Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Το Ριφόρτσο Πολιτιστικός Σύλλογος



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση με θέμα "Ιστορία και Λαογραφία της Λακήθρας - Η υιοθεσία του χωριού από τους Γάλλους την περίοδο των σεισμών του 1953, στην δύσκολη εκείνη ώρα «μηδέν» για τα νησιά μας" από τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και την Τοπική Κοινότητα Λακήθρας.
Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν άγνωστες πληροφορίες και φωτογραφίες για την ιστορία της Λακήθρας και την υιοθεσία της από τους Γάλλους στους σεισμούς του 1953.








Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα κ. Εμμανουέλλα Σιναγκρά, για τη βοήθεια και την προσφορά της χώρας αυτής στους κατοίκους της Λακήθρας, στη δύσκολη περίοδο των σεισμών του 1953, από τον πρόεδρο του συλλόγου “Το Ριφόρτσο” κ. Διονύση Φωκά και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λακήθρας κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.
Στις ομιλίες, ο πρόεδρος του συλλόγου “Ριφόρτσο” αναφέρθηκε στην ιστορία του χωριού από τους μυκηναικούς χρόνους μέχρι και την υιοθεσία του χωριού από τους Γάλλους αναδεικνύοντας άγνωστες πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Γεράσινος Γαλανός στην Λαογραφία του χωριού, ενώ ο κ. Σπύρος Αυγουστάτος στην ιστορία του Δημοτικού Σχολείου της Λακήθρας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν η κ. Ρούλα Γονατά Μουστάκη που μίλησε για την βοήθεια του Γαλλικού λαού στην Αγία Ευφημία και ο κ. Ηλίας Τουμασάτος που ανέλυσε τη σχέση του Παρισιού με το χωριό της Άσσου και τη βοήθεια των Γάλλων την περίοδο των σεισμών του 1953.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε Κεφαλονίτικο τραταμέντο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου