Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η Κεφαλονιά στο Καλλιμάρμαρο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)



Η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., και η Ανδρική Χορωδία της Γαλλικής Σχολής, με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά στην ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2017 και ώρα: 9.00μμ στο Καλλιμάρμαρο.
1000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.
Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
.
Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Φεβρουαρίου με δύο αξέχαστες παραστάσεις.
Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί»,
«Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.
Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής  Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.
Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στις Χορωδίες μας, σε αυτή την ιστορική συναυλία.
  
                  Με εκτίμηση
                                                                                             Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &
Ε.Σ. Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς




           Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου