτρου Κραν Μοντανά, όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό, με τον Νίκο Κοτζιά να δηλώνει ότι θα παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί διότι του αρέσει και η τοποθεσία, δεν μπορούμε να μην φέρουμε στη μνήμη μας τα λιβελογραφήματα του POLITICO τον Ιανουάριο του 2017.

Το POLITICO τότε είχε εξαπολύσει χυδαία επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ισχυριζόμενο ψευδέστατα ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ «θα κρατηθεί μακριά από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, μετά την παρουσία του στη Γενεύη, όπου διατάραξε τις εύθραυστες συνομιλίες».
Βεβαίως όλα αυτά αποδείχτηκαν ανυπόστατες συκοφαντίες ήδη από τότε, αλλά έχει ενδιαφέρον να μάθουμε που βρίσκεται σήμερα το… έγκριτο POLITICO. Το είδατε πουθενά να «περιφέρεται» στο θέρετρο, να παραθερίζει σε κάποιο σαλέ «παρακολουθώντας» μεταμφιεσμένο σε… θάμνο τον Νίκο Κοτζιά;
Το TRIBUNE είχε από τότε απαντήσει δυναμικά στα ψεύδη του POLITICO, όπως και στα ντόπια παπαγαλάκια που είχαν σπεύσει να τα αναπαράξουν, αποκαλύπτοντας: «Χανουμάκι» του Ερντογάν η δημοσιογράφος του Politico που επιτέθηκε στον Κοτζιά.
Και μετά έπεσε σιωπή. Ξέρετε ποια σιωπή… Η ένοχη και η πονηρή. Η σιωπή εκείνου που αφού έκανε τη βρομοδουλειά, είτε εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία είτε ως χρήσιμος ηλίθιος, «λούφαξε» βαθιά στο ανήλιαγο λαγούμι του.
Βλέπετε το TRIBUNE, που προς το παρόν δεν διαθέτει ακόμα αγγλόγλωσση έκδοση, έχει μεγάλη πέραση στο εξωτερικό εξαιτίας της προτίμησης που του έχουν οι ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες στο να το αποδελτιώνουν. Ό,τι γράφεται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει σύνορα. Και τα μηνύματα φτάνουν πάντα στους παραλήπτες.
Ο Νίκος Κοτζιάς λοιπόν όχι μόνο δεν… αποσύρθηκε, αλλά βρίσκεται κανονικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε κοινή γραμμή με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το μόνο που αποσύρθηκε ήταν το εννιασέλιδο έγγραφο του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, που οι κακιές γλώσσες λένε ότι εκείνος ήταν η πηγή της λάσπης στο δημοσίευμα του POLITICO. Και σε όχι πολύ καιρό από τώρα ο Έιντε θα αποσυρθεί και από το Κυπριακό, διότι θα επιστρέψει στη Νορβηγία του για να πολιτευτεί.
«Χαμένο» λοιπόν το POLITICO, υπό απόσυρση ο Έιντε με το κείμενό του στα σκουπίδια και ο Νίκος Κοτζιάς στην Ελβετία για όσο χρειαστεί και μάλιστα με έξοδα της ελβετικής κυβέρνησης, αφού αυτή έχει αναλάβει το κόστος της Διάσκεψης.
Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην προηγούμενη διάσκεψη στη Γενεύη, όταν τον στρίμωξε ο Κοτζιάς, την «κοπάνησε», δηλώνοντας ότι είχε άλλα θέματα να ασχοληθεί. Τότε η ελληνική πλευρά είπε για τον Τσαβούσογλου ότι «απέδρασε» από τις συνομιλίες.
Τώρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει ότι έχει την Παρασκευή να πάει στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι άξιο απορίας πώς αυτοί οι Τούρκοι κανονίζουν πάντα να έχουν κι άλλες υποχρεώσεις όταν υπάρχει Διάσκεψη για το Κυπριακό.
Μόλις όμως τον «πίεσε» ο Κοτζιάς το βράδυ της Τρίτης στο δείπνο εργασίας, λέγοντάς του με νόημα ότι «εγώ να ξέρεις θα μείνω εδώ όσο χρειαστεί», άρχισε και ο Τσαβούσογλου να τα μασάει κάτω από τα μουστάκια του (που πλέον τα έχει κουρέψει) αφήνοντας κάτι μισόλογα ότι και εμείς θα μείνουμε, σε πρώτο πληθυντικό.
Ο Νίκος Κοτζιάς δεν θα τον αφήσει τον Τσαβούσογλου να αποδράσει και αυτή τη φορά και ύστερα να ρίχνει τις ευθύνες αλλού.
«Όχι, εδώ θα μείνεις!» ήταν το αυστηρό παγωμένο βλέμμα του Νίκου Κοτζιά, συνοδευόμενο από το διακριτικό αστικό χαμόγελο του έμπειρου πολιτικού άνδρα που δεν έχασε ποτέ διαπραγμάτευση στη ζωή του.
Ο Νίκος Κοτζιάς είναι εμπειρότατος διαπραγματευτής. Είναι όμως και στρατηγός. Κάθε κίνηση του στον χάρτη είναι από πριν μελετημένη. Κάθε κίνηση, προηγούμενη και επόμενη, είναι όλες σχεδιασμένες. Ο Κοτζιάς δεν κάνει δημόσιες σχέσεις ούτε τουρισμό από την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών. Ο Κοτζιάς υλοποιεί έναν μεγάλο χάρτη.
Εκεί λοιπόν, στον Κραν Μοντανά, ο Κοτζιάς θα μείνει μέχρι το τέλος. Μείνει ή φύγει ο Μεβλούτ. Διότι αυτή τη φορά, μείνει ή φύγει ο Μεβλούτ, είναι ο Κοτζιάς που έχει στήσει το παιχνίδι.
Τελικά όσα «βουντού» και να κάνουν στον Κοτζιά στο τέλος είναι εκείνος που μένει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου